Aspectele planetelor cu nodurile lunare

Conjunctiile

Soare conjunct NS: individului i se cere in mod imperativ sa lucreze asupra notiunilor de afirmare de sine, de vointa, de creatie, de generozitate si de evolutie.

Soare conjunct NN: acest aspect faciliteaza raporturile cu altii si impinge fiinta spre experimentarea unor noi conditii de viata, pentru individualizare si reusita sociala.

Luna conjunct NS: individului i se cere in mod imperativ sa lucreze asupra planului emotional, care este fragil; de asemenea, asupra notiunilor feminine (imaginatie, sensibilitate).

Luna conjunct NN: determina realizarea in domeniul public si exprima valorile feminine.

Mercur conjunct NS: individului i se cere in mod imperativ sa lucreze in comunicare pentru a-si dezvolta calitatile in acest domeniu.

Mercur conjunct NN: acest aspect faciliteaza tot ceea ce este in legatura cu comunicarea.

Venus conjunct NS: individului i se cere in mod imperativ sa lucreze asupra planului sentimental pentru a invata sa isi exprime sentimentele mai deschis.

Venus conjunct NN: faciliteaza expresia artistica si planul sentimental.

Marte conjunct NS: individului i se cere in mod imperativ sa lucreze asupra stapanirii fizice de sine si asupra canalizarii corecte a energei sexuale.

Marte conjunct NN: faciliteaza expresia energiei fizice, putand conduce spre o cariera sportiva sau spre un tel de viata realizat gratie curajului si afirmarii de sine.

Jupiter conjunct NS: i se cere in mod imperativ sa lucreze asupra filozofiei de viata si asupra idealurilor sale.

Jupiter conjunct NN: faciliteaza o evolutie spirituala si favorizeaza, in general, contactul cu ghidul sau.

Saturn conjunct NS: subliniaza o lectie majora de invatat in casa care contine planeta Saturn si NS. In general, acesta aduce o incercare majora (adesea, pierderea unei fiinte dragi).

Saturn conjunct NN: faciliteaza intelegerea lectiilor de viata si individul trage foloase imediate, din incercarile intalnite, pentru cresterea personala.

Uranus, Neptun sau Pluton conjunct NS sau NN: sunt aspect colective, care presupun o interpretare personala diferita de la caz la caz. Orice interpretare se analizeaza in functie de harta cerului proprie fiecarui individ.

Cuadraturile

Soare cuadrat NS sau NN: acest aspect tinde sa distruga egoul si aduce amanari si frustrari in orice tentativa de elevare sociala. Este cea mai delicata cuadratura si cere o mare rabdare si eforturi altruiste.

Luna cuadrat NS sau NN: aspectul fragilizeaza planul emotional si il supune la incercari dure si frustrari venind adesea de la familie. Individul trebuie sa lucreze pentru a-si cunoaste mai bine subconstientul (sau planul sau emotional), pentru a-l stapani in beneficiul evolutiei sale. Risc de deceptii in orice cariera publica.

Mercur cuadrat NS sau NN: acest aspect aduce probleme de comunicare, dificultati in a se face inteles si riscuri de a se insela in urmarea unei anumite cai sau indreptarea  spre anumite studii, indepartandu-se de scopul sau real. Individul trebuie sa stapaneasca toate cunostintele, pentru ca apoi sa le utilizeze intotdeauna in scopul evolutiei sale.

Venus cuadrat NS sau NN: acest aspect cere gasirea unui echilibru in domeniul sentimental. Individul trebuie sa fie capabil sa dea tot atat cat primeste; daca nu, vor exista deceptii si frustrari afective. Trebuie dezvoltat, de asemenea, simtul artistic, pentru a-l pune in serviciul evolutiei sale si nu pentru o placere personala.

Marte cuadrat NS sau NN: acest aspect face dificila utilizarea propriei sale energii, care poate lipsi la momentul dorit. Uneori exista frustrari sexuale sau accidente (si operatii delicate, chiar periculoase), care sunt rezultatul unei karme de agresivitate. Trebuie gasit un echilibru just in utilizarea energiei sale, intre diferitele sectoare de viata.

Jupiter cuadrat NS sau NN: aspect tipic pentru oportunitati care ii scapa printre degete sau perioade in care sansa trece pe langa el. Acest aspect aduce probleme cu copiii si cere o revizuire completa a filozofiei de viata si a idealurilor proprii.

Saturn cuadrat NS sau NN: acesta este un aspect dificil, caci individul are o importanta lectie de invatat (domeniul este reprezentat de casa in care se afla Saturn), ceea ce ii va aduce unele incercari, pana cand le va accepta. Aspectul poate sa fie foarte frustrant, aducand tot felul de limitary si obligatii, ca si pierderi de fiinte dragi, pentru a-l face pe individ sa creasca si sa se maturizeze spiritual.

Uranus cuadrat NS sau NN: acest aspect tinde, uneori, sa il marginalizeze pe individ, care isi descopera o latura neconventionala. Uranus creeaza situatii bruste de viata si indeividul trebuie sa se adapteze noilor conditii de evolutie.

Neptun cuadrat NS sau NN: acest aspect poate provoca erori in alegerea caii, datorita unei laturi prea idealiste. Individul poseda capacitati parapsihice care trebuie stapanite, pentru ca acestea sa il ajute in evolutia sa spirituala.

Pluton cuadrat NS sau NN: acest aspect cere o transformare de sine mult mai putin importanta, in functie de celelalte aspecte ale lui Pluton, si este legata de casa ocupata de Pluton. Adesea, energia sexuala este utilizata necorespunzator si puterea pasionala disperseaza fiinta.

Aspectele conciliatoare – trigon, sextil

Soare sextil/ trigon NS sau NN: buna expresie individuala si o posibila reusita sociala, rezultat al unei vieti trecute indreptata catre altul.

Luna sextil/ trigon NS sau NN: favorizeaza expresia imaginatiei si a facultatilor domestice, rezultat al unei vieti trecute in care individul a facut dovada de calitati protectoare si materne.

Mercur sextil/ trigon NS sau NN: daruri pentru meseria de scriitor si pentru comunicare, rezultate dintr-un lucru mental pozitiv dintr-o alta viata. Acest individ isi aduce aminte mai usor de vietile sale trecute decat altul.

Venus sextil/ trigon NS sau NN: satisfactii mentale si/ sau financiare; talente creatoare rezultate dintr-o viata trecuta in care individul s-a aratat drept si saritor.

Marte sextil/ trigon NS sau NN: indicatia unei evolutii spirituale, aducand o mare energie ce permite afirmarea si pozitionarea pe post de lider; intr-o viata anterioara, acest individ a putut juca rol de conducator, invatand sa isi stapaneasca energia.

Jupiter sextil/ trigon nS sau NN: semnul unei karme pozitive, ce poate ajuta evolutia individului (protectie financiara). In general, el are o filozofie pozitiva asupra existentei. Indica o viata trecuta in care individul a reusit asumandu-si rolul de filozof sau de instructor.

Saturn sextil/ trigon NS sau NN: indicele unei evolutii spirituale, aratand un lucru efectuat in acest sens, in alta viata. Aduce o anumita maturitate si rabdare in atingerea scopurilor sale.

Uranus, Neptun sau Pluton sextil/ trigon NS sau NN: aspect colectiv care capata importanta atunci cand aceste planete sunt dominante. In acest caz, aceste aspecte releva, in general, un potential de crestere important (mai ales pentru Neptun) si ele permit sa se treaca la un nivel superior de evolutie.

Copyright: Armand Constantinescu, Dan Ciuperca

Author: admin