Interpretarea horoscopului – Sanatate. Boli.

Inainte de toate trebuie sa consultam intr-un horoscop factorii de viata, spre a vedea daca ea tinde sa aiba o durata normala sua sa se sfarseasca prematur.

Factorii de logevitate se vad clar intr-o tema astrologica, precum si cei ai limitei normale a vietii.

  • Luminariile slabe (in case rele VI, VIII, XII sau chiar in casa I), in stare cosmica proasta, rau aspectate si sub un dispositor nefavorabil, vor indica o amenintare la durata vietii.
  • Planetele malefice in casele tipice ale bolilor (VI, VIII, XII si I) ar putea sugera maladii cronice grave, operatii fatale sau chiar moarte napraznica.
  • Prezenta unui malefic, mai ales a lui Marte, in casa IV va agrava aceste presupuneri.
  • Aspectele As (proaste), mai ales cu planetele malefice sau chiar cu cele benefice care isi arunca aspectele lor din case caracteristice pentru boala, pot sugera, de asemenea, o scurta durata a vietii.
  • Punctul senzitiv de moarte sau de boala, in conditii proaste, va avea un talc similar.
  • Adeseori, pozitia caracteristica a unei stele fixe (mai ales daca este vorba de Algol sau Aldebaran) poate da o indicatie funesta asupra sfarsitului napraznic, atunci cand ceilalti factori sunt echivoci.

In functie de pozitionare, avem urmatoarele predispozitii maladive:

  1. Semnul zodiacal in care se afla Soarele, eventual cu ocupatie planetara, daca aceasta este puternica in horoscop.
  2. Predispozitiile maladive pe care le da As.
  3. Aspectarea As de catre planetele malefice sau de catre planetele benefice, cand acestea se formeaza cu casele VI, VIII sau XII.
  4. Ocuparea cu planete malefice a caselor tipice pentru boli (VI, VIII, XII).
  5. Prezenta planetelor in casa I, mai ales daca acestea sunt malefice.
  6. Ocupatia puternica a unui semn zodiacal, indifferent de casele in care s-ar afla planetele (un clusterum de planete, care va fi cu atat mai graitor pentru boli, cu cat va fi constituit din planete rele).
  7. Reaua aspectare a luminariilor sau pozitia lor proasta in case specific pentru boli (VI, VIII, XII).
  8. Prezenta lui Martes au a lui Saturn in casa V, care va da de inteles o viata curmata in timpul copilariei (daca situatia acestor malefice e caracteristica).
  9. Aspectele pe care le primesc de la malefice pragurile caselor I, VI, VIII, XII.
  10. Semnele zodiacale de la pragul casei VI.

In exemplul nostru: 27.03.1898 – Galati – 01.30.

  1. Semnul zodiacal in care se afla Soarele este in acelasi timp dinamizat cu inca doua planete (Soarele, Venus si Mercur in Berbec). Vom avea, deci, predispozitii maladive pe care le dau semnul Berbecului si planetele respective (Semne zodiacale si insusirile patologice ale planetelor Soare, Venus si Mercur in Berbec).
  2. Predispozitiile maladive pe care le da As vor fi cele date de Capricorn (inclinatii patologice – Capricorn).
  3. As nu este aspectat de planetele din casele bolilor, dar, in schimb, primeste o cuadratura de la Soare, alta de la Jupiter si un sextil de la Marte. Le vom judeca mai usor, precum unele care nu sunt specific, si ne vom servi de datele culese la subcapitolul Aspectele As.
  4. Casele tipice pentru boli sunt partial ocupate in acest horoscop de planete malefice: Neptun in casa VI si Saturn in casa XII.
  5. Nu avem planete in casa I.
  6. La acest punct, chestiunea este deja rezolvata, fiind discutata la punctul a) – clusterumul de planete aflate in semnul Berbecului, dar cu mentiunea favorabila a lipsei planetelor malefice.
  7. Luminariile – nu sunt situate in case specific bolilor.
  8. Nu gasim o planeta caracteristica pentru boli grave in casa V.
  9. As nu primeste niciun aspect de la planetele malefice; Saturn arunca o opozitie la pragul casei VI, ceea ce va fi semnificativ pentru posibilitatea unei boli cronice, fie in legatura cu afectiunile date de Gemeni, fie cu cele date de Sagetator, in care se afla Saturn. Pragul casei XII este in conjunctie cu Saturn, dar in acelasi timp in trigon cu Venus si Mercur; intelesul va fi nefavorabil pentru conjunctie in sensul maladiilor cronice, dar binefacator in ceea ce priveste trigoanele primate de pragul casei de la planetele benefice.
  10. Semnul in care se afla pragul casei VI este cel al Gemenilor, care va da predispozitiile bolilor semnului.

Interpretare:

Nativul va avea predispozitie pentru bolile date de semnul Berbecului, de Capricorn si de Saturn, aflat in casa bolilor cronice, inclinand la bolile de natura Sagetatorului, cu usoare predispozitii pentru afectiuni cardiace sau hepatice.

Bolile vor fi greu aflate de medici (Neptun in casa VI) si ele vor evolua cronic, cu posibilitati de internare in sanatoriu (Saturn la pragul casei XII).

Rezistenta la boli va fi puternica (pragul casei VIII in trigon cu Soarele). Bolile cronice vor pune in mare pericol sanatatea, dar ingrijirea va fi excelenta si va aduce un triumf asupra bolilor (pragul casei XII in trigon cu Venus si Mercur si, pe de alta parte, Saturn, planeta malefica in casa malefica, este sub stapanirea lui Jupiter si in sextil cu acesta, adica in “receptive partiala” benefica, ceea ce imblanzeste caracterul sau nefast).

Semnul zodiacal aflat la pragul casei VI fiind cel al Gemenilor, se pot ivi predispozitiile maladiilor specifice.

Vom examina, pentru control, punctul senzitiv de boala sau moarte ( 9 gr Balanta – casa IX: boli in strainatate sau in timpul unor calatorii lungi). 

©Armand Constantinescu – Tratat de astrologie

Author: admin