Organele si functiile fiziologice guvernate de catre Jupiter

Jupiter guverneaza ficatul, circulatia arteriala, procesul de crestere, functia hiper, splina, vezica biliara, transformarea sucurilor, activitatea chimica a corpului, a sangelui si functiile de oxigenare si de regenerare ale acestuia, diferitele lichide organice (bila), grasimile.

Planetei celei mai mari din sistemul nostru solar ii corespunde organul cel mai voluminos, mai greu (ficatul), de aici rezultand importanta lui Jupiter in economia noastra vitala.

Ca planeta benefica, Jupiter protejeaza, dar, daca este foarte afectat, el predispune la boli de degenerescenta, boli de sange (cu Luna), cancer (cu Neptun si, mai ales, cu Pluton). Afectiunile sale actioneaza prin exces, contrar lui Saturn, care actioneaza prin carenta sau blocaj.

Chirurgia ficatului este mai dificila din pricina hemoragiilor organului respectiv, fapt explicabil deoarece Jupiter guverneaza si sangele.

Jupiter afectat in Berbec: predispune la o activitate cerebrala epuizanta; toate functiile lui Jupiter sunt supraactivate, putand conduce la o uzura organica precoce. Apoplexie.

Jupiter afectat in Taur: favorizeaza polipii si excrescentele nasului, gurii. Abundenta de toxine printr-o hrana prea bogata.

Jupiter afectat in Gemeni: pleurezie si afectiuni ale sangelui, tulburari nervoase.

Jupiter afectat in Rac: predispozitie pentru dilatatia stomacului. Obezitate. Poate provoca o proliferare glandulara.

Jupiter afectat in Leu: apoplexie, boli cardiace. Rezerva considerabila de vitalitate.

Jupiter afectat in Fecioara: boala a ficatului, icter, boala a sangelui. Hrana insuficient dinamizata. Dereglare hormonala, diabet.

Jupiter afectat in Balanta: dereglare hormonala, abces la splina sau in rinichi, tulburari endocrine diverse. Tumori ale vezicii.

Jupiter afectat in Scorpion: tumori ale uterului sau ale prostatei. Polipi, boli sanguine, otravire.

Jupiter afectat in Sagetator: joaca un rol protector. Boli ale ficatului si ale vezicii biliare.

Jupiter afectat in Capricorn: abcese si tumori, reumatisme articulare, tulburari digestive, boli ale ficatului, dereglare hormonala. Ictere grave.

Jupiter afectat in Varsator: tulburari venoase.

Jupiter afectat in Pesti: tulburari psihice. Boli sanguine si pulmonare. Obezitate.

Exemplu: chirurg mort la varsta de 50 ani din pricina unui gliom cerebral. Cariera sa stralucita se citeste clar: Mercur, guvernatorul casei X, se afla in casa VI in Varsator si evoca auxiliarele medicale care foloseau tehnici moderne (Varsatorul), dar isi vad lucrul lor interupt de catre moarte (Luna – Uranus in cuadratura cu Mercur). Aceasta conjunctie Luna – Uranus in casa III in Scorpion arata mijloacele intelectuale ale acestui om si activitatea sa in mediul chirurgical. Casa XI (cu casa VIII) arata clientele, iar Luna, guvernatorul sau, se gaseste in conjunctie cu guvernatorul casei VI, Uranus, in semnul mortii (Scorpion).

Soarele in casa VI si in exil arata o vitalitate suficient de buna, deoarece se afla in sextil cu Jupiter, dar o longevitate mediocra.

Neptun si Pluton, care domina tema, cu guvernatorul lor in casa VI, indica o afectare a sistemului nervos central din pricina cuadraturii lor cu AS. Sextilul AS cu Luna si cu Uranus are rol mai ales in viata cotidiana.

Soarele, guvernatorul casei VIII si XII (prin exaltare si in domiciliu) slabeste sistemul nervos.

Cauza mortii a fost gliom cerebral cu evolutie difuza, infiltrand totalitatea unei emisfere cerebrale (Mercur in casa VI reprezinta unul din lobii creierului). Jupiter in casa VIII in Berbec favorizeaza proliferarea tumorii maligne.

Sextilul sau cu Soarele nu a putut da o longevitate superioara din cauza exilului acestrui astru. Opozitia cu Saturn este puternica si ea intarzie putin evolutia bolii.

Nativul este vaduv din prima casatorie. Neptun, guvernatorul casei VII, in conjunctie cu Pluton si Jupiter, guvernatorul casei VII prin exaltare, in casa VIII indica in mod clar moartea primei sotii.

A doua sotie este reprezentata in viata acestui barbat prin casa VI si Marte ce ocupa aceasta casa.

Jupiter, guvernatorul casei IV in casa VIII, indica faptul ca acest barbat trebuie sa moara, din nefericire, la varsta de 50 ani (varsta lui Jupiter).

Jupiter a impus caracteristica sa esentiala de proliferare, de multiplicare, urmand localizarea prin semnul in care se gaseste (Berbec – capul, creierul). Adaugam ca guvernatorul sau se gaseste in casa IX, care reprezinta inaltele facultati de spirit (care, din punct de vedere anatomic, se situeaza in creier).

La 50 ani, varsta mortii, directiile simbolice sunt semnificatoare. Saturn vine in casa IV in opozitie cu Mercur. AS vine in opozitie cu Marte, etc. In ziua mortii, Saturn se gasea in tranzit peste Pluton natal (sfarsitul lucrurilor, reintoarcerea la Marele Tot, sosirea in fata Judecatorului Suprem).

Copyright: Armand Constantinescu, Dan Ciuperca

Author: admin