Planeta scut in harta natala

Planeta scut: este planeta care tocmai se ridica inaintea Soarelui la nasterea individului, adica planeta care precede Soarele in harta natala, in ordinea semnelor. Ea poate sa se situeze in acelasi semn ca si Soarele, dar la un grad inferior (ex. Soarele la 15 gr si planeta scut la 8 gr in acelasi semn) sau in semnul precedent (ex. Soarele in Leu si planeta scut in Rac). Astrul cercetas poate fi oricare din cele 10 planete, in afara de Soare, evident, si el da o culoare puternica in personalitatea individului. Individul este perceput, in general, prin acest filtru al astrului cercetas, care poate insemna si un anumit talent sau un dar particular ce actioneaza uneori ca o vocatie.

Luna ca planeta scut: tipul emotiv – individul este perceput ca fiind foarte instinctiv, foarte sensibil, susceptibil, imaginativ, avand o mare nevoie de securitate. El se manifesta ca o oglinda ce ii reflecta pe ceilalti. Natura emotiva trebuie stapanita.

Mercur ca planeta scut: tipul ganditor – aparenta reflexiva ale carei prime interese sunt cele intelectuale. Observator detasat in propriile relatii. In general, bun psiholog. Nativul este resimtit uneori ca fiind prea superficial. Capabil de a gasi o solutie rationala la orice problema. Calitati pentru comunicare, indrumare, conferinte, scris.

Venus ca planeta scut: tipul sentimental – aparenta sociabila, fermecatoare, impaciuitoare si plina de tact. Cauta intotdeauna frumusetea, armonia si relatiile romantice. Diplomat si idealist. Calitati artistice. Importanta acordata laturii estetice a oricarei situatii.

Marte ca planeta scut: tipul decizional – desfasoara multa energie pentru satisfacerea dorintelor sale. Orice situatie sau relatie reprezinta, pentru sine, o provocare, o sfidare. Poate avea aerul unei persoane agresive sexual (uneori sex-simbol). Va trebui sa invete sa se controleze pentru a utiliza mai bine energia sa puternica. Atentie la accesele colerice ce ii pot crea prejudicii. Calitati pentru sport.

Jupiter ca planeta scut: tipul optimist – ceilalti il percep ca fiind o persoana vesela, cheflie, ce isi exprima bucuria de a trai cu spontaneitate. Iubeste adevarul si dreptatea. In general, foarte pozitiv, sincer, onest si tolerant. Relatiile personale se vor desfasura bine daca isi va stapani o prea mare autosatisfactie si tendintele spre exces.

Saturn ca planeta scut: tipul care testeaza – aparenta prudenta si secreta in relatiile sale. Nevoie de a testa pe cei pe care ii intalneste. Iubirea este abordata cu multa seriozitate si aceasta, de fapt, poate genera frustrari si blocaje sentimentale. Prea tolerant. Uneori prezinta calitati de cercetator, de profesor sau de istoric. Individul poate comite eroarea de a crede ca oamenii se schimba si evolueaza.

Uranus ca planeta scut: tipul idealist – aparenta neconventionala si idealista. Extremist, rebel, susceptibil si extravagant. Original si la curent cu moda si cu progresul. Adora schimbarea, noutatea. Poseda calitati pentru inventie, intuitie si magnetism.

Neptun ca planeta scut: tipul mistic – aparenta fascinanta si irezistibila (glamour). Degaja o aura de seductie si mister ce ii intriga pe cei din jur. Adesea se angajeaza pe o cale spirituala, unde isi desfasoara sensibilitatea si intentia proprie. Uneori, daruri pentru muzica sau calitati parapsihice. Aflat in cautarea sufletului-frate, caci iubirea, in conceptia personala, trebuie sa fie atat spirituala, cat si sentimentala.

Pluton ca planeta scut: tipul alchimist – pare sa dispuna de o puternica energie sexuala sau magnetica. Intotdeauna pe cale de a desfasura o mare energie. Doreste sa controleze orice situatie. Va incerca sa ii transforme pe cei din jurul sau. Relatiile sale sunt pasionale si aduc mutatii in personalitatea sa. Posesiv, el cauta o forma de putere. Calitati magnetice si de analiza.

Chiron ca planeta scut: tipul ghid – ceilalti il percep ca pe cineva in afara convenientelor, ca pe un individ care are intotdeauna idei si un comportament in totalitate originale. El are posibilitatea de a gasi solutii la orice problema; calitati de vindecare si pentru a ghida pe altul.

Daca, in harta natala, aveti o planeta aflata dupa Soare, dar in conjunctie stransa cu acesta (la orb mai mic de 3 gr), aceasta se interpreteaza ca planeta scut.

Copyright: Armand Constantinescu, Dan Ciuperca

Author: admin