Casa a XI a a Cerului

Casa XI: casa succesoare, casa de relatie, semn analogic Varsator, guvernator analogic Uranus.

Cuvinte cheie: prieteni, speranta, dragoste primita (se completeaza cu Casa V, care este dragostea data). Subliniaza sperantele ce vin din creativitatea noastra (Casa V).

Casa prieteniilor si a relatiilor, a celor ce ne aduc ajutorul lor pentru realizarea scopurilor si dorintelor noastre.

Casa comunicatiilor internationale si a mijloacelor de transport modern ca avion, tren. Casa comunicatiilor parapsihice, reprezinta actiunea sociala in grup (in interiorul grupurilor, asociatiilor, a organismelor internationale).

Este in analogie cu gambele, pulpele, gleznele.

Casa distractiilor modern: cinema, televizor, etc. guverneaza informatica si toate inventiile de azi. Este casa altruismului, umorului, intuitiei, astrologiei, consilierilor, proiectelor.

Este si publicitatea, clientele, fidelitatea, sprijinul, ritmul, vibratiile, electricitatea, magnetismul, surpriza, spatial, iluminarea, libertatea, revolutia, fraternitatea, miturile, partidele politice.

Ea indica banul obtinut printr-o profesie liber aleasa; indica umanitatea si copiii adoptati.

Casa XI semnifica prietenii, tovarasii, reuniunile de club, predilectiile, dorintele, proiectele, increderea, fidelitatea, speranta, popularitatea, ministerul, parlamentul.

Aceasta casa –  prin pozitiile planetare pe care le poate prezenta – denota si posibilitatile de realizare sociala, oglindindu-se insa, in principal, tendintele umane in domeniul prieteniei si al relatiilor sociale. Uneori, acest sector al Cerului poate exprima intentiile, insusirile artistice si estetice, insa de preferinta acelea care-si gasesc cursul pe baza indeii de colaborare sim ai putin acelea care ar atinge problemele intelectuale si individuale. Traditia ne vorbeste si despre semnificatia sperantei si iluziei si ea este justificata daca ne gandim ca implinirea majoritatii dorintelor se refera la relatii personale si la sprijinul sufletesc ori material al prietenilor.

Semnele zodiacului in Casa XI:

Berbec in Casa XI: pentru barbati, rival; pentru femei, amant.

Taur in Casa XI: prieteni instariti. Pentru ambele sexe, adulter. Flirturi numeroase.

Gemeni in Casa XI: relatii intelectuale sau incheiate cu comercianti. Voiajuri si corespondente pentru amici.

Rac in Casa XI: prietenii sovaitoare. Legaturi nelegale si adultere (pt un barbat).

Leu in Casa XI: amici adevarati si folositori. Pentru femei, legaturi extraconjugale.

Fecioara in Casa XI: relatii cu negustorii. Prieteni numerosi, dar de conditie modesta.

Balanta in Casa XI: prietenii sincere si contracte profitabile incheiate cu amicii.

Scorpion in Casa XI: moartea unui protector. Prieteni periculosi. Pentr femei, seductive posibila.

Sagetator in Casa XI: prieteni folositori, cunoscuti in tari straine. Lungi calatorii cu protectorii sau cu amicii.

Capricorn in Casa XI: situatia se imbunatateste prin sprijinul amicilor care, in general, sunt oameni in etate.

Varsator in Casa XI: protectii utile din partea oamenilor batrani.

Pesti in Casa XI: certuri si tradari din partea prietenilor. Flirturi numeroase.

Planetele in Casa XI:

Soare in Casa XI:

  • Pe plan psihic: favorabil: nativul are tendinta de a frecventa cercurile inalte si de a fi in permanenta in legatura cu ele. Aspectele favorabile ale Soarelui harazesc realizarile sociale datorate legaturilor cu persoanele influente. Nefavorabil: excesul de incredere in sine si lipsa de tact unite cu ingamfarea pot strica in mod funest relatiile. Nativul isi va pierde protectorii si prietenii.
  • Traditional si in destin: amicitii stralucite si protectori de vaza. Consort rafinat. Pentru o femeie, legaturi inainte de casatorie, in semnul Balantei, Sagetatorului, Pestilor, Gemenilor si Fecioarei. Pentru barbate, rivalitati sentimentale in Varsator, Pesti si Balanta. Logodna frumoasa a copiilor nativului. Aptitudini pedagogice pentru ambele sexe.

Luna in Casa XI:

  • Pe plan psihic: favorabil: instinctual prieteniei se indreapta, in general, catre femeie si, in cazul unor aspect bune, se vor inregistra protectii feminie utile. In general, insa, alegerea prietenilor este sovaitoare si nu este fericit indrumata, decat daca Luna se afla intr-un semn fix sau in aspectele favorabile cu Jupiter sau Saturn. Nefavorabil: alegerea prietenilor si a protectorilor se savarseste pe caleaunui instinct nesigur sau gresit, cu toate consecintele aferente.
  • Traditional si in destin: protectii feminine utile in semnul Racului sau al Taurului. Prietenii numeroase care produc adeseori complicatii sau schimbari in situatii, favorabile sau nefavorabile, depinzand de aspectele Lunii. Relatii prietenesti nestabile in semnul Gemenilor, al Varsatorului si al Pestilor. Posibilitati de copii naturali, dar pentru femei se vor ivi adesea rivale in dragoste.

Mercur in Casa XI:

  • Pe plan psihic: favorabil: constelatia exprima interese estetice, literare si stiintifice, precum si raporturi prietenesti cu oamenii corespunzatori acestor procupari. Se vor vadi insa mai mult ratiuni folositoare, decat sentimentale. Alegerea prietenilor sau a protectorilor se face pe cale critica, iar aspectarea armonica a planetei favorizeaza relatii fertile. In aspectarile mai grave se vor ivi intrigi, deceptii si calomnii care cauta sa fie produse fie de o dizarmonie a caracterului propriu, fie de o atitudine inconstient deplasata.
  • Traditional si in destin: prieteni numerosi din clasa intelectualilor sau a comerciantilor (in Gemeni si in Fecioara); demersuri si corespondente pentru amici sau pentru copii. Aptitudini pedagogice.

Venus in Casa XI:

  • Pe plan psihic: favorabil: atuncicand planeta este puternica, se vor ivi inclinatii artistice si o atitudine afectiva in raporturile de prietenie, care se vor lea de cele mai multe ori cu femeile sau cu artistii. Aspectele armonice vor favoriza prietenia si protectia elementului feminine. Nefavorabil: se vor inregistra dizarmonii erotice, cu efectele corespunzatoare asupra sferei prieteniei, care este supusa unor tulburari firesti. Nu arareori vom intalni in aceasta pozitie nefavorabila a planetei pe indrumatorii la desfrau.
  • Traditional si in destin: sprijinul femeilor si al artistilor. Legaturi sentimentale frecvente si viata dedicate placerilor. Pentru femei, rivalitate. Buna intelegere cu nora sau cu ginerele. Copil din flori.

Marte in Casa XI:

  • Pe plan psihic: favorabil: pozitia micului malefic in aceasta casa este mai mult iritanta decat buna. Va exista tendinta nativului de a-si stapani cu autoritate prietenii (in semnele pozitive) sau de a suferi tirania lor (in semnele negative). Aceste aptitudini provoaca conflicte si, oricat ar fi de bine aspectata planeta, pozitia martiana in casa XI aduce rupture in prietenii, savarsite adeseori prin boala sau moarte. Nefavorabil: la perspectivele sombre de mai inainte se vor adauga primejdii izvorate din prietenii nepotrivite, care mana pe nativ la nebunii ale tineretii, purtatoare de grele consecinte pentru viitor. De altfel, dorinta de a straluci in cercul prietenilor poate provoca actiuni imprudente si daunatoare, atat din punct de vedere personal, cat si social. La figurile horoscopice feminine, la aspectele rele cu maleficele, se observa avorturi si nasteri complicate. Partenerul de dragoste se pare ca are inclinari vijelioase, care favorizeaza despartirile amoroase.
  • Traditional si in destin: prietenie cu militarii. Rupture de logodne pentru copii si neintelegere cu nora sau ginerele. Consort steril, pierderi de prieteni sau de protectori, prin rupture sau prin decesul lor. Pentru femei, seductie sau avort mortal.

Jupiter in Casa XI:

  • Pe plan psihic: favorabil: nativul inspira incredere si, ca atare, poate castiga prietenia oamenilor de vaza, care ii vor fi foarte folositori. In horoscoapele feminine pozitia planetei indica nasteri usoare si copii frumosi. Nefavorabil: numai aspectele rele ale lui Jupiter, precise si caracteristiec in acest sens, pot minimalize efectele bune.
  • Traditional si in destin: ridicare sociala si stare buna financiara datorita prietenilor si protectorilor. Consort elegant, care iubeste luxul, jocurile de noroc si podoabele. Pentru femei, legaturi profitabile in semnul Racului, al Sagetatorului si al Pestilor. In Capricorn, pierdere de avere din cauza prietenilor sau a relatiilor. Casatorii bune pentru copii.

Saturn in Casa XI:

  • Pe plan psihic: favorabil: prieteniile si protectiile se ivesc in momente de boala sau de necazuri commune, ori dictate de imprejurari, oricum penibile. De multe ori, se inregistreaza grave deceptii cu ocazia mortii prietenilor sau a protectorilor. Adesea se vadeste si o inhibitie a capacitatii de imprietenire si de atasare. Patosul amical este orientat catre oameni maturi, seriosi si cu experienta. Nefavorabil: in cazurile dizarmonice se inregistreaza o exploatare si o daunare din partea prietenilor. Se gasesc adesea despartiri in raporturile erotice, poate din cauza incapacitatii de a uni intr-un mod nimerit dragostea cu prietenia. In horoscoapele feminine, pozitia lui Saturn pare sa provoace complicatii ale sarcinii si avorturi, avand si effect daunator asupra progeniturii.
  • Traditional si in destin: in Capricorn si in Varsator vom avea relatii utile si sprijin din partea oamenilor in etate. In celelalte semne, amici putini si neplaceri prin relatiile avute, iar ajutorul lipseste. Plictiseli din partea consortului, care aproape intotdeauna se deda viciului si jocurilor de noroc. Griji si necazuri din cauza unei legaturi ilegale sau a unui adulter, mari nemultumiri cu ocazia logodnei copiilor. Viata imposibila cu ginerele sau cu nora. Pierdere de copil; doliu familial.

Uranus in Casa XI:

  • Pe plan psihic: favorabil: tentinta de impreietenire cu oameni ciudati din punct de vedere al caracterului si al insusirilor, astfel incat se incheaga mai intotdeauna prietenii neobisnuite, schimbatoare si nelinistite. Inclinatie spre imprietenire spontana, dar si rupere tot atat de rapida. Destinele prietenesti devin, constient sau inconstient, nesigure. In aspectarile armonice se formeaza amicitii puternice, care favorizeaza intelectul. Nefavorabil: despartirile, schimbarile si deceptiile in prietenie vor fi dese si tendinta nativului se va orienta intotdeauna catre oamenii extravaganti sau neseriosi, care vor casuna numai rau.

Neptun in Casa XI:

  • Pe plan psihic: favorabil: aspectarea foarte armonica aduce pe tapet prietenia sau protectia oamenilor cu insusiri mistice, religioase sau oculte. Nefavorabil: alegerea si tratarea cercului de prieteni este supusa unei atitudini iluzorii, fantastice; deceptiile vor fi numeroase. Evaluarea obiectiva a prietenilor este greu de realizat, fiindca nativul intai ii supraestimeaza, iar apoi ii subestimeaza. Se vor insinua curand, in relatiile amicale, incurcaturi, intrigi si calomnii. Aspectele cu Venus, cu Marte sau cu alte planete caracteristice din Casa V fac sa se intrevada aberatiile sexuale si, in principal, homosexualitatea.

Pluton in Casa XI:

  • Pe plan psihic: favorabil: principala problema a nativului este ca doreste sa schimbe si sa transforme relatiile sale de prietenie. Exista o provocare in a-si alinia propria individualitate si propriile dorinte cu regulile societatii. Dinamica grupurilor si fenomenele sociale reprezinta un motiv de fascinatie pentru nativ, acesta dorindu-si sa inteleaga oamenii, putand astfel sa se inteleaga mai bine pe sine.

© Armand Constantinescu, Dan Ciuperca

Author: admin