Casa a IX a a Cerului

Casa IX: casa cadenta, casa vietii. Semn analogic: Sagetatorul, guvernator: Jupiter.

Cuvinte cheie: calatorie, evolutie, mental superior.

Ea reprezinta calatoriile in strainatate. Complementar cu casa III, indica studiile superioare. Casa III indica intelectul, mentalul practic, inferior, in timp ce casa IX indica mentalul superior, facultatile elevate ale spiritului si supraconstientului. Este casa ghidului si a protectorului, a inspiratiei, spiritualitatii, religiei si misticismului. Daca in casa III comunicare se prezinta simpla si superficiala, in casa IX ea se aprofundeaza.

Este casa evolutiei spiritual si a dharmei (datoria noastra spirituala, cee ace trebuie sa realizam in aceasta viata). Ea reprezinta filozofia, esoterismul, legea, idelul, aspiratiile elevate, visurile, maestrul spiritual, calatoria in astral, vocatia. Ea arata cresterea si maturizarea, comunicatiile cu strainatatea. Este in analogie cu fesele si coapsele. Reprezinta si: intelepciunea, universitatile, pelerinajele, invatamantul superior sau spiritual, limbile straine, Geografia, caii, mitologia, tirul cu arcul, vanatoarea, ficatul, templele, bisericile, profetiile, judecatile, dogma, rugaciunea, gandirea abstracta.

Casa IX reprezinta calatoriile lungi, marina, religia, morala, idealurille, stiinta inalta, savantul, filozoful, ocultistul, dreptul, Justitia, intelepciunea, magistratul, arbitrul; copasele.

Casa IX, opusa casei III, reprezinta impulsul sufletesc spre cast si departare, spre marile aspect universal, religioase, ideologice si de natura spirituala. Nativul are un dor netarmuit de a cunoaste lumea prin calatorii lungi si de a fi un promotor de idei inalte in domeniul economic sau bancar. Casa IX in Berbec, Taur, Leu sau Varsator va da de inteles o semnificatie spiritual sufleteasca a preocuparilor si profesiunii. Casa IX desluseste categoria rudelor prin alianta.

Semnele zodiacului in casa IX:

Berbec: pasiune pentru calatorii; calatorii periculoase, deplasari neasteptate; cauta sa impuna in fiecare zi opiniile propria.

Taur: amoruri in calatorii; posibila casatorie cu o persoana straina; gust pentru voiajuri.

Gemeni: inteligenta si intelectualitate puternice; calatorii numeroase si indepartate; corespondenta asidua cu strainatatea.

Rac: credinte schimbatoare; calatorii pe apa; imaginative, msticism.

Leu: calatorii folositoare si agreabile; legaturi amoroase in decursul calatoriilor.

Fecioara: voiaj pentru cautare de lucru; intelectualitate si inteligenta.

Balanta: dragoste in calatorii intreprinse; casatori cu o persoana straina ori savarsita departe de locul natal.

Scorpion: drumuri periculoase, semanate cu mascaraed sentimentale; adeseori moartea se savarseste in timpul voiajului sau cu ocazia acestuia.

Sagetator: religiozitate, moralitate; nenumarate calatorii pline de success si profitabile baneste.

Capricorn: voiajuri neprielnice sip line de plictiseli; succesul final se intrezareste a fi profitabil.

Varsator: intelepciune, intelectualitate; protectii in timpul calatoriilor, dar neplaceri in acestea; in strainatate se vor incheia relatii utile.

Pesti: intarzieri in desavarsirea voiajurilor si pericole in locuri indepartate; deplasarile sunt pricinuite adesea de chestiuni penibile.

Planetele in Casa IX:

Soarele in Casa IX:

  • Pe plan psihic: favorabil: in functie de semnle zodiacale si de aspect vom avea impulsuri filozofice, politice, religioase sau mari insusiri comerciale. Aceste insusiri puse in slujba exprimarii prin grai sau scris, vor aduce un mare success. Nefavorabil: avem insusirile de mai sus, dar pentru realizarea lor se vor inregistra lupte si conflicte provocate de dizarmonia complexului de putere, care pricinui esecul. Vor putea fi prezente si tulburari ale sanatatii primejduite de calatoriile lungi si de schimbarile de clima.
  • Traditional si in destin: daca Soarele e bine aspectat se vor evidentia mari calitati morale, reusita politica sau religioasa, iar Lungile calatorii vor aduce celebritatea. In tot decursul marilor deplasari se vor incheia relatii profitabile. Daca Soarele e rau aspectat, nativul se va bucura de o trista celebritate, putand indura exilul politic sau expulzarea. In Balanta, Varsator sau Pesti: pericol la drum lung.

Luna in Casa IX:

  • Pe plan psihic: favorabil: labilitatea psihica, caracteristica foarte puternica a influxului lunar, va devein in acest caz dorinta de schimbare si un dor de vesnice calatorii. Pe alta linie, vom avea preocupari politice si sociale, adeseori in legatura cu subiecte de natura etnica sau rasiala. Aspectarea armonica va arata o activitate relative calma in ariile mentionate ce va fi urmata de succese. Nefavorabil: aici vor reiesi conflicte si lupte impletite cu o puternica tendinta spre reactie si esec, de obicei din cauza unei atitudini dizarmonice in activitatea depusa. Calatoriile si schimbarea de loc duc, din motive constitutionale si sufletesti, la boli, iar aspectele rele cu Uranus, Saturn si Mercur din casele III, VI si XII pot produce maladii nervoase sau mintale.
  • Traditional si in destin: atractie pentru calatoriile pe apa. Voiajuri lungi si dese in semnul Racului, Pestilor si Gemenilor. Complicatii in voiajuri. Tendinta la utopie si catre opinii ciudate sau credinte vechi si stranii. Visuri care se realizeaza in semn de aer si apa. Cand Luna este prost aspectata, calatoriile sunt facute fara niciun sens si cu un rezultat prost.

Mercur in Casa IX:

  • Pe plan psihic: favorabil: daca structura integrala a horoscopului permite deductia unor aptitudini stiintifice, atunci se poate conta pe interese metodologice exercitte in domeniile de cercetare teoretica. Pentru acest efect se cere insa un Mercur puternic si armonic. Ratiunea joasa sta in slujba ratiunii superioare si sintetice, cercetand metodele acesteia. Vor mai intra in discutie discutiile literare si insusirile comerciale in sens mare, mai ales in cazul unei aspectari armonice cu o planeta din casa II. Nefavorabil: aceste aptitudini se vor releva mai mult pe latura mentala, iar in actiunea practica vor pricinui greutati, lupte si conflicte. La aspecte foarte dizarmonice cu Saturn, Uranus si Luna din casele III, VI sau XII va exista o tendinta de hiperirascibilitate nervoasa, o intelectualitate oarecum sterile si, uneori, chiar nevroze, boli de nervi sau mentale.
  • Traditional si in destin: calatorii numeroase, deplasari pentru afaceri, comert si opinii. In Gemeni, Pesti si Sagetator calatoriile se vor savarsi in companie numeroasa. Inscrisuri despre calatorii, religie sau politica. Dese stiri din strainatate. Daca Mercur e prost aspectat, speculatii pagubitoare peste granita.

Venus in Casa XII:

  • Pe plan psihic: favorabil: aceasta constelatie da o patrundere intuitiva pentru marile intreprinderi, o conceptie de viata orientata estetic, de obicei in legatura cu propriile talente artistice si care apar precis la o puternica aspectare a planetei. Nefavorabil: aspectele dizarmonice dau in general aceleasi insusiri, dar acestea provoaca o lipsa de succes practic. In general, succesul indicat de Venus in casa IX este favorizat de aspectele bune si prejudiciat de cele rele.
  • Traditional si in destin: calatorii agreabile si casatorie posibila in decursul lor cu o straina sau cu o provinciala. In Fecioara sau in Capricorn – amoruri stranii sau utopice. Posibila casatorie cu un cumnat sau cumnata. Dragoste pentru viata la tara. Constelatie nefavorabila pentru parinti. Daca Venus e greu aspectata, pierderi seminale nocturne, fiindca atunci planeta produce visuri erotice.

Marte in Casa IX:

  • Pe plan psihic: favorabil: tendinte accentuate de vointa si de instinct, atat in domeniul religiei, cat si in conceptiile de viata, in general. Caracterul v fi combative in apararea propriilor pareri, mergand chiar pana la o intransigenta dogmatica. Gasim aceasta pozitie la multi oameni aflati in slujba ideilor noi, a unei conceptii sau a unei discipline noi. Rezultatul va fi bun si relative usor de obtinut prin lupta intelectuala dusa. Nefavorabil: aspectele dizarmonice innaspresc caracterul de lupta, provoaca adeseori un impuls neechilibrat de agresiune intelectuala, favorizeaza reactiile si vor conditiona dese schimbari de opinii. In alta ordine de idei, se vor inregistra primejdii si conflicte in Lungile calatorii.
  • Traditional si in destin: fanatism sau ateism. Scaderea veniturilor banesti. Neintelegeri cu cumnatul sau cumnata. Calatorii luni si periculoase. Nenorocire sau accident pentru ruda sau patron. Ambitie, indrazneala, agresivitate.

Jupiter in Casa IX:

  • Pe plan psihic: favorabil: intense inclinatii religioase, filozofice sau tendinte de expansiune care tind toate catre un spatiu vast. De obicei, impulsurile materiale se leaga de necesitatile religioase si filozofice, acordand o desfasurare calma a actiunilor in aceasta directie. Nefavorabil: reactiile psihotemperamentale sunt dizarmonice si duc la tendinte excesive de expasniune, de fanatism si conflicte de tot felul.
  • Traditional si in destin: neintelegeri grave cu cumnatii si cumnatele. Calatorii intarziate sau prin obstacole si neplaceri. Superstitie in semnul Racului, Leului si Sagetatorului. In Scorpion: magie, vrajitorie. Pericol la vanatoare.

Uranus in Casa IX:

  • Pe plan psihic: favorabil: se arata de obicei interese reformatoare in domeniul literar, filozofic, stiintific sau ocult, unite cu o anumita nota de originalitate care, in acest sector, este inalt receptive pentru tot ce este nou. Nativul va poseda o intuitie formidabila. Nefavorabil: favorizeaza impresiile si ideile inoportune, conceptii obtuse sunt puse in evidenta prin incapatanare si ciudatenii ale caracterului. Toate vor duce la conflicte. Aspectele armonice ale lui Uranus vor indica relatii caudate, dar fericite, cu strainatatea, iar cele dizarmonice, esecuri, conflicte, imbolnaviri cu ocazia calatoriilor.

Neptun in casa IX:

  • Pe plan psihic: favorabil: conceptia va fi inspirata si transpusa in chestiunile de ordin universal, poetic, filozofic, religios si metafizic. Fantezia va lucre in aceste domenii intr-un mod extraordinar. Nefavorabil: situatia dizarmonica a lui Neptun va provoca tulburare si haos in conceptia generala si religioasa; se vor ivi iluzii, incurcaturi si nelamuriri in raporturile vitale corespunzatoare. Toate vor duce la conflicte si esecuri. Aspectele foarte rele vor prevesti nevroze.

Pluton in casa IX:

  • Nativul cu Pluton in casa IX iubeste studiul religiei sau al filozofiei, dar si a altor discipline ce au legatura cu planeta. Este foarte intelligent, este caracterizat de ganduri si idei puternice, dar de care devine, uneori, prea atasat, mergand pana la obsesie.in aspectare armonica, Pluton poate inlesni aparitia unui lider de opinie plin de charisma, in special daca este plasat aproape de cuspidal casei a Xa. Casa IX este o casa expansiva si contribuie la puterea lui Pluton.
  • Mintea nativului cu Pluton in casa IX este una profunda si curioasa, aceasta pozitie astrala sugerand o inteligenta mai crescuta decat media, care indeamna la cunoasterea si intelegerea lumii in esenta ei. Nu este satisfacut cu explicatii superficiale, ci vrea sa ajunga la miezul problemei, intelegand, prin cu ajutorul mintii sale extrem de puternice, ca totul este intraconectat. Nativul ajunge sa puna la indoiala toate invataturile primite in copilarie, iar sistemul sau de credinte si viziuni asupra lumii poate suferi modificari de mai multe ori in timpul vietii. Nativul poate, de asemenea, sa observe cu usurinta inconsistentele din sistemul de credinta al celor din jurul lui. Este profund atras de religii si filozofii straine si traverseaza mai multe etape de cautare a sufletului sau, care, in final, duc la o transformare profunda, mai ales la nivel mental. Pe de alta parte, unii oameni cu aceasta pozitie nu sunt foarte deschisi la schimbare; daca nu realizeaza ca sunt in eroare, vor avea probleme sa evolueze.
  • Obsesia pentru adevarul propriu te poate face sa cresti intr-o maniera mai dificila sis a fii uneori fortat sa iti schimbi viziunile din cauza unui eveniment traumatic. Sagetatorul, guvernator al casei IX, ca semn mutabil, imbratiseaza schimbarea, insa Pluton, pe de alta parte, are tendinta de a fi tiranic si dictatorial, iar in aspect grele, nativul poate avea dificultati in a accesa noi idei. Dintr-o alta perspectiva, nativul nu accepta indulcirea realitatii, dar nici nu poti fi neutru in exprimare si intractiune cu ceilalti, caci Pluton in casa IX deseori se simte neinteles.
  • Nativul cu aceasta pozitie astrala poate fi fascinate de limbi si culture straine; casa IX – a calatoriilor indepartate, opusa celei de-a IIIa – a vecinatatii, a imprejurimilor, face ca acesta sa se simta adeseori nu la locul lui, ca si cand ar fi strain fata de locul nasterii sale. Un Pluton bine aspectat poate inlesni relatii fructuoase cu alte culturi sau mult timp pentrecut in strainatate.

© Armand Constantinescu, Dan Ciuperca

Author: admin