Interpretarea horoscopului – Munca obligatorie. Angajati. Animale mici.

Este al doilea domeniu al casei VI a Cerului, care exprima in primul rand sanatatea, domeniu pe care l-am discutat anterior.

Significatorii generali ai acestui domeniu sunt:

  1. Planeta sau planetele aflate in casa VI. Astrii aflati in casa VI vor arata natura muncii impuse si succesul nativului in exploatarea fermelor (animale mici) sau in raporturile sle cu cei in subordine, in principal cu servitorii. Deslusirea o vom capata studiind prezenta diferitelor planete in casa VI (planetele in casa VI horoscopica). Evident, vom socoti aici planeta cu toata structura ei. Succesul sau insuccesul se va vadi aici prin studiul acestor elemente.
  2. Planeta dominanta a semnului aflat la pragul casei (eventual al celorlalte semne din casa VI). Daca nu avem planete in aceasta casa, vom judeca semnul de la prag, cu stapanul sau si, eventual, celelalte case din casa horoscopica.
  3. Punctul senzitiv al servitorilor ne va da deslusiri suplimentare.

In exemplul nostru: 27.03.1898 – Galati – 01:30.

In casa VI ave Neptun in opozitie cu Saturn din casa XII, in sextil cu Mercur si Venus in casa III si in trigon cu pragul casei X. Neptun se afla in receptie partiala cu Mercur, care este dispozitorul sau (al Gemenilor). Munca obligatory va fi zilnica, in mentalul practice (cele doua aspect cu casa III). Ea va putea pricinui o uzura organic ace poate duce la o boala cronica (opozitia lui Neptun cu Saturn, stapan al As si aflat in casa XII). In sfarsit, munca obligatory va duce la success in cariera (trigonul lui Neptun cu casa X).

Din punct de vedere al persoanelor in serviciu, relatiile vor fi oarecum echivoce (natura planetei Neptun), persoanele urzind chiar dusmanii ascunse (opozitia lui Saturn din casa XII). Activitatea lor va fi insa folositoare daca se incadreaza in ideea de colaborare cu nativul in activitatea sa zilnica (aspectele lui Neptun cu planetele din casa III).

Succesul in celelalte compartimente ale casei (animale mici, ferme) se interpreteaza ca fiind mediocre (caracterul slab al casei VI).

Punctul senzitiv al servitorilor nu este prea expresiv (el cade la 9 gr in Gemeni in casa VI si este opozit de Saturn in casa XII). Vom identifica dusmanii ascunse.

©Armand Constantinescu – Tratat de astrologie

Author: admin