Regentul global al temei astrale

Regentul global: este planeta care stapaneste celelalte noua planete ale hartii cerului, adica planetele sunt sub dependenta sa prin pozitia lor in semn.

Luam ca exemplu harta natala a Papei Ioan Paul al II-lea, nascut pe 18.05.1920, ora 06:00, Wadovice, Polonia.

  • Exista un stelium in Taur, adica sub guvernarea lui Venus, guvernatoarea zodiei Taur, care se gaseste in domiciliu, adica in Taur.
  • Marte este in Balanta, aflat tot sub guvernarea lui Venus.
  • Pluton se afla in Rac, guvernat de Luna, care este in Taur, deci tot sub guvernarea planetei Venus.
  • Uranus este in pesti, semnul lui Neptun, care este octava superioara a lui Venus.
  • Saturn in Fecioara, semnul lui Mercur, care se afla in Taur, deci este guvernat de Venus.

Avem, prin urmare, o situatie clara: toate planetele sunt plasate sub guvernarea lui Venus, care are astfel calitatea de regent global al temei.

Cand o tema poseda un regent global, aceasta indica, in general, o viata foarte subiectiva in raport cu darul, talentul, potentialul planetei respective.

Regentul global reprezinta un fel de canal prin care toate celelalte energii trebuie sa treaca inainte de a se exprima. Este chiar un filtru pentru energia oricarei planete care trebuie sa se coloreze cu magnetismul regentului global.

La Papa Ioan Paul al II-lea, toate mijloacele de expresie trec printr-o viziune venusiana a existentei, adica printr-o cautare a compromisului, a echilibrului, a armoniei, a iubirii, a sociabilitatii, prin nevoia de a placea tuturor, de a fi iubit de catre toti (de unde si calitatile sale de om public; Papa a fost actor amator in tineretea sa).

Pablo Picasso avea, de asemenea, Venus ca regent global, cu un stelium in Taur care se exprima pentru el la nivel artistic.

Copyright: Armand Constantinescu, Dan Ciuperca

Author: admin