Regentii karmici ai nodurilor lunare

Pentru un studiu complet al nodurilor lunare, a caror interpretare este fundamentala in astrologia karmica, pe langa studiul conversiei karmice, a pozitiei in case si in semne a nodurilor lunare, se vor mai lua in considerare si urmatoarele aspecte:

  • Studiul regentilor karmici (guvernatorii semnelor nodurilor lunare)
  • Aspectele dirijoare de karma (aspectele regentilor karmici cu nodurile lunare)
  • Aspectele altor planete cu nodurile lunare
  • Gradele simbolice sau simbolurile sabiene ale regentilor karmici.

Regentii karmici sunt, de fapt, guvernatorii semnelor in care se afla nodurile lunare in respectiva tema astrala.

Guvernatorul semnului NS se numeste Regent Karmic Sud (RKS) sau Regent de intrare a karmei. Semnul si casa acestuia indica modul in care karma va fi eliminata (ex: RKS in casa II poate sa aduca datorii, in casa VIII poate sa aduca operatii grave, in casa VI – incercari la locul de munca).

Guvernatorul semnului NN se numeste Regent Karmic Nord (RKN) sau Regent de distributie a karmei. Semnul si casa acestuia indica locul in care expresia transformata si pozitiva a karmei poate fi distribuita (ex: RKN in casa V este sinonim cu expresia creatoare, in casa VII – intalniri profitabile).

Orice planeta in conjunctie cu NS releva o lectie karmica ce trebuie traita. Este o noua sansa de reusita pentru o lectie neinteleasa anterior.

Orice planeta in conjunctie cu NN impinge individul spre o noua experienta indispensabila cresterii spirituale.

Dupa maestrul Djwhal Khul, o persoana relativ evoluata prezinta Marte sau Saturn in sextil sau trigon cu NN.

Aspectele dirijoare de karma (ADK) se formeaza intre regentii karmici si nodurile lunare. Orbul trebuie imperios respectat (ex: daca axa nodurilor lunare se situeaza la 15° Berbec – Balanta si regentii lor karmici, Marte si Venus, se gasesc la 10° Rac, respective 7° Taur, se masoara distanta unghiulara intre Marte la 10°Rac si nodul cel mai apropiat – 15°Berbec; se gasesc 85°; apoi se masoara distanta unghiulara intre Venus la 7°Taur si nodul cel mai apropiat si se gasesc 22°, apoi se cauta carui tip de karma corespund aceste aspecte in lista urmatoare).

Aspectele dirijoare de karma

Karma jupiteriana (conjunctie +- 5° orb): individul dispune de un foarte mare liber arbitru (mai ales daca ADK se realizeaza in NN). Destinul individului se afla in mainile sale si el poseda un potential puternic de crestere. Pozitiv: el poate obtine o mare reusita, utilizand calitatile sale creative. Negativ: el se poate insela in calea sa, utilizandu-si gresit liberul arbitru.

Karma lunara (aspect 6° +-0,5° orb): in general, individul a murit tanar intr-o existenta precedenta care este strans legata de aceasta viata. Legaturi karmice cu persoane din familia sa. Interesat de activitati ce tin de camin. Intuitiv, de o mare sensibilitate, dispune de calitati psihologice. Profesiile publice si comunicarea sunt estentiale pentru cresterea sa.

Karma venusiana (aspect 8° +- 0,5° orb): in general, individul are mult de invata printr-o relatie de cuplu. Partenerul sau actual a putut fi fratele sau – sau sora sa, pentru un barbat – intr-o precedenta viata si s-au creat profunde legaturi. Ei se inteleg bine. El are de invatat lectii cu privire la planul material, printr-o uniune.

Karma saturniana (aspect 9° +-0,5° orb): aceasta karma este suficient de delicata deoarece este adesea asociata cu incercari (boli, in special) suficient de lungi ale individului sau ale persoanei iubite. Imobilizarea nu trebuie traita negativ, ci ca o perioada de reflexie si reformulare. Problemele de buget si de stapanire de sine sunt importante. Poseda calitati ezoterice.

Karma solara (aspect 10° +-0,5° orb): aceasta karma este aproape total pozitiva, daca se cauta reusita si punerea in valoare a egoului sau. Elevarea sociala este insemnata, dar caderea poate surveni daca scopurile sale sunt rau alese. Finantele sunt, in general, favorizate si chiar dobandite prin intermediul unei casatorii (in care iubirea va trece pe planul al doilea). Raporturile cu autoritatea si cu oamenii (mai ales pentru femei) sunt factori de conflict, rezultand legaturi karmice sentimentale delicate.

Karma neptuniana (aspect 13,5°+-0,5° orb): individul este plin de secrete si dificil de inteles. Relatiile sale fie sunt foarte profunde, foarte intime, fie nu exista deloc. Daca va gasi pe cineva pentru a realiza o uniune foarte profunda, va trai o casatorie fericita; daca nu, va prefera sa ramana singur. El poate exercita un puternic control asupra destinului sau.

Karma vestaliana (aspect 15°+-1° orb): individul va fi legat de tot ceea ce priveste sfera familiei, a caminului, a proprietatilor si resurselor. El are mult de invatat la nivelul vietii cotidiene, al obiceiurilor si al conditiilor de viata in camin. Este dur in lucrul sau si doreste sa se eleveze social.

Karma mercuriana (aspect 18°+-1,5° orb): calitati pentru scris si comunicare, rezultate dintr-o karma pozitiva. Trebuie sa isi dezvolte talentele in aceste domenii pentru a creste. Adesea, relatii karmice de tip frate-sora cu alta persoana (regaseste frati sau surori din alte vieti care apar acum cu o alta identitate). Dispune de o mare influenta verbala. Este aici, pe pamant, pentru a invata si a comunica apoi tot ceea ce a invatat.

Karma piniana (aspect 22,5° +-1,5° orb): aceasta karma este legata de valorile de bani si de posesiuni. Individul are mult de invatat despre manuirea banilor si a lucrurilor materiale, pentru ca apoi sa se detaseze de acestea. Are o latura foarte creatoare. Lectii despre a sti cum sa traiasca.

Karma de Taur (aspect 30° +-2° orb): este o karma ce se refera la valorile sau posesiunile de care individul este prea atasat. El nu asculta sfaturile altuia, fiind, in general, sigur de sine. Are nevoie de reusita pentru a-si satisface propriul orgoliu. Are nevoie de un ghid sau de un parinte spiritual, caci este posibil sa isi fi pierdut tatal de tanar. Este in cautarea tatalui ideal.

Karma de Scorpion (aspect 36°+-1,5° orb): individul a experimentat numeroase schimbari bruste in existenta sa (uneori dramatice). Moartea, reincarnarea, ezoterismul, sexualitatea si, uneori, ocultismul sunt subiecte care il atrag si il caracterizeaza. El este intotdeauna gata sa se reformuleze. Va trebui sa transceanda energia sexuala pentru cresterea spirituala. Uneori, traieste o experienta mistica.

Karma de Balanta (aspect 40°+-2° orb): provoaca un destin dificil si frustrant. Aceasta karma implica stapanirea agresivitatii. Atat timp cat acest lucru nu s-a realizat, individul risca sa esueze in tot ceea ce intreprinde. Detesta rutina, dar va trebui sa stie ca nu va reusi decat lucrand din greu, cu rabdare si perseverenta. Exista adesea o latura secreta in relatiile sale. Isi disimuleaza problemele.

Karma de Leu (aspect 51,5°+-2,5° orb): este legata de casa V. Ea se rezolva in raport cu povestile de dragoste, copiii si speculatiile. Cand karma este grea, individul va trai multe esecuri sentimentale si poate sa nu aiba copii (risc de avort). Speculatiile nu sunt indicate (riscul pierderii de bani). Dispune de un liber arbitru redus in aventurile sentimentale (va intalni iubiri din alte vieti). Este domeniul in care cresterea va fi cea mai importanta, la fel ca si utilizarea calitatilor sale creatoare (mostenite dintr-o viata anterioara).

Karma de Rac (aspect 60°+-3° orb): este aproape in intregime pozitiva. Ea ii va permite individului o mare reusita si este marca unui suflet care a lucrat pentru evolutia sa spirituala. Individul pare a avea sansa si oportunitatile ii apar usor. El cauta cunoasterea pentru ca apoi sa o impartaseasca altora. Raporturile sale familiale sunt mai curand favorabile (uneori, foarte favorabile din punct de vedere financiar). In cel mai rau caz, el poate avea probleme in propriul camin.

Karma de Gemeni (aspect 72°+-3° orb): consta in dezvoltarea facultatilor pentru comunicare. Nivelul mental al indeividului este elevat, dar nu intotdeauna bine controlat, ceea ce va trebui sa invete sa faca. Ar putea deveni un maestru al comunicarii (cariera de presa, editura, scris). Cresterea sa consta in invatarea folosirii calitatilor sale, deblocand relatiile karmice frate-sora cu partenerii. Calatoreste mult. Va trebui sa faca o cercetare spirituala. Uneori, cale mistica.

Karma martiana (aspect 80°+-3° orb): este legata de experiente relationale sau activitati publice. Individul are mult de invatat in diferite domenii, ceea ce nu ii usureaza, insa, intelegerea propriei karme. In general, poseda facultatea de a vedea evenimentele existentei sale intr-o maniera detasata si impersonala. El poate fi jucaria partenerului sau si/ sau sa aiba dificultati in a fi rasplatit pentru eforturile sale. Adesea, el are de facut alegeri dificile. Va trebui sa se arate obiectiv si sa traga invataminte din fiecare experienta pe care o traieste.

Karma plutoniana (aspect 90° +-5° orb): este cea mai delicata, dar si cea mai dinamica (si purtatoare de evolutie). Individului i se ofera o sansa, la fel ca in trecut, dar la un nivel superior, in cursul acestei vieti. Obstacolele vor fi diverse, iar recompense pe masura eforturilor sale. Karma este legata de operatii, de accidente, de rupturi si de toate formele de posesiune (bani, sexualitate, etc). este obligat mereu sa isi transforme viata. Alegerile sunt extrem de delicate, iar echilibrul cerut, dificil de obtinut. El trebuie, mai ales, sa vada lucrurile de o maniera extremista sau pesimista.

Copyright: Armand Constantinescu, Dan Ciuperca

Author: admin