Organele si functiile fiziologice guvernate de catre Neptun si Pluton

Neptun guverneaza sistemul nervos (cu Uranus si Mercur), maduva spinarii, limfa, coma, catalepsia, starile de letargie, chimioterapia, nivelul celular, drogurile, otravurile, picioarele, unele simturi (de orientare, clarviziune).

Orice subiect influentat de catre Neptun are tendinta de a deveni sclavul unui drog, fie fizic (alcool, substante), fie moral (viciu, minciuna), daca el nu reactioneaza. Putem concluziona ca, la sfarsitul Erei Pestilor, Neptun joaca in plan social un rol de disolutie, la fel ca si in temele individuale.

Totusi, un Neptun bine aspectat, mai ales in raport armonios cu luminariile si, in particular, cu Soarele, acorda stari mentale si psihice superioare, inspiratie si un bun simt religios.

Cu un Neptun puternic si foarte disonant, nativul reactioneaza prin fuga, frauda si viciu.

Un Neptun in Fecioara in aspect disonant cu Soarele si cu Marte in Sagetator ar putea da o operatie la intestine, dar cu purulenta.

Neptun guverneaza microbii, in ansamblul lor. Este responsabil de tot ceea ce ramane inexplicabil. In practica, il percepem ca un malefic foarte insidios. Apoi, intr-o buna zi, obstacolul ce il semnifica dispare, fara a se sti foarte bine cum a aparut.

Adesea, Neptun arata o nevroza sau un fel complex de fuga ce se gaseste asociat faptului in sine. Astfel, o tanara (Venus in Berbec in casa VII opusa lui Neptun in Balanta, in cuadratura cu Marte si cu Jupiter) isi rateaza viata sa conjugala si divorteaza pentru ca sotul sau este impotent (deziluzia unui Neptun foarte afectat).

Un alt exemplu dezvaluie o viata aventuroasa, cu un Neptun foarte afectat. Femeia a murit in urma unei crize cardiace, dupa unele tribulatii (zbucium, necaz, framantare) in nota unui Neptun pe cuspida casei XII, in conjunctie cu Marte in casa XII si in opozitie cu o tripla conjunctie Luna – Soare – Mercur. Deoarece Neptun este guvernatorul casei IX, strainatatea a jucat un rol important in aventurile acestei femei, violinista celebra (muzica este guvernata de catre Neptun; importanta casei V – creativitatea, arta; patru planete, printre care si luminariile). Ea lucra la Radio si a facut diverse raiduri de avion cu Crucea Rosie (Neptun, guvernatorul casei IX in Gemeni in conjunctie cu Marte – elementul aerian; Crucea Rosie este simbolizata de Jupiter in Fecioara in casa III).

Neptun in conjunctie cu guvernatorul casei X si afectat prin prezenta sa in casa XII a cauzat salturile unui destin putin obisnuit, intreprinzator si curajos (latura lui Marte).

Pluton guverneaza organele sexuale, productie de hormoni sexuali, sistemul de eliminare, sistemul de reproducere.

Semnificand in general moartea, el reprezinta guvernatorul destinului karmic. Pluton guverneaza parcursul nostru in materie, prin noi incarnari, atat timp cat Spiritul Divin nu ne-a chemat definitive la El.

Pe plan individual, sexualitatea semnifica polaritatea eros si tanatos. Pe de o parte, Venus reprezinta fie coborarea in animalitate, fie o poarta deschisa spre universul creatiei si al initierii. Ea sugereaza invingerea mortii prin urmasii nostri. Pe de alta parte, Pluton reprezinta pulsiunea mortii si invingerea ei prin incarnari viitoare.

Iata amplitudinea misiunii lui Pluton si forta imensa ce i-a fost data. El este justitiarul, judecatorul suprem.

Pe plan fiziologic, il consultam pentru a judeca moartea. Pe plan medical, el informeaza asupra manierii in care aceasta este integrata in viata.

Ca exemplu, luam tema unui barbat cu cancer testicular. Pluton, guvernatorul AS, se gaseste in conjunctie cu un Marte in cadere, guvernatorul caselor I si VI, ceea ce constituie o serioasa afectiune. In semnul Racului este vorba despre o boala, pentru ca Luna, guvernator al lui Pluton, Marte, Mercur si Soare, graviteaza in Fecioara in conjunctie cu Jupiter in cadere. Aceasta conjunctie Luna – Jupiter semnifica intotdeauna fecunditatea. Aici este insa vorba de fecunditatea malefica a cancerului impotriva caruia se lupta chirurgical (Luna si Jupiter in opozitie cu Uranus). Uranus simbolizeaza operatia. Uranus, guvernatorul caselor XII si V (prin exaltare), apartine deja casei VIII. Faptul ca testiculele vor fi atinse se deduce din guvernarea lui Pluton asupra organelor genitale. Mercur (aspect duplicitar) este in conjunctie cu Marte si este guvernatorul casei VIII (sexualitatea).

Copyright: Armand Constantinescu, Dan Ciuperca

Author: admin