Organele si functiile fiziologice guvernate de catre Soare

Soarele guverneaza vitalitatea, inima, splina, pancreasul (cu Jupiter), coloana vertebrala si ochii. Importanta Soarelui in tema (mai ales intr-una masculina) nu trebuie sa fie una supraestimata. Orice afectiune a Soarelui, cum ar fi opozitia sau cuadratura, se traduce printr-o supraactivitate (cand aspectul vine de la Jupiter) sau printr-o carenta (cand aspectul vine de la Saturn) a organului in cauza.

Soarele este singura sursa de viata, cea de la care provin toate energiile, caci el este simbolul divinitatii. Prin tranzitul sau prin zodiac, el reprezinta actiunea vizibila si invizibila a divinitatii. Soarele va trebui sa fie foarte afectat pentru ca viata sa fie scurta.

Un Soare unghiular (casele I, IV, VII, X) se pune in relief in viata sau dupa viata, caci el reprezinta o anumita superioritate ce poate fi recunoscuta. Aceasta, insa, nu garanteaza o viata lunga. In general, un Soare unghiular determina o supraactivare a tuturor posibilitatilor vitale, mentale si volitive. Reprezinta un focar, un crater deschis in harta nativului.

Exemplu de Soare afectat: scolioza.

AS se afla in Capricorn, semn ce corespunde oaselor. Saturn se gaseste peregrin in casa XII, ceea ce arata deja faptul ca oasele vor fi partea slaba a nativului. Luna, in exil in casa I si in cuadratura cu Jupiter, confera o anumita lipsa de soliditate a ligamentelor si a muschilor. Aspectul principal il constituie opozitia pe care o formeaza Soarele in exil in casa I cu Uranus in exil in casa VII. In plus, Soarele este in cuadratura cu Neptun. Din fericire, Soarele primeste un trigon de la Jupiter si un sextil de la Saturn, guvernatorul sau. Acestea protejeaza de tulburari cardiace, desi prezenta lui Pluton in casa VIII (totusi in trigon cu Marte) reclama prudenta.

Se adauga faptul ca, din punct de vedere terapeutic, prin prezenta lui Neptun in MC si cu aspectul armonios Soare – Jupiter, este necesara dezvoltarea aptitudinii catre natatie si un tratament homeopatic ce favorizeaza cresterea si intarirea scheletului.

Soarele afectat in Berbec: tendinta spre violenta, febra si accidente, impulsivitate si temeritate. Purpura chipului se explica prin faptul ca vasele sanguine ce iriga creierul au tendinta sa fie strangulate. Decurg tendinte catre hemoragii cerebrale si leziuni ale creierului. Vitalitate considerabila pentru aceasta pozitie.

Soarele afectat in Taur: afectiuni sau socuri ale gatului. In general, nativul se hraneste necorespunzator si abuzeaza. Afluz considerabil de toxine ce slabesc rinichii. Polipi ai laringelui. Prin actiunea reflexa a Scorpionului, tendinte catre excese sexuale. Posibilitati de cancer in zona gatului.

Soarele afectat in Gemeni: vitalitate capricioasa. Boli oculare, pulmonare, pleurezie, tulburari hepatice (prin actiunea reflexa a semnului opus). Un Soare foarte afectat are tendinta de a limita miscarile si da paralizie sau tuberculoza; evident ca si guvernatorul semnului trebuie sa fie foarte afectat.

Soarele afectat in Rac: tendinta catre abcese, boli de stomac, ulcere, deformatii artritice ale membrelor. Lichidele organice provoaca celulita sau alte tulburari minore. Nativul poate fi extrem de gras sau extrem de slab. Adesea, boala a rinichilor. Sensibilitate la boli contagioase (mai ales cu Pluton in acest semn).

Soarele afectat in Leu: Soarele in Leu trebuie sa fie foarte afectat pentru a produce unele boli cardiace, deformatii ale coloanei vertebrale sau tulburari oculare. Atentie la insolatii.

Soarele afectat in Fecioara: alimentatia va juca un rol important. Tendinta catre tulburari cardiace (Leul in casa XII) si boli de nutritie. Asimilare defectuoasa. Tifoida, peritonita, dizenteria, ocluzia intestinala (mai ales cu aspect prost de la Saturn) sunt posibile. Vitalitatea si gustul de trai al bolnavului au nevoie de a fi stimulate.

Soarele afectat in Balanta: boala a rinichilor, tendinte artritice. Soarele afectat in acest semn postuleaza un dezechilibru vital; adesea, nutritia este cauza afluxului de toxine. Reumatisme, durei oculare si risc de deformatie a coloanei vertebrale.

Soarele afectat in Scorpion: vitalitate coonsiderabila, dar risc de abuzuri sexuale. Afectiuni ovariene sau prostatice. Leziuni cadiace, anghine, boli ale gatului prin actiunea reflexa a semnului opus.

Soarele afectat in Sagetator: hemoptizii, boli ale ficatului, ale vezicii biliare, boli ale sangelui si ale splinei, calculi biliari, ulcere ale gambelor, boli pulmonare (prin actiune reflexa in Gemeni).

Soarele afectat in Capricorn: vitalitate indelungata; boli ale nutritiei, tulburari ale stomacului, migrene, reumatisme, boli de piele si de rinichi. Maladii ale scheletului.

Soarele afectat in Varsator: risc de boli cardiace, boli sanguine, boli nervoase sau ale maduvei spinarii. Pericol prin electricitate, varice sau palpitatii, la o scara mai mica.

Soarele afectat in Pesti: Soarele este slab in Pesti, deoarece al saselea semn al sau este ocupat de catre Leu (exaltarea sa). Acest lucru este mai evident intr-o tema masculina. Afectat, da tendinta catre tuberculoza, boli cauzate de virusi, poliomielita, boli intestinale, febra tifoida, tetanus, leucemie si diabet. De asemenea, boli psihice si, mai putin, tulburari ale nutritiei.

Copyright: Armand Constantinescu, Dan Ciuperca

Author: admin