Calatoriile astrale
Mediumul american Edgar Cayce (1877 – 1945) a fost primul care a vorbit despre calatoriile astrale pe care sufletul le intreprinde intre doua incarnari. De asemenea, ezoteristul Rudolf Steiner, dar si mediumul Ruth Montgomery.
Intre doua incarnari, sufletul nu ramane in repaus, ci poate efectua stagii in diferite sfere planetare. El nu se deplaseaza in mod fizic in sfera respectiva, ci se conecteaza la sfera spirituala de constiinta a unei planete ce reprezinta anumite calitati si virturi. Se poate admite ca sufletul are nevoie sa se perfectioneze intr-un anumit domeniu inainte de a se reincarna. Este posibil sa se determine, dintr-o tema natala, ce stagiu principal a facut inainte de reincarnare. Desi nu exista inca o tehnica sigura si nici o dovada clara, se poate avansa, totusi, o ipoteza.
Se repereaza planeta cea mai apropiata de Zenit din harta cerului (este mai logic sa se utilizeze tema sufletului, dupa cum se va vedea in astrologia initiatica). Planeta respectiva este o dominanta a temei natale si ea ar putea fi semnul unei calatorii planetare intreprinse de suflet putin timp inaintea intruparii actuale.
Locul incarnarii
Astrologii americani au cules din regresii suficient material pentru a putea afla locurile de incarnare precedente.
Ca exemple, avem cazul unei persoane care, in una din ultimele sale vieti, a trait in SUA in timpul razboiului de secesiune. Tema natala respectiva prezinta ambele luminarii in Gemeni si Rac (cele doua semne specifice SUA). Ea a avut incarnari si in Japonia, semnul Berbecului fiind accentuat in tema sa.
Este cunoscut cazul unui baiat care isi aminteste de o viata trecuta in Atlantida, unde era medic. Harta sa natala prezinta o accentuare a Varsatorului; in plus, el avea Jupiter (medicina) pe AS.
Alt caz prezinta o tanara incarnata in Evul Mediu si a carei tema prezinta o accentuare in Gemeni (semn corespunzator perioadei respective).
In general, semnele corespunzatoare tarilor in care sufletul a trait altadata sunt accentuate de planetele individuale (Soare, Luna, Mercur, Venus sau Marte), acestora adaugandu-se mai multe planete sau o anume axa.
Planetele focar (dominante) ale unei teme arata domeniile si calitatile dezvoltate in vietile anterioare.
Am vazut ca un Jupiter pe AS indica un vechi medic. Sunt cazuri in care un Neptun culminant a dat un muzician in cazul unui individ sau un vindecator in cazul altuia. Venus focar in casa V indica un vechi actor si un Pluton culminant desemneaza un lider politic. Un vechi rege este Scorpion cu Pluton in Leu in casa XII. Un individ, scriitor celebru de romane de fictiune in precedenta sa viata, are Mercur unghiular in casa VII Pesti si o Luna culminanta in Gemeni.
Un individ, mare seducator in precedenta sa viata, prezinta o conjunctie Soare – Marte in casa V, o conjunctie Luna – Venus unghiulara in casa VII si guvernatorul casei XII in Balanta.
Un barbat care, conform regresiei, a fost prizonier in primul razboi mondial, avea Saturn in casa XII in Sagetator.
O tanara, a carei viata precedenta a fost brusc intrerupta din pricina unei explozii, are o conjunctie Luna – Uranus in casa XII.
Din aceste exemple observam ca toate planetele, toate casele si toate semnele pot da informatii asupra vietilor trecute si aceasta este principala lectie de retinut pentru cei care cerceteaza vietile anterioare.
Zodiile si tarile
Berbec: Africa preistorica, Germania, Roma antica, Japonia, Palestina, Arabia, triburile ebraice, Indiile Americii (cu Capricorn)
Taur: Babilon (cu Scorpion), vechiul Egipt (4000 – 2000 ien) cu Scorpion, bazinul Mediteranei, Persia (cu Scorpion), Katai (vechea China), Turcia ( cu Sagetator)
Gemeni: Evul Mediu in Franta, Marea Britanie sau Germania, Statele Unite sau Canada (cu Racul), Belgia
Rac: Africa, Algeria, China (cu Balanta), Scotia, Mexic – Aztecii, Maya (cu Scorpion), comunitatea evreiasca (cu Scorpion), civilizatiile matriarhale ca Amazoanele (cu Fecioara), Mu sau Lemuria (cu Capricorn), Mongolia si civilizatia veche a desertului Gobi, insulele Pacificului (cu Capricorn, in special Insula Pastelui), Galia
Leu: Franta regala, Italia, vikingii (cu Pesti), Amerindienii – constructorii piramidelor, vechii Maya (cu Scorpion), Romania inainte de 1959
Fecioara: Brazilia, Elvetia; in axa cu Pestii, avem incarnari in era Pestilor de la Hristos pana in zilele noastre, in existenta in care individul a aparat Biserica Catolica; in incarnari in care individul a trait pentru o religie particulara in India sau in America sau a luat parte la toate formele de cruciade pentru un ideal religios
Balanta: Franta republicana, Polonia, Grecia antica (cu Fecioara), unele orase italiene artistice ca Florenta sau Venetia, Austria, Statele americane din sud inainte de razboiul de secesiune, Australia (cu Capricornul)
Scorpion: egipt (cu Pesti), Laponia cu Capricorn), Tibet, tarile arabe (cu Sagetator), incarnari orientale, Tartaria
Sagetator: Arabia Saudita, Argentina, Spania (cu Taurul), Malta, incarnari alcatuite numai din calatorii, aventuri, incarnari feniciene (cu Pesti)
Capricorn: Anglia (cu Berbec), India, FIlipine, Himalaya sau Anzii Cordilieri
Varsator: Atlantida (cu semnul Leului care formeaza axa incarnarilor pe acest vechi continent), Scandinavia, Rusia (cu Scorpion), incarnari in rasa slava (cu Scorpion), incarnari in timpul revolutiei francize sau revolutiei americane (cu Leul in axa), Romania dupa 1959
Pesti: Haiti, Portugalia, Senegal, incarnari la inceputul erei crestine in Evul Mediu, incarnari pe o insula (cu Racul)
Pentru a realiza corespondentele, este nevoie de multa rabdare, de unele cunostinte de istorie indispensabile, pentru a gasi simbolismul astrologic al unei anumite civilizatii din trecut, in raport cu carateristicile generale, si de putina intuitie.
De remarcat faptul ca unele corespondente functioneaza prin axa, precum vechea civilizatie lemuriana si axa Rac-Capricorn sau civilizatia atlanta cu axa Lau-Varsator. De asemenea, se observa ca unele tari sau civilizatii au doua semne in corespondenta (uneori sunt doua semne din acelasi element sau, alteori, din acelasi mod vibratoriu).
Copyright: Armand Constantinescu, Dan Ciuperca