Casa a XII a a Cerului

Casa XII: casa cadenta, casa a fidelitatilor, guvernator analogic Neptun, semn analogic Pesti.

Cuvinte cheie: integrare, interioritate, sanitate mentala.

Se completeaza cu Casa VI, reprezinta sanatatea mentala si bolile cornice, dar si evolutia spiritual ace conduce la integrarea in univers, in constiinta cosmica.

Este casa locurilor inchise: spitale, aziluri, incisori, case de pensionari sau de odihna.

Casa XII indica schema existentei precedente. Reprezinta casa inspiratiei, a clarviziunii, a evolutiei printr-o cercetare interioara si intuitive. Ea arata fortele noastre ascunse, constiinta noastra interioara, datoriile noastre karmice (erorile comise anterior, ce se rezolva prin incercari purtatoare de evolutie si de experienta). Durerea si suferinta continuate in aceasta casa permit o regenerare de sine, o revelatie si apoi o eliberare.

Este in analogie cu sistemul limfatic si picioarele.

Casa XII este casa sacrificiului, a achizitiilor gratie serviciilor pe care altii ni le aduc si care ne dau o protectie. O casa ce aduce incercari, datorii, instabilitate, tradari, exil, abandon, inselaciune, adulter, frustrare, complex de culpabilitate. Este si casa limitarilor, a secretului, a inhibitiilor, a legaturilor secrete, a obscuritatii, a misterului, a viciilor, a drogului, alcoolului; reprezinta detasarea, renuntarea, eliberarea, extazul, meditatia, ezoterismul, misticismul, imaginea, ceea ce este vag, confuz; fotografia, ceata, gazul, privatiunile, marile animale, nasterea (actul in sine). De asemenea, Casa XII este in legatura cu somnul, visele, relaxarea, sofrologia, tranchilizantele, anestezicele, oglinzile, criptografia, frauda, furtul, muzica, inspiratia, poezia, marea, natatia, bolile mentale, psihanaliza (cu Casele VIII si VI), infinitul, evanghelizarea, petrolul, trisarea, suferinta – fata de Casa VI care este purificarea, iluzia si religia.

Casa XII reprezinta dusmanii ascunsi, invidiosii, magicienii negri, criminalii, melancolicii, conspiratorii, gelosii, spitalele, azilele, puscariile, laboratoarele, institutele de corectie, maternitatile, bolile cornice, singuratatea, exilul, viciul, trudele, greutatile, cumpenele, indemnizatiile, deficitele, caderile din situatii sociale, parazitii, sadicii, marile patrupede, animale feroce; degetele si talpile picioarelor.

Casa XII exprima tendintele care duc usor la inhibitii in afara si la o izolare launtrica. Inclinatiei catre o activitate exterioara i se alatura o rezerva psihica, o indepartare de lume si, in unele cazuri, chiar insusiri si tendinte criminale (eventual antisociale). Motivul suferintei este de obicei precizat, deoarece Casa XII arata imbolnavirile trupesti si sufletesti. Ca o supracompensare a acestor inhibitii se dezvolta inclinatii si insusiri sociale bazate pe alinarea suferintelor celor multi. Casa XII este un element structural important in horoscopul medicului, al filantropului si al ocultistului. Constelatii foarte dizarmonice ale sectorului indica un destin impovarat si duc intotdeauna fie la izolare, fie la boli, fie la instinct nefaste sau moravuri infame, greu de suportat si greu de invins, fiindca constiinta proprie are de luptat, in acest caz, cu cele mai mari dificultati.

Semnele zodiacului in Casa XII:

Berbec in Casa XII: dusmanii, pericole, atentate. Initiative nefasta.

Taur in Casa XII: adversitati sentimentale; dragoste secreta sau ilegala.

Gemeni in Casa XII: prieteni daunatori.inscrisuri compromitatoare, anonime.

Rac in Casa XII: cumpene prin femei. Situatia mamei este periclitata. Pericol pe apa.

Leu in Casa XII: rivalitati in dragoste; legatura tainica sau nepermisa; scandal sentimental.

Fecioara in Casa XII: plictiseli prin inscrisuri; slugi netrebnice.

Balanta in Casa XII: inscrisuri secrete; casatorie nefericita; potrivnicii sentimentale.

Scorpion in Casa XII: procese succesorale; moarte dusmanilor. Ura, gelozie.

Sagetator in Casa XII: lungi calatorii plictisitoare sau periculoase. Dusmanii nu pot face nimic rau.

Capricorn in Casa XII: realizare tarzie, dupa lupte mari. Viata domneasca grea.

Varsator in Casa XII: sprijin tainic, dar nepopular. Sacrificii pentru prieteni.

Pesti in Casa XII: dificultati in viata casnica. Multi pizmasi. Infruntari cu dusmanii, certuri si agresiuni.

Planetele in Casa XII:

Soare in Casa XII:

  • Pe plan psihic: favorabil: firea Soarelui se impaca greu cu natura funesta a Casei XII. S-a observant ca exercitarea puterii reiese dintr-o izolare interioara sau exterioara. Nefavorabil: aceasta aspectare (in functie de structura integrala a horoscopului) duce la imbolnaviri trupesti sau sufletesti, la inclinatii criminale sau la incurcaturi, dusmanii si calomnii, provocate fie de o atitudine inchisa si neadaptabila, fie de actiuni instinctuale gresite. In general, aceasta pozitie solara arata despartiri in familie, avand un efect hotarator asupra caracterului nativului inca din frageda tinerete. In horoscopul femeii, constelatia nu are efect favorabil asupra casniciei. In alta ordine de idei, vom gasi adeseori Soarele in Casa XII la medicii cu renume sau la directorii marilor inchisori, caselor de corectie sau spitalelor.
  • Traditional si in destin: cand este bine aspectat va harazi slujbe de natura ingrata si nepopulara, insa rentabile. Daca Soarele este maleficiat: sanatate proasta, dusmania oamenilor puternici, pierdere de pozitie, puscarie si, in general, viata scurta.

Luna in Casa XII:

  • Pe plan psihic: favorabil: astrul are un efect ondulator asupra psihicului sufletesc, ducand adesea la serioasa depresii psihice, la incurcaturi si tendinte autodistructive. Viata dureroasa a mamei sau impreuna cu mama. In horoscopul barbatului se arata tendinta de a ascunde relatiile cu sexul opus si de a cultiva secretul erotic. Daca Luna este bine aspectata, viata sentimentala are sanse sa ramana ascunsa; la aspect rele, dimpotriva. Nefavorabil: starea sanatatii devine proasta si trairea intima familiala este detestabila.
  • Traditional si in destin: deplasari plictisitoare sau periculoase. Pericol pentru ochi; calomnii, scrisori anonime, inchisoare sau azil; pierdere de copil. Dusmani multi care risca s ail compromita definitive pe nativ. Expel sau expatriere, in semnul Scorpionului si al Capricornului.

Mercur in Casa XII:

  • Pe plan psihic: favorabil: intr-o aspectare echilibrata se arata insusiri intelectuale indreptate prea unilateral si linear in exercitarea lor exterioara, dar facand, totusi, posibile preocupari si succese in disciplinele matematicii, mecanicii si constructiei. Nefavorabil: se ivesc primejdii de boli de urechi si mentale. Adeseori se observa cate o trasatura antisociala a caracterului.
  • Traditional si in destin: tradari, furturi indurate, plictiseli si buclucuri din cauza inscrisurilor. Voiaje periculoase, calomnii din partea oamenilor legii, a intelectualilor si a colegilor; erezie in semnul Gemenilor, al Fecioarei si al Sagetatorului.

Venus in Casa XII:

  • Pe plan psihic: favorabil: pozitia planetei este mai mult nefasta in aceasta casa, asa ca vom judeca cu preponderenta sub raport nefavorabil. Se vor ivi:: raporturi raporturi erotice tainuite si avute, de cele mai multe ori, cu persoane de conditie sociala inferioara; conflicte, dusmanii si incurcaturi pe baza erotica. Puterea de regenerare celulara lasa de dorit si bolile de natura lui Venus pot fi frecvente. Talentul artistic este impiedicat in realizarea sa. Aspectele bune pe care le-ar primi planeta minimalizeaza aceste rele, insa in niciun caz nu le suprima.
  • Traditional si in destin: la copiii de ambele sexe se ivesc practice sexuale timpurii sau solitare. Pentru femei si barbate, tradari sentimentale, necazuri amoroase nenumarate, casatorii nefericite. Scandal passional si adulter. Refulare sexuala in Gemeni, Balanta si Varsator.

Marte in Casa XII:

  • Pe plan psihic: favorabil: in aspectele armonice se vadesc aptitudini medicale si chirurgicale. Nefavorabil: planeta este cum nu se poate mai rau situate: rea din fire si in casa rea. Va harazi o impiedicare a vointei active prin colaborarea factorilor psihici si externi, lupte conflicte, esecuri, dusmanii sau o atitudine criminala cu efect primejdios. Aceasta se va observa mai cu seama in prima si ultima treime a Casei XII.
  • Traditional si in destin: cadere in cursa sau puscarie. Pericol de moarte violenta sau de agresiuni fizice. Calatori silite sau periculoase. Dusmani feroce. Pierdere de copil. Deplasari proaste pentru parinti. Boli grave care reclama internari in spital. Operatii funeste.

Jupiter in Casa XII:

  • Pe plan psihic: favorabil: aspectarea armonica nu va acorda mai mult bine decat acela de a nu fi inchis. Efectele vitale favorabile nu vor aparea decat in cazul aspectelor foarte armonice. Nefavorabile: sunt posibile boli de ficat sau conflicte sociale, insa in acest caz Jupiter trebuie sa fie intr-o situatie cereasca rea si foarte prost aspectat.
  • Traditional si in destin: daca planeta este malefica vom inregistra pierderi de avere sau chiar ruina. Dusmania oamenilor sus-pusi. Avere dobandita prin mijloace la marginea legii. Rivalitati ale persoanelor de acelasi rang social.

Saturn in Casa XII:

  • Pe plans psihic: favorabil: effect negative asupra destinului. Aspectele bune pot duce la o retragere voita si la inalte preocupari metafizice, oculte sau stiintifice, care se implinesc in izolare. Nefavorabil: toate calamitatile pot impovara pe bietul nativ: boala cronica grea, rivalitati sustinute sau puscarie.
  • Traditional si in destin: dusmanii staruitoare, dar ascunse. Tendinta la sinucidere. Izolare voita sau fortata. In caz ca este bine aspectat in semnele Varsatorului sau Capricornului, calugaria. Altminteri, daca este prost aspectat, sfarsit de viata in spital sau puscarie indelungata (mai ales in Berbec, Rac si Leu).

Uranus in Casa XII:

  • Pe plan psihic: favorabil: indica priederea temporara a libertatii din pricini politice, nativul fiind adeseori nevinovat sau militand pentru idei de avangarda.

Neptun in Casa XII:

  • Pe plan psihic: favorabil: in aspectare slaba sau echilibrata nu se observa nimic deosebit, ci doar o teama si nelinisti in fata unor primejdii imaginare sau exaggerate, de care nativul se straduieste sa fuga. Nefavorabil: aspectele dizarmonice provoaca o atitudine nevrotica, declansand intrigi si incurcaturi inextricabile.

Pluton in Casa XII:

  • Aceasta pozitie astrala sugereaza dificultati in a gasi propria putere. Gasirea propriei puteri nu este un lucru ce nu poate fi infaptuit, insa necesita multa munca si dezvoltare emotionala. Pluton in Casa XII poate indica des anxietate si detasare fata de cele mai adanci dorinte. Prost aspectat, Pluton poate indica tendinte de insingurare si chiar de pierderea a legaturii cu realitatea. Aspectele armonice, pe de alta parte, prilejuiesc legaturi cu lumea spirituala. Nativii sunt foarte sensibili, posibil introvertiti si au nevoie de mult timp petrecut cu ei insisi pentru a se regasi si a se elibera de influenta lumii inconjuratoare. Renasterea este un concept cheie al lui Pluton. Pozitia planetelor in Casa XII ofera nativului calitatile  sau defectele acestora, insa ele sunt cumva ascunse, nativul este blocat din a le accesa constient, caci ele nu sunt integrate in personalitatea sa. Aceasta pozitie, deci, poate sugera ca nativului ii este greu sa se identifice cu lucrurile reprezentate de Pluton, cum ar fi puterea, sexul si violenta. Probabil, copil fiind, i s-a spus ca a fi puternic este un lucru rau.

© Armand Constantinescu, Dan Ciuperca

Author: admin