Organele si functiile fiziologice guvernate de catre Mercur

Mercur guverneaza sistemul nervos, aparatul respirator, vasele capilare, bratele si mainile, umerii, planul mental, maduva spinarii (cu Soarele si Uranus). Are un rol important in limbaj (cu Saturn si Venus) si in toate functiile de relatii. Electricitatea cerebrala (in conjunctie cu Uranus). Functiile sale realizeaza, deci, o mare coordonare organica. Astfel, un Mercur grav afectat corespunde adesea infantilismului sau gravelor afectari ale sistemului nervos central, mutismului, surditatii, etc.

Exemplu: un tanar anormal cu varsta mentala de aproximativ 4 ani.

Cei doi guvernatori ai AS sunt in Pesti (Venus si Saturn), Saturn este in casa VI, casa a bolilor, opus guvernatorului sau Neptun (o planeta in cuadratura sau in opozitie cu guvernatorul sau poate crea dificultati, obstacole sau boli, ceea ce poate fi sublimat avand un Soare puternic). Mercur se afla in aceeasi pozitie, fiind in cuadratura cu guvernatorul sau, Uranus, cuadratura agravata prin faptul ca Uranus se gaseste in cadere in casa VIII. Refuza o inteligenta distrusa, Mercur fiind in cuadratura cu Marte, in casa succesoare si in domiciliu. Un al treilea aspect violent il afecteaza pe Mercur. Daca cuadratura cu Uranus marcheaza lipsa de coordonare a nervilor si cuadratura cu Marte sugereaza o distrugere a celulelor nervoase, opozitia cu Pluton care se produce in axa destinului (casele IV – X) impiedica orice evolutie intelectuala. Aspectele bune ale Soarelui cu Neptun il determina sa traiasca intr-o visare continua; trigonul Uranus – Jupiter (intre astre slabe) sustine viata, ca si unghiularitatea Soarelui. Dar tenebrele (noaptea – Pluton in casa X) si copilaria (Luna guvernator al casei X in cadere in Scorpion) domina viata acestuia, unde Pestii si Scorpionul si-au vazut posibilitatile lor de inteligenta si de evolutie stopate, precum indica cuadraturile Mercur – Uranus si Mercur – Marte si opozitia Mercur – Pluton.

Mercur afectat in Berbec: spiritul este sub dominatia impulsurilor. Nevralgii faciale. Afectiuni ale sistemului nevos central.

Mercur afectat in Taur: surditate, ragusire, mutism, balbaiala. Dureri ale laringelui.

Mercur afectat in Gemeni: afectat grav, provoaca paralizii si tulburari ale coodonarii membrelor, ale scrisului, etc. Accidente.

Mercur afectat in Rac: functiile digestive sunt tulburate; nervozitate intensa. Nutritie defectuoasa in timpul copilariei, intoxicatie alimentara.

Mercur afectat in Leu: tulburari vasculare minore. Irigare sanguina defectuoasa, dureri ale umerilor si in regiunea inimii. Tulburari vizuale.

Mercur afectat in Fecioara: tulburari intenstinale. Ocluzie intestinala. Nutritie necorespunzatoare.

Mercur afectat in Balanta: tulburari renale. Dureri din pricina unor calculi biliari sau renali.

Mercur afectat in Scorpion: risc de boli venerice. Erectie greoaie sau, dimpotriva, priapism. Blenoragie. Septicemie si intepaturi de insecte sau de sarpe. Otraviri.

Mercur afectat in Sagetator: tulburari nervoase si hepatice. Arsura a gambei.

Mercur afectat in Capricorn: dureri osoase. Abcese si antrax. Caderi in excursie. Rigiditate musculara.

Mercur afectat in Varsator: varice, tulburari circulatorii. Lipsa de coordonare. Copil anormal.

Mercur afectat in Pesti: alcoolism, abuzuri, tumori. Boli ale sistemului nervos; alienare mentala.

Copyright: Armand Constantinescu, Dan Ciuperca

Author: admin