Organele si functiile fiziologice guvernate de catre Marte

Marte guverneaza muschii, sangele (fierul), organele sexuale masculine, hormonii masculini (cu Pluton), capul, nasul. Fara Marte nu exista curaj, forta mentala, evolutie si cucerire. Impreuna cu Soarele, confera simtul onoarei, iar cu Pluton, virilitate.

Marte este o planeta de foc, rapida in efectele sale, care trece ca un uragan devastator. In timp ce Venus (disonanta) are tendinta de a vicia si de a putrezi (domiciliul sau este in Taur) adesea printr-un dezechilibru hormonal, esmotic, fluidic, etc. (domiciliu in Balanta), un Marte slab si profund afectat va crea conditii acute unei boli inflamatorii, cu un dezechilibru imediat sesizabil. De altfel, Marte reprezinta accidentul pe sosea (cu Uranus). Este cunoscuta gravitatea sa si dificultatea astrologica de a-l evita (in ciuda prudentei). Aceasta se intalneste adesea cand guvernatorul casei VII este foate afectat in Gemeni sau in Sagetator, in casa III sau IX, dar si in casa XII.

Retinem, in orice caz, actiunea brutala si precipitata a lui Marte.

Exemplu: femeie operata de cancer la intestine careia i s-a implantat un anus artificial. O boala grava de intestine se citeste clar in AS Fecioara in cuadratura cu guvernatorul sau (regula: guvernatorul AS in cuadratura cu AS duce la o slabire a vitalitatii), care se gaseste aici in cadere si in exil. Saturn in cuadratura cu Mercur si opus AS arata ca tumoarea putea prolifera (cei doi guvernatori ai lui Saturn, Neptun si Jupiter, reprezinta fecunditatea, mai ales in Rac). Soarele, guvernatorul casei VI in casa V in conjunctie cu Uranus, opus cu Neptun si Jupiter, arata o operatie si pericolul proliferarii unei boli grave (prin guvernarea casei XII). Luna in casa VIII in cuadratura cu Neptun indica aceesi posibilitate.

Daca Soarele este in trigon cu AS si in sextil cu Saturn si cu Marte, cu Jupiter si cu Neptun si in sextil cu Uranus exista posibilitati deosebite. Doar Mercur este foarte afectat si slab. Trigonul sau cu Luna, in afara axelor, este slab, dar actioneaza totusi in sens fericit, indepartand sau intarziind moartea.

Aspectele lui Marte sunt remarcabile. Planeta in domiciliu releva exilul lui Venus, guvernatorul destinului, al actelor (guvernatorul casei X), in Scorpion. Marte este in trigon cu Jupiter si Saturn, in sextil cu Soarele si Uranus si nu primeste niciun aspect disonant. Sextilul sau cu AS este departe de a fi neglijabil.

Luna intre Saturn si Pluton, AS intre Marte si Neptun si MC intre Luna si Pluton corespund bine acestei boli.

Oare este operatia indispensabila? Uranus (semnificatorul general al operatiilor) este in opozitie cu Neptun (risc de erori in diagnostic) si cu un Saturn ce afecteaza guvernatorul AS, Mercur, ce pledeaza in favoarea unei terapii nonviolente. Un anus artificial este, intr-adevar, foarte mutilant si nu trebuie uitat ca, intr-o tema, chirurgia si arsurile sunt echivalente. Adaugam faptul ca aceasta femeie a fost operata la un picior (Saturn in Pesti in cuadratura cu Mercur, guvernatorul AS, in exil si in cadere) si ca ea este celibatara (Pluton in semn steril domina tema si Saturn in casa VII in cuadratura cu AS este foarte privativ).

Marte afectat in Berbec: boli ale rinichilor, prin actiune reflexa asupra semnului opus, dar mai ales accidente auto, prin arme de foc si prin foc. Inflamatii ce ating capul, maduva spinarii si urechile.

Marte afectat in Taur: polipi, afectiuni ale laringelui si ale traheii, difterii, cefalee, abcese si arsuri ale gatului, inflamari ale amigdalelor.

Marte afectat in Gemeni: tendinta de a intalni un obstacol intr-o deplasare, predispozitii la accidente, fracturi ale membrelor. Tendinta catre boli pulmonare, abcese ale bronhiilor, tuse cu sange.

Marte afectat in Rac: tendinta catre hemoragii interne, gastrite, ulcere ale stomacului, ulceratii si abcese. A se evita alimentele acide. Tendinta catre alcoolism.

Marte afectat in Leu: ruptura de anevrism, boala cardiaca, palpitatii sau angina pectorala. Operatii oculare sau ale coloanei vertebrale. Reumatisme articulare acute.

Marte afectat in Fecioara: perforatie dizenterica, ulceratii ale intestinului, apendicita, colite, peritonite.

Marte afectat in Balanta: nefrite, calculi renali, opeatie la prostata, dureri ale vezicii.

Marte afectat in Scorpion: moartea poate interveni brutal si cu violenta. Pericol de la cutit, otrava (foarte afectat si cu afectiuni corespondente la luminarii). Boli venerice, hemoroizi si operatii ale intestinului gros. Pentru femei, predispozitii la metrite si salpingite, tulburari ovariene.

Marte afectat in Sagetator: tulburari de circulatie ale membrelor inferioare, arterita, ulcere ale ambelor, fracturi de coapsa, ictere infectioase si hepatite. Cancer la ficat.

Marte afectat in Capricorn: dureri de stomac, fracturi de genunchi, cadere in munti (de evitat alpinismul), abcese si afectiuni alergice ale pielii.

Marte afectat in Varsator: tulburari cardiace si circulatorii. Leucemie si otravirea sangelui. Tendinte catre sincope.

Marte afectat in Pesti: tulburari intestinale, boli nervoase, tulburari psihice si nevroze diverse. Accidente ale picioarelor. Predispozitii pentru hernie. A se evita drogurile si alcoolul.

Copyright: Armand Constantinescu, Dan Ciuperca

Author: admin