Organele si functiile fiziologice guvernate de catre Venus

Venus guverneaza gatul, gura, rinichii, circulatia venoasa, organele de simt, parul, unghiile si pielea, secretiile gastrice, venele, organele genitale interne ale femeii (cu Pluton), limba, laringele, esofagul, capsulele renale, hormonii feminini, vocea, ginandomorfismul. Fiind de natura feminina, Venus, planeta pasiva, degaja un magnetism important ce va fi vizibil (cu Marte sau Uranus) sau invizibil (in legatura cu un aspect armonios cu Pluton). Reprezinta o planeta care atrage (parfumuri, flori, arome).

In astrologia medicala, Venus joaca un rol de echilibru si creeaza conditiile unei vieti sexuale fericite. Degajand un potential puternic de farmec (sau de coruptie), ea determina o activitate in domeniul social si trebuie sa fie clasata printre planetele majore.

Venus afectata in Berbec: poate cauza un prejudiciu estetic printr-o arsura. In general, exista o conduita necorespunzatoare in viata sentimentala, care joaca un rol in viata psihica si, deci, in destinul subiectului.

Venus afectata in Taur: foarte afectata, confera dezechilibre ale nutritiei sau ale rinichilor, chiar o tumoare.

Venus afectata in Gemeni: oboseala nervoasa, deceptie ce se poate resimti asupra psihicului. Viata sentimentala este influentata de nervozitate. Uneori, hemoptizii.

Venus afectata in Rac: tulburari venoase si de nutritie.

Venus afectata in Leu: tulburari arteriale benigne.

Venus afectata in Fecioara: maladii microbiene, viermi intestinali, dizenterie, etc.

Venus afectata in Balanta: dezechilibru hormonal.

Venus afectata in Scorpion: prodigalitate a rezervelor organice si dezechilibre hormonale. Boala a gatului. Rinichi fragili.

Venus afectata in Sagetator: tulburari nervoase si hepatice acute. Anemie printr-o boala a sangelui.

Venus afectata in Capricorn: boala cauzata de frig; dureri de genunchi, reumatism.

Venus afectata in Varsator: tulburari venoase.

Venus afectate in Pesti: tulburari ale psihicului. Boala prin virus intestinal sau pulmonar.

Pentru ca Venus este o planeta benefica, sunt necesare serioase afectiuni pentru ca ca boala de care ea este raspunzatoare si care atinge organele, in functie de semnul in cauza, sa nu se poata vindeca. In general, daca prezideaza moartea, ea da o moarte blanda, inconjurata de afectiune.

Exemplu: calculi renali.

Titularul temei (un profesor de medicina), cu AS in Fecioara, Saturn in casa XII in Fecioara, indica o puternica eruditie, crescuta prin trigonul Lunii in Capricorn in casa V cu Soarele din Taur in casa IX (invatamant ce aduce multi bani). Acest barbat ce poseda o buna sansa familiala (Venus, guvernatorul casei II in Taur) are, desigur, un bun diagnostic (Pluton si Mercur fac aspect remarcabile, sextil cu Saturn in casa XII, trigon cu Uranus in casa VI, sextil cu Venus in casa IX), dar este, cu siguranta, foarte impusliv (Marte in Balanta, opus lui Mercur, guvernatorul AS). Un malefic debil, in aspect violent cu guvernatorul AS, cauzeaza intotdeauna o boala a carei natura va fi elucidate de catre aspectele in cauza. Aici, Marte aflat in exil in Balanta a dus la operatie ca urmare a unor calculi renali (Marte in Balanta); Mercur, guvernatorul AS, este in casa VIII in semnul lui Marte. In consecinta, necesita o atentie deosebita asupra rinichilor. In acest caz, chirurgia a intervenit datorita aspectului violent reprezentat de catre Mercur opus guvernatorului sau. Operatia a fost efectuata cand Marte era in opozitie cu pozitia sa natala, iar Soarele si Mercur erau in opozitie cu AS natal. Operatia era inutila, un tratament de lunga durata fiind suficient. Operatia a slabit vitalitatea (Marte guverneaza casa VIII). Daca in tema, Venus (ce poseda Marte) nu ar fi fost in domiciliu si primind aspecte bune, in special trigonul lui Saturn si sextilul lui Uranus (cuadratura sa cu Neptun si Jupiter actionand mai ales in plan social), operatia s-ar fi putut sfarsi rau. In ciuda prezentei Lunii in casa V (dar in exil si cu guvernatorul sau in semn steril), acest barbat nu are copii, din pricina prezentei lui Saturn, guvernatorul casei V, in semn steril, al AS in semn steril, Mercur guvernatorul casei I in Berbec (samanta arsa) opus guvernatorului sau Marte, care este al doilea guvernator, prin exaltare, al casei V si in exil. Din fericire, Venus joaca un rol foarte important si benefic si indulceste aspectele dure ale lui Marte.

Copyright: Armand Constantinescu, Dan Ciuperca

Author: admin