Interpretarea horoscopului – Casatoria. Asocierile. Dusmani fatisi. Procese.

Casa I reprezinta nativul, iar casa VII reprezinta persoana complementara, catre care acesta tinde in decursul existentei sale: sot, asociat, agresor fizic sau procesual.

Significatorii casei VII sunt:

  1. Planeta sau planetele din casa VII, care vor arata genul casatoriei, succesul ei si durata posibila si firea probabila a consortului. Mai multe planete, mai ales in semn dublu (Gemeni, Sagetator) vor indica mai multe casatorii. Prezenta planetelor malefice va presupune o viata conjugala agitata sau stanjenitoare, ori in alte cazuri, daca planeta are legatura cu casa VII, moartea consortului. In cazul altor configuratii tipice, se va arata o insotire cu un vaduv sau o vaduva (Planetele in casa VII).
  2. Planeta dominanta a semnului care se afla la pragul ei (eventual a semnului interceptat sau a altor semne aflate acolo), cand nu exista astri in casa VII.
  3. Significatorii acestei case in general: Soarele si Marte aratandu-l pe sot, Luna si Venus aratand sotia, Jupiter reprezentand contractual si procesul favorabil, Marte vadind agresorul fizic sau diferendul judiciar nefavorabil. Cand sunt bine conditionate vor arata success in domeniul specific, iar situatia lor rea, contrariul.
  4. Punctul senzitiv al casniciei va explica restul.

Aforisme culese de la marele astrolog Abel Haatan:

  1. Casatorie sau celibat

Daca Luna sau Venus la barbat, ori Marte sau Soarele la femeie se afla in semn steril (Gemeni, Leu, Fecioara) si intr-o casa cadenta a horoscopului (III, VI, IX, XII) vom avea riscul unui celibate sau al unei casatorii sterile. Daca significatorii mariajului nu se vor afla in aceasta situatie, insa vor fi in aspect cu un Saturn puternic in horoscop (unul dintre significatori), iar celalalt in casa cadenta sau semn steril, vom avea aceeasi perspectiva. Celibatul se poate intuit si in cazul unei opozitii sau al unei cuadraturi intre Venus si Saturn, ori intre Luna si Saturn (caz in care Venus trebuie sa fie in semn steril).

  • Insotire usoara sau grea

Daca significatorii mariajului sunt puternici si ocupa case favorabile, casatoria se va perfecta usor, iar in caz contrar – greutati.

  • Epoca probabila a casatoriei

Casatoria va fi timpurie daca significatorii ei (mai ales Luna) sunt situati in partea de rasarit a horoscopului; daca se afla in partea de vest, mariajul se va infaptui mai tarziu. Daca significatorii sunt planete directe si rapide, insotirea va avea loc in adolescenta; daca planetele respective sunt retrograde, lente sau stationare, mariajul va avea loc mai tarziu.

  • Unul sau mai multe mariaje

Daca significatorii mariajului sau majoritatea lor ocupa semne fecunde, se pot intelege mai multe mariaje. Intotdeauna Luna aflata in casa VII va da de inteles mai multe casatorii (afara de cazul cand ar fi obstructionata de Saturn ori de Marte). In horoscop barbatesc, aspectele de aplicatie pe care le-ar forma Luna sau Venus indica numarul sotiilor. In horoscopul feminine, cele primate de Martes au de Soare vor da inteles similar. Cand regula precedenta nu se poate aplica (din lipsa de aspectare a planetelor), vom exaina care sunt planetele care aspecteaza stapanul casei VII, precum si numarul sau felul lor (directe, rapide).

  • Cum va fi sotia

Se va lua in seama natura planetei care este in aspect cu Luna. Saturn in aspect cu Luna va indica o sotie muncitoare, taciturna, grava si econoama (in cazul unei bune aspectari) sau cicalitoare, invidioasa, banuitoare, avara si depravata (in cazul unei rele aspectari).

Aspectul bun al Lunii cu Jupiter va harazi o sotie excelenta, iar in cazul aspectelor rele, defectele ei nu vor fi prea mari.

Aspectul Lunii cu Marte –  in caz favorabil – va harazi o sotie desteapta, indrazneata, harnica, dar iritabila. In cazul aspectului rau, femeia se va sfadi lesne si va fi violenta, nesupusa, semeata, cheltuitoare si infama.

Aspectul Lunii cu Venus acorda calitatile lui Jupiter, plus frumusetea fizica.

Aspectul Lunii cu Mercur, bine conditionat, indica o tovarasa de viata intelectuala, vorbareata, isteata sib una gospodina. Daca cuplul planetar este rau aspectat, femeia va fi vicleana, mincinoasa si ipocrita.

  • Mariajul bogat sau nobil

Aici vom lua in considerare planetele care sunt in aspect cu Luna; cele binefacatoare harazesc bogatia si o sotie de neam bun, iar planetele malefice calicia si o sotie de neam rau. In plus:

  • Stapanul casei VII aflat in casa X arata o femeie de neam si cu suflet nobil.
  • Stapanul casei II in casa VII sau cel al casei VII in casa II anunta bogatie din partea sotiei
  • Stapanul casei VII in casa XII si invers va sorti o tovarasa de viata saraca si de joasa origine
  • Stapanul casei VII in casa VI si invers , de va fi rau aspectat, va indica o sotie bolnavicioasa.
  • Care va fi intelegerea dintre soti
  • Daca exista un asect armonic intre stapanul horoscopului si significatorul (significatorii) de mariaj, vom avea o buna intelegere intre soti; in caz contrar, aceasta va lipsi.
  • Daca nu va exista niciun aspect, relatiile dintre soti vor fi conventionale.
  • Daca planetele significatoare sunt malefice si privesc Luna ca atare, intelegerea dintre soti va fi exclusa. Daca o planeta benefica priveste printr-un aspect rau, acordul va fi mediocre, dar mai mult bun. Daca o planeta rea priveste Luna cu un aspect bun, intelegerea va fi mijlocie, insa cu o inclinatie evidenta catre cearta.
  • Pentru categorisirea barbatului si categorisirea tuturor chestiunilor de la punctele a-f inclusive, vom proceda analog, schimband insa significatorii si considerand drept caracteristice pentru sot Soarele si Marte.

In exemplul nostru: 27.03.1898 – Galati – 01:30

Nu avem planete in casa VII. La pragul casei VII se afla Racul, guvernat de Luna, in casa V (Semnele zodiacale in casele horoscpului – Racul in casa VII). Luna in casa V, deci stapana casei VII in casa V> vom avea: casatorie din dragoste. Semnul casei VII – Racul – este un semn fertile, iar Luna se afla in Taur, tot semn fertile. Vom avea ca prima notiune: mai multe casatorii, numarul casatoriilor putand fi determinat de numarul aspectelor de aplicatie pe care le primeste Luna. Vom gasi ca acest astru primeste aspect de aplicatie de la Soare, un al doilea de la Marte, un al treilea de la Uranus si un al patrulea de la Jupiter, aspect rele de la Marte si Uranus.

Casele de unde pornesc aspectele bune (IX si IV) pledeaza pentru o casatorie buna, incheiata cu o persoana straina, in strainatate sau catre finele vietii. Si aici, insa, ambele planete care privesc favorabil Luna – Soarele si Jupiter – sunt angajate intr-un circuit martian (Soarele sub dominatia Berbecului si Jupiter sub stapanirea lui Venus aflat in Berbec), astfel ca atmosfera casnica se citeste a fi supusa tulburarilor de tot felul.

Aspectele rele pe care le primeste Luna de la Marte din casa II si de la Uranus casa XI vor indica faptul ca mariajul va fi foarte pagubitor din punct de vedere banesc si obstructionat sau pus in pericol de catre prieteni. Intr-adevar, in viata casnica a acestui nativ, prietenii au avut un rol nefast, unul dintre ei fiind cauza desfacerii primei casatorii.

Punctul mariajului se afla la 20 gr Gemeni in casa VI. Salasul lui in aceasta casa este net nefavorabil, iar aspectele bune pe care le primeste de la Mercur si Venus sunt slab consolatoare. In schimb, conjunctiva in care se afla cu Neptun in casa VI va deslusi intriga, calomnia sau anonima din partea persoanelor de joasa conditie sau a servitorilor/ angajatilor.

Casa VII inseamna si dusmani fatisi sau procese. Sub acest raport ea nu se prezinta favorabil, fiindca Luna primeste aspect rele de la Marte din casa finantelor, ceea ce va da de inteles procese paguitoare. Agresorii fizici s-ar putea ivi pe terenul rafuielilor sentimentale (Luna in casa V).

©Armand Constantinescu – Tratat de astrologie

Author: admin