Organele si functiile fiziologice guvernate de catre Saturn

Saturn guverneaza oasele, scheletul, dintii, pielea, unghiile, parul (structura), vezica biliara, functia hipo, proteinele, genunchii, cartilajele, sarurile, mineralele.

Functia lui Saturn este de a incetini nutritia (pentru ca este in opozitie cu Racul, semn al nutritiei si al schimburilor organice), combustie (pentru ca exaltarea sa in Balanta este in fata Berbecului, semnul focului).

Daca Saturn este in intregime malefic, atunci cum pot saturnienii, ca si cei cu Saturn pe AS, sa atinga varste inaintate.

La ora actuala, marile legi ale lui Saturn sunt putin cunoscute si prost intelese (de exemplu, postul). Aviditatea generala, proprie unei epoci ce se cufunda din ce in ce mai mult in materie, fara sa vada ca acest lucru este sinonim cu propria distrugere, nu recunoaste invataturile lui Saturn si face din el un malefic orb, in timp ce efectele lui Saturn pe plan spiritual, ocult, ezoteric, dar si pe plan fiziologic, pot fi minunate si salvatoare.

Saturn afectat in Berbec: tendinta spre fractura de craniu, anemie cerebrala, dureri de dinti si surditate.

Saturn afectat in Taur: oreion, tendinte la sufocare, mutism, boli ale gatului si ale coloanei vertebrale.

Saturn afectat in Gemeni: reumatisme deformate (mai ales bratele si umerii), tuberculoza, caderi, accidente auto, boli pulmonare si, prin actiunea reflexa in semn opus, boli ale ficatului.

Saturn afectat in Rac: boli de stomac, dispepsie, dureri de oase, de coloana vertebrala, scorbut, supuratie alveolara.

Saturn afectat in Leu: deformatii vertebrale, arterioscleroza, boli cardiace.

Saturn afectat in Fecioara: ocluzie intestinala, boli ale intestinului, colite, boli cauzate de frig.

Saturn afectat in Balanta: calculi renali, boli ale vezicii, ale prostatei, retentie urinara.

Saturn afectat in Scorpion: boli ale intestinului gros si ale rectumului. Tendinte catre sterilitate, frigiditate, impotenta, in cazul unei afectari puternice. Hemoroizi.

Saturn afectat in Sagetator: boli ale ficatului si ale vezicii biliare, calculi hepatici. Contuzii ale coapselor, coxalgia, tuberculoze osoase.

Saturn afectat in Capricorn: afectiuni digestive, reumatism, artrita, guta, icter.

Saturn afectat in Varsator: boli ale inimii si ale coloanei vertebrale. Circulatie sanguine defectuoasa.

Saturn afectat in Pesti: tuberculoza, boli pulmonare si ale intestinului. Nevroze.

Exemplu: persoana feminina ce a fost atinsa la varsta de 16 ani de tuberculoza osoasa, timp de 10 ani. Prezenta AS, a lui Pluton si Neptun in Gemeni (semnul tineretii) arata precocitatea manifestarilor morbide. Tot ceea ce este semnificat prin Mercur se realizeaza in adolescenta. Mercur este bine bine aspectat, ceea ce permite regasirea mobilitatii; ea s-a vindecat – cu exceptia unor sechele (gamba intepenita). Luna si Uranus sunt opuse AS pe axa Sagetator – Gemeni, dar pe aceeasi axa, aspectele ce au cauzat boala sunt opozitiile Saturn – Pluton si Saturn – Neptun si cuadratura lui Marte foarte afectat cu Saturn si Pluton.

Se vede foarte clar axa Sagetator – Gemeni referitoare la gambe (dar si la plamani), cea care pune in contact cu altii. Rolul inflamator al lui Marte si rolul de frana, de imobilizator al lui Saturn, sunt foarte net marcate. Adaugam ca crizele acute au durat 10 ani, dar ca sechelele au prelungit boala.

Aceasta femeie s-a casatorit la 32 ani, conform indicatiilor simbolice, cand Jupiter, guvernatorul casei VII si semnificator general al legalitatii trecea peste Luna natala.

Interesant este ca sotul schioapata si el, conform simbolismului semnelor duble, Gemenii si Sagetatorul. El este indicat in tema prin Uranus – Luna, apropiate de punctul casei VII si prin Saturn in casa VII (ca si prin Jupiter, guvernatorul lor). Prezenta lor intr-un semn dublu, sub o larga opozitie a semnelor grele, indica o boala fizica saturniana, atingand semnul in care Saturn este plasat (Sagetator).

Sotul are, deci, o coxalgia congenitala a soldului. Cuplul nu are copii (influenta semnelor sterile).

Copyright: Armand Constantinescu, Dan Ciuperca

Author: admin