Interpretarea horoscopului – Averea.

Factorii semnificativi ai averii sunt:

  • Planeta sau planetele aflate in casa II, VIII sau V (cand aceasta din urma are vreo relatie cu vreuna dintre celelalte doua sau cu ambele impreuna).
  • Planeta stapana a semnului casei II, care se afla la pragul ei (eventual a semnului interceptat din casa II sau a celui de-al doilea semn aflat acolo).
  • Significatorii de avere in general: Jupiter, Venus, Soarele sau Luna, cand aceste planete sunt deosebit de puternice in horoscop.

In exemplul nostru: 27.03.1898 – Galati – 01.30.

  • Planetele aflate in casa II ne vor arata prin firea lor atitudinea nativului in simtul sau de achizitie: aprig si dynamic in semnul lui Marte, negustoresc sau intelectualizat in cazul lui Mercur, etc. detaliile respective le vom gasi in subcapitolul Planetele in casa II.
  • Planetele vor trebui judicate dupa starea lor cereasca, aspectele pe care le primesc, dupa dispozitorii lor si aspectele acestora.
  • Daca se afla multe planete in casa II, va trebui sa socotim care este mai puternica prin conjunctiva ei cu planul casei, prin demnitatea pe care o are si aspectele pe care le primeste.
  • Intotdeauna vom examina dispozitorul planetei din casa II, fiindca procesul final al dobandirii de bunuri se va statornici numai dupa acest examen.
  • Presupunand ca am avea un clusterum de planete in Varsator in casa II – bun prin firea sa – insa Uranus, stapanul Varsatorului, s-ar afla in casa XI rau aspectat, vom conchide ca dobandirea de bunuri va fi contrariata prin activitatea prietenilor. E usor de inteles ca, in acest caz, o rea aspectare asezata sub dominatia unui dispositor bun si bine aspectat va lasa sa se intrevada contrariul. Trebuie sa fim foarte atenti la casele spre care pornesc aspectele planetelor din casa II, fiindca numai ele vor vorbi in compartimentarea materiala a procesului de inavutire.
  • Cand nu vom avea nicio planeta in casa II vom fi nevoiti sa recurgem la studiul stapanului pragului acestei case, combinat cu stapanul semnului interceptat si, eventual, cu acela al celui de-al treilea semn aflat in casa horoscopica. Vom studia acesti stapani in functie de situatia lor in celelalte case horoscopice, de semnul zodiacal in care se afla sub raportul demnitatii sau debilitatii, de aspectele planetei si de dispozitorul si aspectele planetare pe care le-ar primi acesta. Vom studia subcapitolul “Stapanul casei II in celelalte case horoscopice”. O legatura in acest sens intre casa II si VII ne va arata o avere dobandita prin contracte sau mariaj, stapanul casei II si casa X ne va vorbi despre avutia castigate prin exercitarea profesiei, etc.
  • Significatorii generali ai averii nu vor trebui sa contrazica interpretarea facuta din punctul de vedere al stapanului casei II. Saturn va trebui intotdeauna consultat in privinta perspective de avere imobiliara; trigonul sau cu Jupiter – in orice casa s-ar afla – predispune la avutii imobiliare sau la refacerea situatiilor financiare dup ace acestea au trecut printr-o epoca de criza. Un Jupiter bine aspectat si puternic in tema (prin semn sau elevatie) va indica o conceptie sanatoasa a strangerii averii si inmultirea ei. Planeta Venus, in aceleasi conditii – mai ales in trigon cu Saturn – va harazi o posibilitate de acumulare a aurului sau a pietrelor pretioase. Luminariile – pentru a indica bogatia – trebuie oarecum sa aiba o legatura cu casele respective (Soarele in casa V va da o bogatie imobiliara).
  • Pe langa casa II, in studiul averii se vor urmarisi casele VIII si V. Casa VIII arata banii veniti fara munca (dota, mostenire) si modul de judecare a domeniului de avere va fi in principiu acelasi ca la casa II. Casa V va fi privita din punct de vedere al speculatiilor banesti, insa aici trebuie sa fim atenti la unele raporturi probabile intre casa V si casa II (aspectele formate intre planetele din aceste case sau legatura din punct de vedere al stapanilor semnelor respective).
  • Intr-un horoscop unde nota materialista este dominanta si unde procesul de inavutire este schitat, va mai trebui sa consultam si domeniul casei VII, care este cel al contractelor care desavarsesc achizitia bunurilor. Aici vom gasi natura invoielilor si perspectiva proceselor purtate. Nu va trebui neglijata nici casa XI, unde vom putea vedea concursul prietenilor sau al protectorilor in chestiunile financiare. Acest lucru va fi cu atat mai necesar, cu cat va exista o relatie intre casele XI, II, V.
  • In ultimul rand se va examina punctul senzitiv al averii cu intreg aparatul sau deslusitor (pozitia in case, in semn, aspectele sale, dispozitorul si aspectele acestuia, impreuna cu situatia terestra si cereasca)/

In exemplul nostru: 27.03.1898 – Galati – 01:30

Avem Marte in casa II in Pesti. Examinam cu ajutorul capitolului Planetele in casa II. Cautam apoi semnificatia planetei in semnul Pestilor (Planetele in semnele zodiacale). Observam apoi aspectele pe care le primeste Marte si casele horoscopice unde ele se formeaza. Urmeaza dispozitorul acestei planete, pozitia sa in case, aspectele pe care le primeste si situatia sa cereasca. Vom vedea ca dispozitorul lui Marte din semnul pestilor este Neptun in casa VI, bine sir au aspectat si aflat in semnul Gemeni.

Interpretare:

Posibilitati de stranger de avutie, dar cheltuieli massive, care se vor prezenta mai mult sub forma risipei in domeniul casei V (cuadratura cu Luna in casa V) sau in domeniul casei XI (cuadratura cu Uranus in casa XI). Izvorul banilor va fi munca de fiecare zi (casa VI) si, fiindca Marte este al doilea stapan al casei X (profesiunea) si in acelasi timp in trigon cu pragul acestei case, vom avea ideea clara a dobandirii averii pe baza profesionala.

In alta ordine de idei, speculatiile pot fi pagubitoare (Marte cuadrat cu Luna, angajand casele II si V), contracte periculoase (Luna stapaneste casa VII, prost asepctata cu planeta din casa II), sugestiile sau participarile in afaceri cu prietenii pot fi in cel mai inalt grad nefavorabile (Uranus, stapanul casei finantelor si aflat in casa prietenilor se afla in cuadratura cu Marte, planeta stapana prin pozitie a casei XI).

Horoscopul arata posibilitati de avere imobiliara (Jupiter sextil Saturn si Saturn foarte bine aspectat). Aceasta din urma planeta, care harazeste averea, se afla in casa XII, care este o casa rea; vom conchide ca se pot ivi greutati in conservarea averii, care vor fi, insa, in cea mai mare parte trecute, intrucat Saturn se afla in receptive cu Jupiter care, la randul sau, este planeta maxima in horoscop.

In ultimul rand, vom examina si punctul senzitiv al averii pe care il gasim la 5 gr in Fecioara in casa VIII. Dispozitorul sau este planeta Mercur, casa III, Berbec, bine aspectata. Prezicerile favorabile se vor intari.

©Armand Constantinescu – Tratat de astrologie

Author: admin