Organele si functiile fiziologice guvernate de catre Luna

Luna guverneaza stomacul, marele simpatic, ochiul stang, vezica, sanii si ovarele (cu Venus), planul emotional, limfa si alte fluide decat sangele, functiile digestive si gestatia.

Importanta sa este foarte mare in tema feminina, unde ea poate sa guverneze viata cotidiana si psihicul. Cum Soarele guverneaza constientul si Luna guverneaza inconstientul, tulburarile sale afecteaza echilibrul si pot da o conduita lunatica. Afectarea sa (de catre Neptun, in principal) poate sa conduca la droguri.

Exemplu de Luna afectata intr-o tema feminina: Luna in casa I in Berbec confera un caracter plin de initiativa, de curaj si sange rece. Profesiunea sociala (Luna in casa I, Soare si Mercur in Capricorn in casa X); atitudine de compasiune (AS in Pesti). Dar Luna nu realizeaza niciun aspect favorabil (doua cuadraturi si o opozitie), schimband curajul in temeritate. Astfel, accidentele de automobile si fractura mainii (Mercur, guvernatorul casei III in cuadratura cu Saturn arata fractura) este vizibil. Se remarca protectia acestei persoane: Jupiter in trigon cu Uranus si Marte in casa XII, limiteaza cumva fracturile, adica, de exemplu, exclude o fractura de craniu, care ar fi mai grava. Totusi, Jupiter, guvernatorul casei X, se afla in casa VIII in cuadratura cu Neptun (supuratie), ceea ce a dus la operatie la vezica biliara.

Opozitia Lunii de la Saturn a impiedicat aceasta femeie sa se casatoreasca (ea locuieste cu mama sa, inca un semn de influenta lunara). Ea are o legatura cu un superior (Soarele in casa X in Capricorn).

Curajul, simtul social, initiativa, toate acestea sunt rezumate aici intr-un temperament extravertit puternic prin aceasta influenta lunara care primeaza introveririi lui Saturn si a semnului Capricorn, fara a o anula. Adaugam ca Luna in casa I ii confera o sensibilitate extrema la fazele Lunii.

Luna afectata in Berbec: confera temeritate, o oarecare independenta, indica, uneori, o dereglare hormonala. Migrene, tendinta catre insomnie si tulburari oculare. Sanatate fluctuanta.

Luna afectata in Taur: pentru Luna foarte afectata, apar deformari vertebrale, tulburari glandulare, torticollis; dureri de gat, bulimie, obezitate.

Luna afectata in Gemeni: maladii pulmonare, balbaiala, raguseala. Pneumonie, pleurezie. Reumatism la brate si umeri, nervozitate.

Luna afectata in Rac: afecteaza mai mult o femeie decat un barbat. Dureri de stomac, celulita, obezitate, boli ovariene.

Luna afectata in Leu: probleme ale coloanei vertebrale, febra, boli nervoase sau prin dereglare hormonala, afectiuni cardiace si tulburari vizuale.

Luna afectata in Fecioara: dureri de stomac. Slabiciune si rahitism, mai ales in copilarie (prin actiunea reflexa a semnului opus). Tulburari glandulare si intestinale. Viermi intestinali.

Luna afectata in Balanta: nefrite, albuminurie, diabet, uremie. Dezechilibru hormonal; dereglare a marelui simpatic. Eliminare deficitara.

Luna afectata in Scorpion: risc pe apa, tulburari genito-urinare, avorturi, dureri in gat prin actiunea reflexa a semnului opus. Cezariana.

Luna afectata in Sagetator: tulburari minerale, boli ale ficatului si ale vezicii biliare. Boli sanguine.

Luna afectata in Capricorn: afectiuni de stomac, reumatism, eliminare necorespunzatoare, alergii si tulburari cutanate. Boli osoase. Caderi. Fracturi.

Luna afectata in Varsator: predispozitie pentru varice, tulburari venoase, palpitatii cardiace. Sincope, tulburari nervoase.

Luna afectata in Pesti: boli intestinale, tulburari pulmonare, alcoolism, sugestie psihanalitica, tulburari psihice.

Copyright: Armand Constantinescu, Dan Ciuperca

Author: admin