Interpretarea horoscopului – Frati. Surori. Calatorii scurte. Documente, inscrisuri.

Factorii semnificativi:

  • Planeta/ planetele aflate in casa III.
  • Stapanul pragului casei, eventual semnul interceptat sic el urmator (tot din punct de vedere al stapanului zodiacal respectiv), cu situatia cereasca, terestra, aspect, dispositor si aspectele acestora, inclusive semnul zodiacal in care s-ar afla.
  • Significatorii prin analogie, care reprezinta domeniile acestei case.
  • In ultima analiza, examinam punctul senzitiv al fratilor si surorilor, precum sic el al voiajurilor, cu toate informatiile tehnice utilizate ladeslusirea tuturor punctelor senzitive.

Astrii aflati in casa III vor fi cei mai graitori si reprezentativi in privinta fratilor si surorilor, ai naturii micilor voiajuri si ai inscrisurilor. De cele mai multe ori, semnul zodiacal care va fi la pragul casei va tinde sa fie foarte semnificativ si chiar eliminatoriu. Domeniul casei tinde sa fie steril in cazul in care pragul este in semnul Berbecului, Gemenilor, Leului, Capricornului si Varsatorului, considerate semne sterile. Celelalte semne zodiacale sunt fecunde si pot inchipui o perspectiva rodnica in domeniul casei.

Natura planetelor va fi specifica pentru judecata astrologica (Planetele in casa III). Cand planeta Jupiter este in bune conditii si bine aspectata cu planete din casa V, vom putea trage concluzia ca speculatiile, colaborarile pedagogice, ori lucrarile teatrale vor fi foarte favorabile in cazul cooperarii cu fratii sau surorile.

Ca si in cazul averii, raza de compartimentare a aspectelor in diferitele case horoscopice va traduce latura materiala a destinului.

Pentru inscrisuri, trebuie facuta o legatura cu rationamentul astrologice, degajat din situatia planetelor sau semnelor zodiacale combinate cu domeniul casei VII (aceasta pentru inscrisuri). Pentru micile voiajuri se va conjuga semnificatia casei – cand e cazul – cu elementele casei IX a horoscopului (care reprezinta lungile voiajuri efectuate de nativ, ca urmare a celor mici).

Mai ales cand nu avem planete in casa III, trebuie studiat stapanul casei aflate la prag si pozitia sa cu toate instructiunile date de teorie (pozitia terestra, cereasca, aspect, dispozitor, etc – studiate in Stapanul casei III in celelalte case astrologice).

Significatorii generali ai fratilor si surorilor sunt: Mercur in principal sau Marte pentru frati si Luna pentru surori. Aspectele lor cu stapanul As arata masura intelegerii si neintelegerii cu fratii si surorile.

Pentru voiajuri mici, significatorii generali se considera Mercur si Luna, iar pentru inscrisuri, numai Mercur.

Evident, si aici, ca si in toate domeniile de interpretare unde operam cu stapanii caselor, nu trebuie sa existe o contrazicere intre significatorul general si stapanul casei III.

Interpretare:

Planetele aflate in casa III (3 planete) ne indruma catre deslusirea ei. La pragul casei III se afla un semn prolific, cel al Pestilor, care ne da de inteles de existenta a numerosi frati si surori, numeroase mici calatorii si inscrisuri. Semnul imediat urmator, Berbecul, este un semn steril, desi este puternic dinamizat de planete. Vom conchide contradictor: posibilitatea majora de a avea frati si surori, insa probabilitatea de a pierde o parte din ei.

Semnul Berbecului si cele 3 planete puternic aspectate ne vor arata o activitate vie cu fratii si surorile, dar dispozitorul acestor planete – Marte aflat in casa II – ne va da de inteles ca relatiile vor gravita mai mult in jurul finantelor, care se vor cheltui generos si masiv cu acesti frati si surori. Mai mult: speculatiile inspirate de acestia pot fi pagubitoare (Marte in casa II in cuadratura cu Luna in casa V), iar daca fratii si surorile vor coopera financiar cu prietenii  nativului, regimul finantelor propria se va inrautati mai mult (Marte, dispunatorul celor 3 planete, care reprezinta fratii si surorile din casa III, in cuadratura cu Uranus din casa XI si stapan al casei II).

Relatiile nativului cu fratii si surorile vor fi apasatoare si aceasta o vom deduce din faptul ca stapanul As este in opozitie cu stapanul casei III (Neptun stapan al Pestilor). Aceasta se va schita in prima parte a vietii, caci ulterior cele 3 planete din casa III trigoneaza cu Saturn, care este stapanul As. Relatiile cu fratii si surorile, desi mai putin incordate, vor continua insa sa fie oarecum secrete, din cauza ca Saturn se afla in casa XII. Secretul s-ar putea oarecum explica prin ideea de ajutor banesc tainic, fiindca intregul pivot al acestor relatii tot ajutorul banesc (Marte dispunatorul celor 3 planete dincasa III si aflat in casa finantelor).

In cee ace privestee micile voiajuri, ele vor fi facute in scopuri ascunse, pentru a scapa de prigoane, sau in scopuri financiare (pentru primele ipoteze vezi trigoanele planetelor cu Saturn din casa XII, iar pentru ultima ipoteza pe dispunatorul, Marte din casa II).

Inscrisurile vor avea acelasi caracter. Aici trebuie mentionat ca Soarele are o legatura cu casa VII, care este aceea a contractelor vom putea conchide ca elemental contractual; vom putea conchide ca elementul contractual este oarecum favorabil in partea a doua vietii, dar numai atunci, fiindca in primul sector al casei VII – aceea a conventiilor – gasim semnul Racului al caui representant este Luna, rau aspectata.

In ultima analiza vom examina si punctele sensitive: cel al “fratilor si surorilor” si al “voiajurilor”.

Primul punct senzitiv il gasim aproape in conjunctie cu planeta Marte si in casa II, ceea ce va intari ideea ca legaturile cu fratii si surorile se traduc, din punct de vedere banesc, in chip de sacrificiu.

Punctul senzitiv al voiajului se afla si el in casa II, in Varsator, sub dispozitia lui Uranus, din casa XI, relativ bine aspectat. Vom conchide: calatoriile se vor face pentru motive financiare, adeseori tainice (sextil cu Saturn in casa XII), pentru afaceri, inscrisuri, frati si surori (sextil cu trioletul de planete din casa III).

©Armand Constantinescu – Tratat de astrologie

Author: admin