Yodul lui Venus

Yodul lui Venus (configuratie particulara Configuratii astrale – Antilab) este un Yod in care toate cele trei planete se situeaza in domiciliul si exaltarea lui Venus (astrele in sextil se gasesc in Pesti – exaltarea lui Venus, si in Taur – domiciliul lui Venus, iar astrul focar, degetul, se gaseste in Balanta, domiciliul lui Venus. Nicio alta planeta in afara de Venus nu poate forma un Yod in care toate cele trei planete sunt in domiciliu si exaltare.

Yodul arhetip, implicand degetul in Berbec si sextilul intre Scorpion si Fecioara, releva semnele de exil (Berbec si Scorpion) si de cadere (Fecioara) ale lui Venus.

Acest astru, Venus, este, deci, puternic legat de simbolul configuratiei Yod.

Interpretare: Yodul arhetip subliniaza ca existenta nativului este lipsita de dragoste, ceea ce antreneaza puternice lectii venusiene de inteles cu scopul de a gasi armonia realizand iubirea totala fata de altcineva, lucru care ii va permite sa depaseasca orice dificultate. Va trebui sa inteleaga ca singura putere este cea a iubirii si doar ea poate sa il conduca pe calea evolutiei. Orice persoana cu un Yod in tema sa (mai ales daca Venus este una dintre cele trei planete sau chiar degetul) va trebui sa inteleaga tema iubirii pentru a-si putea depasi karma sentimentala.

Avem exemplul unei actrite/ fotomodel, Gabrielle Dufwa, care prezinta in tema sa natala un Yod de Venus arhetip cu Venus in Berbec ca deget si complementat cu Pluton in Fecioara si Neptun in Scorpion. Aceasta tema este una deosebita pentru ca Venus este guvernatorul AS, iar cele trei planete ale Yodului – Venus (farmecul, senzualitatea) + Neptun (fotografia) + Pluton (magnetismul sexual) – arata foarte bine profesia acestei tinere senzuale scandinave. Neptun in casa II (bani castigati prin fotoimagine), Soarele in Pesti in casa V (cariera artistica) si Luna culminanta in Leu (symbol al frumusetii feminine) confirma existenta sa.

Acest Yod de Venus arhetip este rar, la fel ca si unul cu Venus in Balanta. Scopul evolutiei este iubirea (Venus), iar aceasta planeta este singura ce poate sa se exprime pozitiv in cele trei moduri vibratorii.

Idealul semnelor cardinale este Balanta (domiciliul lui Venus), idealul semnelor fixe este Taurul (domiciliul lui venus), iar idealul semnelor mutabile sunt Pestii (exaltarea lui Venus).

O persoana cu acest Yod in tema sa are o karma sentimentala de rezolvat. Putem deduce de aici ca este foarte important de definit propriul Yod al fiecarui individ, chiar daca acesta nu exista in mod real (caci mai toti avem lectii de invatat in ceea ce priveste viata noastra sentimentala). Ideea a fost pusa in practica de astrologul american Martin Schulman si se realizeaza in modul urmator:

  • Se repereaza semnul lui Venus
  • Se noteaza doua puncte sensibile la 150° de o parte si de alta a lui Venus natal (in ambele semne ale zodiacului)
  • Se traseaza doua aspecte de inconjunctie (150°) la Venus natal pentru a forma un Yod
  • Singura solutie pentru rezolvarea karmei trece prin iubire (invatatura lui Iisus Hristos). Dragostea este singura sursa creatoare si purificatoare pentru evolutia personala.

Interpretarea Yodului lui Venus:

  • Venus in Berbec (puncte sensibile in Fecioara si Scorpion) – lectia personala priveste amorul propriu. Va trebui realizata uniunea inimii cu spiritul  prin transformari virtuoase (Fecioara – Scorpion) care vor revela potentialul de iubire.
  • Venus in Taur (puncte sensibile in Balanta si Sagetator) – lectia devotamentului si a loialitatii. Va trebui inteles faptul ca singura valoare ce poate fi oferita altuia este simtul frumusetii (Balanta) si cunoasterea nevoilor de crestere spirituala (Sagetator).
  • Venus in Gemeni (puncte sensibile in Scorpion si Capricorn) – lectia compatibilitatii ideilor proprii cu ale altora. Va trebui gasit echilibrul intre limitarile vietii terestre (Capricorn) si cautarea nemuririi (Scorpion).
  • Venus in Rac (puncte sensibile in Sagetator si Varsator) – lectia iubirii la nivel emotional. Va trebui sa inteleaga ca viata este o suita de aventuri si descoperiri (Sagetator), care trebuie sa ii permita multiplicarea iubirii.
  • Venus in Leu (puncte sensibile in Capricorn si Pesti) – lectia iubirii in sens creativ. Va trebui sa invete stapanirea emotiilor (Capricorn), utilizand inspiratia (Pesti) pentru a concretiza visurile creatoare.
  • Venus in Fecioara (puncte sensibile in Berbec si Varsator) – lectia purificarii sentimentelor prin serviciu. Va trebui sa accepte imperfectiunile umane prin toleranta (Varsator) si sa isi integreze propriile elanuri (Berbec) pentru a putea servi omenirea.
  • Venus in Balanta (puncte sensibile in Taur si Pesti) – lectia iubirii dezinteresate. Va trebui sa isi insuseasca stabilitatea si concretizarea ideilor percepute prin simturile fizice (Taur) sau spirituale (Pesti) pentru a gasi calea smereniei si a compasiunii.
  • Venus in Scorpion (puncte sensibile in Berbec si Gemeni) – lectia este de a gasi adevarata natura a iubirii prin sentimente pasionante. Va trebui sa devina mai onest si mai deschis cu propriile sentimente (Berbec) si sa invete sa le exprime (Gemeni).
  • Venus in Sagetator (puncte sensibile in Taur si Rac) – lectia iubirii spirituale. Va trebui sa inteleaga ca, prin adevaratele valori (Taur) si prin expresia sincera a emotiilor sale (Rac), va implini o cale spirituala in cautarea adevarului.
  • Venus in Capricorn (puncte sensibile in Gemeni si Leu) – lectia fidelitatii in iubire. Va trebui sa invete sa exprime, sa comunice iubirea sa (Gemeni) exteriorizand caldura si generozitatea sa (Leu) pentru a arata altuia frumusetea valorilor durabile.
  • Venus in Varsator (puncte sensibile in Rac si Fecioara) – lectia iubirii universale. Va trebui sa isi exprime emotiile (Rac) si sa dezvolte simtul discriminarii prin serviciu (Fecioara) pentru a i se permite sa inteleaga natura umana si sa isi concretizeze idealurile.
  • Venus in Pesti (puncte sensibile in Leu si Balanta) – lectia iubirii divine. Va trebui sa invete simtul onoarei si al generozitatii (Leu), dezvoltand un simt al echitatii si al armoniei (Balanta) pentru a merge dincolo de iubirea sentimentelor prin iubirea-compasiune care ii va permite sa vada peste tot frumusetile creatiei.

Cele trei niveluri de creatie venusiana:

Venus este singura planeta care se exprima pozitiv in cele trei moduri vibratorii. Aceasta releva nivelurile sale de expresie in raport cu evolutia individului, astfel:

  • Primul nivel: domiciliul in Taur (semn fix) – Venus exprima iubirea genezica, adica iubirea copilului pentru parintii sai. Reprezinta un nivel al lui Venus la care individul (in general, un copil) primeste toata dragostea ce i se ofera, fara a da nimic in schimb; este iubirea instinctiva.
  • Al doilea nivel: domiciliul in Balanta (semn cardinal) – Venus exprima iubirea erotica, adica iubirea carnala si sentimentala a adultului (dezvoltandu-se din perioada pubertatii) care cauta uniunea si care invata sa dea pentru a primi; este un nivel al planetei Venus unde trebuie sa se obtina, in mod normal, un echilibru (semnul Balantei), ceea ce se intampla rar. Daca individul nu da destul, nu poate exista armonia si nu se va depasi niciodata corect acest nivel.
  • Al treilea nivel: in exaltare in Pesti (semn mutabil) – Venus exprima iubirea agapica, adica iubirea ca sacrificiu de sine (prin opozitie cu iubirea Eros-dorinta). Este un nivel al planetei Venus pe care putini il ating, caci individul da totul fara sa ceara nimic, nici sa spere de la altul. Este iubirea dezinteresata, iubirea compasiune, iubirea universala. In mod normal, de la 29-30 ani se poate dezvolta acest al treilea nivel ce corespunde perioadei celei de-a doua nasteri sau nasterii spirituale.

Iisus ramane prototipul perfect al expresiei acestui nivel; in timpul erei Varsatorului, fiecare individ ar trebui sa atinga acest nivel al lui Venus, care poarta, uneori, numele de iubire hristica. Prin acest nivel se poate crea karma pozitiva pentru viitor.

Copyright: Armand Constantinescu, Dan Ciuperca

Author: admin