Planeta mediatoare a temei astrale

Planeta mediatoare: este cea care se afla in sextil cu o planeta si in trigon cu alta, ambele in opozitie. O opozitie fara planeta mediatoare arata ca individul deja ”si-a rupt dintii” fara succes intr-o problema interpersonala relevata de aceasta opozitie, in precedenta sa existenta (cel putin).

Planeta mediatoare subliniaza, dimpotriva, ca jumatatea drumului a fost strabatuta si ea indica (prin pozitia sa in semn si in casa) o iesire, o solutie in intelegerea ceruta de opozitia respectiva.

O opozitie arata intotdeauna o problema interpersonala, care cere un compromis intre individ si partenerul sau ori un gruo de persoane, in timp ce o cuadratura indica intotdeauna o problema personala, aratand o provocare ce trebuie acceptata in vederea rezolvarii unei probleme de care individul este in intregime responsabil.

Cand exista planeta mediatoare, se poate determina ceea ce se numeste punct reflex, care se situeaza la 120° de planeta mediatoare (in ordinea semnelor). Acest punct va fi stimulat de fiecare data cand o planeta il va tranzita. Nativul dispune de atuuri formidabile pentru a-si rezolva opozitia.

Copyright: Armand Constantinescu, Dan Ciuperca

Author: admin