Perioadele fara directie ale Lunii (Void of Course)

In anumite perioade, Luna influenteaza indivizii in mod diferit. Fiecare dintre aceste perioade debuteaza in momentul in care Luna in tranzit printr-un semn tocmai a realizat ultimul sau aspect major, inainte de a trece in semnul urmator.

Ex: Luna se situeaza la 28 gr Leu, in trigon cu Marte; nicio alta planeta nu este mai avansata de 28 gr in alte semne. Astfel, Luna finalizeaza tranzitul ei in Leu fara a realiza alt aspect major si intra intr-o perioada “fara directie”, pana cand intra in semnul urmator, in timpul celor doua grade ramase (cca 4 ore). Aceasta perioada poate dura de la cateva minute, la doua zile, in functie de momentul in care Luna va realiza ultimul sau aspect major in semn. Intervalul trebuie considerat cumva “in afara timpului” unei activitati sau ca un timp de “vacanta” in care ramanem pasivi. La fiecare doua zile si jumatate, de fiecare data cand Luna termina trecerea sa printr-un semn, se produce o astfel de perioada fara directie.

Gradul de sensibilitate variaza de la individ la individ. Cei nascuti intr-o astfel de perioada sunt mai sensibili. Ei dezvolta o supracompensare subiectiva pentru a incerca sa acopere fragilitatea interioara si sunt predispusi la erori de judecata, mai ales cand traverseaza lipsa de directie a Lunii.

Caz particular: cand Luna tocmai a realizat ultimul aspect al sau intr-un semn si acum se gaseste in perioada fara directie, se pot evita toate dificultatile perioadei, daca exista o planeta natala la sfarsitul semnului, care realizeaza un aspect major cu Luna in tranzit. Ex: Luna termina tranzitul sau in Balanta; ea este la 27 gr in acest semn si tocmai a facut ultimul sau aspect major la 26 gr; ea este in perioada fara directie. In tema natala exista o planeta natala, ceea ce anuleaza, pentru individ, impactul perioadei fara directie.

Inconvenientele perioadei: nu se vor lua decizii importante; ele risca sa se dovedeasca irealizabile. Sa se evite cumparaturile in acest timp, caci se vor dovedi inutile. Improvizatiile pot fi rasturnate. Elanurile creative pot fi de prost gust sau eronate. Posibile erori de judecata. Intarzieri, frustrari, defecte ce pot fi puse in evidenta in aceasta perioada. Lucrarile cotidiene risca sa se impotmoleasca si va fi necesar a le reincepe. Orice intreprindere se va dovedi falimentara, dupa penibile si costisitoare eforturi. Risc de erori, greseli din neatentie in lucru. Nu se trateaza nicio afacere in aceasta perioada.

Avantajele perioadei: sunt minime, dar nu neglijabile. Obiceiurile rele pot fi modificate. Experientele de perceptie extrasenzoriale conduc la rezultate uimitoare. In cazul nevrozelor, se produce o acalmie. Timp ideal pentru evolutia spirituala. Este indicat studiul spiritualitatii, lectura, rugaciunea, yoga sau meditatia. Favorabil experimentelor psihice. Favorabil distractiilor, relaxarii, somnului si pentru tot ce este pasiv si subiectiv.

Indivizii nascuti in perioada fara directie: aceste persoane sufera de o anumita distorsiune, de jena in maniera lor de exprimare, de traire si de exteriorizare a emotiilor. Ele manifesta un dezechilibru emotional. Un eveniment banal poate fi perceput cu o intensitate emotionala deosebita, in timp ce ei vor ramane aproape insensibili in fata unei scene care deprima pe oricare alt individ. Simtul valorilor la nivel emotional este foarte anarchic la nativii acestia; ei pastreaza in sinea lor un fel de diperare, de angoasa sau de “gaura neagra” care se face simtita pe perioade, desi aceasta poate fi mai putin invizibila in public. Frecvent, ei sufera de complexul lui Atlas: au impresia ca sunt pusi sa munceasca de zece ori mai mult decat altul pentru acelasi rezultat. Se lasa coplesiti de aceasta impresie si investesc prea mult timp si efort in fiecare sarcina sau in profesia lor. Exagereaza intotdeauna si dau mai mult decat li se cere. Ei cauta dificultatea pentru a se oblige la autodisciplina. Le lipseste stapanirea si protectia naturala pentru a infrunta crizele, angoasele si traumatismele existentei lor. Uneori, se cufunda intr-o munca indarjita, uitand sa mai gandeasca sau batand pasul pe loc. Adesea, sunt gata sa se angajeze pentru cauze umanitare si altruiste.

Copyright: Armand Constantinescu, Dan Ciuperca

Author: admin