Casa a VIII a a Cerului

Casa VIII este o casa succesoare, a finalitatii. Semn analogic: Scorpion; guvernator: Pluton. Cuvinte cheie: regenerare, sexualitate.

Se opune Casei II si arata banii ce provin de la altii sau de la sot/ sotie, prin opozitie cu banii castigati de sine ( Casa II); tot in opozitie cu stadiul oral, Casa VIII indica stadiul anal (hrana se absoarbe in Casa II si se elimina in Casa VIII).

Casa VIII arata ce se asteapta de la partenerul sexual, comlementar cu Casa II. Casa eliminarii deseurilor, a bolilor grave si a mortii. Este in analogie cu aparatul uro-genital, anusul, rectul, prostata si intestinul gros.

Casa VIII este casa transformarii (moartea fiind transformarea finala si incheierea unei existente materiale, dar si nasterea in lumea spirituala). Aceasta casa reprezinta regenerearea, mutatia, lumea de dincolo, planul astral, pulsiunile, rezervarea, instinctele, magia, accidentele, incercarile karmice. Ea marcheaza pierderile, crizele, angoasele, despuierea, capitalul, mostenirea. Reprezinta cee ace este misterios, criminologia, detectivul, antichitatile, arheologia, speologia, rentele, alocatiile, banii altora. Reprezinta, de asemenea, renasterea, invierea, reincarnarea, distrugerea, vrajitoarele, cosmarurile, fantasmele, tenebrele, fantastical, hormonii, erotismul, magnetismul, initierea, linistea, criptele, otrava, descompunerea, vulcanii, puterile secrete, atomul, vrajitoria, explozia, haosul, procesele de constientizare.

Casa VIII este despre moarte, neant, nimicire, atrofie, cadaver, disparitie, uitare, sinucidere, mostenire, testament, dota sotiei, renta, traditie, sfat, autenticitate, rect, organe genitale. Ea caracterizeaza tendintele inconstiente, care se evidentiaza adesea in vis sau in starile sufletesti anormale. Are legatura cu “instinctual mortii” care se poate exterioriza prin nevoia de narcoza sau de patima. Din punct de vedere material, acest sector indica bunurile obtinute ca dar, mostenire, dota.

Semnele zodiacului in Casa VIII:

Berbec: pericol de evenimente napraznice; sot risipitor; deseori, zestrea este cheltuita; pericol de moarte violenta sau timpurie.

Taur: sot instarit; necazuri in dragoste; neplaceri in casatorie.

Gemeni: chestiuni de mosteniri; pensii, demersuri si corespondenta in legatura cu o avere cazuta din senin.

Rac: necazuri de la si prin femei; doliu familial plin de complicatii; pericol de apa.

Leu: posibilitatea unei morti napraznice; sprijin occult; sfarsitul tragic al unei prietenii.

Fecioara: zestre imobiliara; posibila moarte a fratilor.

Balanta: proces in materie de mostenire; neplaceri sentimentale si plictiseli in casatorie.

Scorpion: pericol de moarte napraznica; hartuieli cu mostenitorii.

Sagetator: mosteniri importante; sot instarit; daruri inseminate.

Capricorn: doliu si ncazuri nenumarate; sprijin tainic.

Varsator: pierdere de protectori sau de prieteni; vaduvie sau sot vaduv.

Pesti: dusmanii in materie de mosteniri care, in general, vin de la sotul defunct.

Planetele in Casa VIII:

Soarele in Casa VIII

  •  Pe plan psihic: favorabil: in aceasta constelatie se observa ca nativul nu cucereste puterea, ci o primeste ca pe un fel de dar. Aspectele armonice aduc mosteniri, zester si daruri. Vitalitatea este, in general, scazuta, iar aspectele dizarmonice sau chiar sextilele din casele VI si XII au un effect nefast asupra sanatatii. Nefavorabil: aspectele dizarmonice pot provoca pagube, conflicte si dificultati de tot felul in sectoarele principale de destin, dar si o periclitare a sanatatii. Aspectele cu Mercur si Saturn vor da pericole mortale in imprejurari extreme si aspre. La aspect dizarmonice cu Uranus, vom intalni de multe ori nevroze cardiace.
  • Traditional si in destin: pericol pentru viata. In Pesti: moarte timpurie. In general, viata scurta. Rau nume. Avere castigate prin mijloace reprehensibile. Faima dupa moarte. Pentru femeie: vaduvie. Moarte timpurie a tatalui sau despartirea sa de familie.

       Luna in Casa VIII:

  • Pe plan psihic: favorabil: de la o aspectare armonica, traditia anunta favorizari alea soartei, asemanatoare cu cele ale Soarelui in casa VIII. Nefavorabil: greutati si deceptii in legatura cu semnele degenerative ale masei ereditare si destine critice in sanatatea familiei. Aceste tendinte, care merg pana la cele autodistructive in cazul aspectelor rele cu Marte si Saturn, pot provoca premature si tragice periclitari ale vietii.
  • Traditional si in destin: pericol de apa; necazuri mari de la femei; moarte timpurie a mamei; boli de cap; calatorie periculoasa; complicatii in mostenire; pericol de moarte in public sau in timpul unei calamitati naturale.

Mercur in Casa VIII:

  • Pe plan psihic: favorabil: in aspectare armonica sau neutral a planetei nu va reiesi nimic important, ci doar o preocupare intense intelectuala in legatura cu problema mortii. Nefavorabil: aspectarea dizarmonica a planetei va da de inteles afectiuni psihice si nervoase ce se ivesc, de obicei, in legatura cu fica de moarte.
  • Traditional si in destin: in Gemeni si Fecioara, mediumitate. Afaceri de mostenire incalcite. Boli nervoase (epilepsie, convulsii, paralizie). Speculatii periculoase sau imorale ale sotului. Pericol de otravire sau de intoxicatie. Success la rugaciuni facute la morminte sau sfinte moaste.

Venus in Casa VIII:

  • Pe plan psihic: favorabil: traditia ne vorbeste si aici despre mosteniri, zestre si daruri. Exista in psihicul nativului o mare atractie pentru cultul mortilor. Nefavorabil: in horoscopul barbatului, aspectele rele ale planetei Venus provoaca conflicte conjugale si familiale din motive economice. In horoscopul femeii, vor reiesi adesea tendinte catre boli sexuale si avorturi urmate de crize sufletesti. In general, orice formatie aspectata critica permite deducerea unor tulburari ale sanatatii. La privirile rele ale lui Saturn, Marte si Jupiter, se vor observa bolile de rinichi.
  • Traditional si in destin: moartea iubitei/ului sau despartiri dureroase. Divort posibil. Consort putin scrupulous in castigarea banilor. In cazul in care Venus este rau aspectata, boli venerice periculoase. Mosteniri si cadouri.

Marte in Casa VIII:

  • Pe plan psihic: favorabil: aceasta pozitie presupune intotdeauna conflicte familiale in legatura cu mostenirile, cu zestrea, si nu prezice nimic bun. Nefavorabil: imbolnaviri bruste tratate operativ si care devin mortale in cazul aspectelor dizarmonice. Poate fi vorba chiar despre posibilitatea unei morti napraznice, justificata prin faptul ca nativii astfel insemnati sunt expusi la agresiuni fizice.
  • Traditional si in destin: rani si accidente la cap (in Berbec); pericol de moarte napraznica si timpurie (in Scorpion); pierdere de mosteniri sau de zester. Doliu neasteptat si calatorii cu ocazia deceselor in familie. Bunuri necinstit castigate. Incinerare.

Jupiter in Casa VIII:

  • Pe plan psihic: favorabil: destin favorizat sub raportul averii dobandite prin mostenire sau zester. Longevitate, daca planeta este bine aspectata. Nefavorabil: conflicte si dezavantaje in domeniile casei. Aspectele nefaste declanseaza tulburari ale sanatatii ficatului si a fierei.
  • Traditional si in destin: cand Jupiter este dignifiat, vom avea mosteniri importante sau daruri. Daca Jupiter este slab sau maleficiat, viata va fi scurta si cu griji mari din cauza banilor. Moarte duhovniceasca.

Saturn in Casa VIII:

  • Pe plan psihic: favorabil: aspectarea armonica harazeste o viata deosebit de lunga, iar cea nearmonica o moarte timpurie printr-o boala cronica, de natura semnului saturnian si a planetelor atacante.
  • Traditional si in destin: in Leu sau Fecioara va insemna viata scurta si tendinta de sinucidere. In Capricorn sau Varsator, mosteniri tarzii, dar sigure. In celelalte semne, piedici la mosteniri, sot sarac si devitalizare misterioasa. Cand e bine aspectat si necontrazis de alti factori, da longevitate.

Uranus in Casa VIII:

  • Pe plan psihic: favorabil: aspectarea armonica presupune o imbogatire neasteptata, iar cea dizarmonica o pierdere brusca de avere. In al doilea caz, se pot ivi tulburari nervoase ale sanatatii si, in general, bolile si pericolele mortale apar brusc si exploziv.

Neptun in Casa VIII:

  • Pe plan psihic: favorabil: aspectarea armonica va da calitati mediumice si clarvedere. Nefavorabil: tulburari sufletesti grave si tendinte autodistructive. Vise caudate si haotice; pericol de a fi ingropat de viu.

Pluton in Casa VIII:

Pe plan psihic: nativii cu aceasta aspectare au capacitatea de a schimba viata celorlalti, Pluton avand aici o pozitie foarte puternica si dominanta; insa, cand energiile sale sunt obstructionate, pot duce la o serie de dorinte reprimate, care depasesc limita constientului, si atunci iadul se dezlantuie. Nativul cu pluton in casa VIII va avea cel putin o schimbare majora in viata. Pluton poate afunda individul in intensitatea lumii subterane, cu puternice probleme referitoare la sex, moarte, putere si supravietuire. Relatiile pot include dispute pentru putere, violenta emotionala sau fizica si incalcarea unor granite. Pluton in aceasta casa poate sa ajute la cresterea si dezvoltarea unei relatii, daca partenerii sunt cu adevarat interesati sa functioneze impreuna. Casa VIII reprezinta mostenirea noastra psihica, demoni din familie precum moartea, abuzul, manipularea emotionala, divort parental, violenta, suicide sau boli mintale. Conform astrologiei jungiene, nativul cu Pluton in casa VIII se naste pentru a rupe blestemul familiei sale, aducand vindecari profunde si transformare. Nativii cu Pluton in casa VIII au o fascinatie pentru moarte si o dorinta inconstienta catre a muri, fiind interesati de subiecte oculte, sombre, de psihologie sau de mistere neelucidate. Cresterea interioara poate fi un scop permanent al nativului, care poate avea si puternice capacitate paranormale.

© Armand Constantinescu, Dan Ciuperca

Author: admin