Aspectele Lunii

Luna – Mercur:

  • Armonic: aspectele intensifica pe baza experientei propria vioiciunea intelectuala, puterea de dirijare a atentiei si aceea de sesizare. Vom intalni aceasta constelatie la mai toate grupurile de profesionisti intelectuali, mai ales juristi, oratori sau matematicieni.
  • Dizarmonic: aspectul rau pare sa favorizeze o inclinatie spre o folosire deplasata a intelectului, ducand usor la minciuna fantastica sau senzationala, la barfa si calomnie, ori – in cel mai bun caz – la exagerari. In horoscoape oarecum armonice, aspectele rele ale Lunii cu Mercur vor fi intotdeauna in sprijinul dezvoltarii fortelor intelectuale. In cazuri foarte nefavorabile, cand Luna este in casa I sau III, iar Mercur in casa III sau IX, se pot ivi tulburari mintale.
  • In destin: armonic – putere sufleteasca, succes in studii stiintifice, iar daca Mercur sau Luna sunt puternice, geniu; relatii feminine utile si dar oratoric, talent la scris; dizarmonic – minte scrantita, predispozitie la hotie, tradari periculoase, ostilitate populara la toate nivelele pentru oamenii politici cu acest aspect; proasta reputatie, casatorie nefericita prin alegerea gresita a sotului (la femeie); pericol pentru ochiul stang.

Luna – Jupiter:

  • Armonic: la o pozitie puternica in horoscop, aspectele dau posibilitatea nativului de a influenta puternic lumea inconjuratoare prin calitatile minunate personale. Patriotismul, loialitatea, religiozitatea si bunatatea vor duce la succese sociale de mari proportii. La o pozitie slaba si o alcatuire negative a aspectelor bune din horoscop, tendintele sociale pot fi favorizate de noroc, insa sub un aspect inselator.
  • Dizarmonic: aici nu vom avea posibilitatea de exteriorizare a bunavointei, a loialitatii si a sentimentului social, persoana va aparea in chip oarecum aspru si dur, iar popularitatea va suferi fluctuatii. Alte posibilitati in sens negative nu se prea vadesc, ci cel mult tulburari in circulatia hepatica si usoare crize de ficat.
  • In destin: armonic – daca Luna este in crestere, sansa generala; in alta ordine de idei, voiajuri excelente, bogatie, popularitate si sprijinul femeilor; dizarmonic – daca Luna este in descrestere, dificultati, ambitii desarte, nenoroc; calatorii pripite si cu urmari nefaste, pierderi masive de bani.

Luna – Saturn:

  • Armonic: formatiile bune favorizeaza stapanirea de sine, controlul dorintelor si impulsurilor izvorate din subconstient; toate vor duce la adaptarea psihica a insului la viata de toate zilele, dans astfel liniste, prudenta, judecata, rezerva, economie si simtul datoriei. Puternic spirit cercetator, filozofic.
  • Dizarmonic: aceste aspecte dau o stare de tensiune si de lupta intre firea subconstienta si experienta – necessitate; de aici se vor dezvolta depresii grele, sentiment de inferioritate, melancolie, timiditate si incapatanare. Izolarea de oameni duce adesea la o mare dragoste pentru animale. Cauzele acestei atitudini au adeseori la baza o incordare dramatica si retinuta fata de principiul matern sau de mama insasi, incordare de obicei latenta si luand foarte rar caracter de lupta fatisa. Se vor inregistra puternice oscilatii intre optimism si pessimism, dar, in alta ordine de idei, vom gasi aceste aspect rele la accidentati si sinucigasi si, cu o figura horoscopica corespunzatoare, la criminali. In privinta sanatatii, vor reiesi stari cronice de boala de natura semnului lunar si saturnian. In eneral, tulburari stomacale. De obicei, afectiunile trupesti vor sensibiliza foarte mult in rau temperamentul. La structurile rele generale horoscopice, se vor vadi tulburari psihice, iar apasarile sufletesti vor fi deosebit de vizibile la cuadraturi. Aspectele rele vor influenta legaturile personale si familiale, atat la barbat, cat si la femeie, cu o mentiune speciala pentru aceasta din urma. Aspectul constituie, dupa traditie, o semnatura dureroasa in destin.
  • In destin: armonic – daca Luna e in crestere, ridicare sociala si protectia oamenilor de conditie inalta; dizarmonic – tulburari cerebrale sau ale cailor urinare, mari neplaceri din partea mamei, necazuri si complicatii de tot felul in casatorie, calatorii funeste; daca Luna este in descrestere, pierdere de reputatie, neintelegere intre copil si mama, tradari de tot felul si sfarsit de viata mizerabil.

Luna – Uranus:

  • Intuitia isi ia materialul din subconstient, care la aspecte favorabile, va harazi capacitate parapsihologice exteriorizate la randul lor in clarviziuni, clarsimtiri sau presimtiri. Se vor ivi posibilitati de evidentiere a sus-numitelor calitati conjugate cu inclinatii originale si nevoie de senzatie. In horoscopul barbatesc, raporturile fata de femeie vor fi bazate pe intuitive, iar horoscopul femeii va denota o mobilitate sufleteasca si o remarcabila putere de stimulare.
  • Dizarmonic: aceste figure incurca si complica, inclina spre extrem si determina capriciu, excentricitate, nevoie de senzatie, autoiluzionare si isterie. La barbat se va inregistra o absenta a instinctului in alegerea amoroasa si o preferinta care se indreapta spre tipul de femeie isterica sau, in general, anormala, ceea ce va avea drept consecinta o serie de erori, incurcaturi si cumpene in viata familiala, psihoze sau ganduri de sinucidere.
  • In destin: armonic – calatorii subite si favorabile, la un moment dat, faima populara, puternica, castiguri banesti venite din senin; dizarmonic – calatorii fatale, mai ales cu avionul; pericol de explozii; despartiri conjugale zgomotoase. Paralizia nervului optic.

Luna – Neptun:

  • Aspectele armonice maresc inspiratia, imaginatia si puterea de transpunere.
  • Dizarmonice: formatiunile critice tulbura starea de spirit si apar adesea cu alte asociatii corespunzatoare sinucigasilor si criminalilor. Sunt caracteristice si in cazul despartirilor familiale. La barbat, o vesnica nesiguranta in alegerea partenerei. Aspectele puternice Luna-Neptun favorizeaza dependenta de psihiatri, caracterologi si ghicitori.
Author: admin