Saturn, seniorul karmei

Saturn, denumit de ezoterici Seniorul karmei sau Marele malefic, are o reputatie proasta, lasand, aparent, in urma sa un miros de sulf care il face sa fie oaia neagra in studiul astrologiei.

Daca se intelege ca orice experiente dificila, orice incercare pe care o traim este purtatoarea unei cresteri personale, a unei evolutii spiritual, atunci vom putea lesne admite ca Saturn nu este negative per se.

Saturn reprezinta simtul responsabilitatii; cu totii suntem responsabili de experientele pe care le traim, pentru ca ele sunt rezultatul actiunilor noastre anterioare.

A refuza reincarnarea si karma care decurge din aceasta ar insemna refuzul responsabilitatilor in legatura cu trecutul pe care l-am creat si pe care trebuie s ani-l asumam astazi.

A accepta reincarnarea si legea karmei inseamna a face dovada maturitatii si a simtului responsabilitatilor fata de propriul nostru destin.

Saturn reprezinta principala lectie karmica a fiecarei existente. Pozitia lui Saturn in tema indica principalul test in aceasta viata si domeniul in care trebuie sa se de adovada de intelepciune. Pozitia sa in casa arata in ce sector al vieii individul va intalni aceasta lectie karmica. Pozitia sa in semn arata la ce tip de karma se refera aceasta lectie (de agresivitate, de atasament, de ignoranta).

Spectele sale de conjunctie, de cuadratura si de opozitie ne indica cee ace trebuie dezinhibat prin respective lectie.

Nu Saturn este responsabil de incarcatura bagajului karmic, ci individul insusi. Satrn doar cere individului o noua forma de expresie care, din pacate, dupa aspect, poate fi identificata astfel:

  • La nivelul actelor si al energiei sexuale, de aspectele lui Marte
  • La nivelul sentimentelor si afectivitatii, de aspectele lui Venus
  • La nivelul comunicarii si al facultatilor intelectuale, de aspectele lui Mercur
  • La nivelul emotiilor si al raporturilor familiale, de aspectele cu Luna
  • La nivelul expresiei de sine, de aspectele cu Soarele.

Locul lui Saturn este acela in care principalul echilibru energetic este cerut (Saturn exaltat in Balanta). Saturn actioneaza la exterior (evenimente in raport cu natura sa colectiva) si interior (diverse blocaje de expresie).

Interpretarea karmica a lui Saturn in semne

In Berbec: lectia priveste agresivitatea sic ere controlul de sine la diferite nivele, in functie de aspect.

In Taur: lectia priveste stapanirea simturilor si, mai ales, a senzualitatii.

In Gemeni: lectia consta in a nu-si judeca parintii, individul insusi devenind un parinte drept.

In Rac: lectia consta in a intelege ca un atasament obsesiv este de-a dreptul bolnavicios si nu are aproape nimic de a face cu iubirea. Ei trebuie sa invete sa iubeasca cu adevarat, altruist, detasat si sa ofere celuilalt libertatea de care are nevoie.

In Leu: lectia consta in stapanirea orgoliului propriu si a arogantei.

In Fecioara: lectia consta in gasirea unui echilibru intre viziunea analitica si cea sintetica.

In Balanta: lectia consta in depasirea egoismului si a invata sa imparta totoul cu celalalt, regasindu-si, astfel, echilibrul interior.

In Scoprion: lectia consta in stapanirea sexualitatii si a posesivitatii, in special prin meditatie. Uneori, trebuie sa invete sa treaca cu bine prin incercarile presupuse de un doliu.

In Sagetator: lectia consta in a intelege ca Aventura sau calatoria cea mai frumoasa se realizeaza in interior, prin evolutie.

In Capricorn: lectia consta in invatarea rabdarii, increderii si a simtului responsabilitatii.

In Varsator: lectia consta in impartasirea emotiilor si dezvoltarea simtului fraternitatii.

In Pesti: lectia consta in invatarea stapanirii sensibilitatii si utilizarea concreta a inspiratiei sale.

Interpretarea karmica a lui Saturn in case

In casa I: lectia karmica are legatura cu personalitatea, care va trebui sa se schimbe in decursul vietii. O importanta karma trebuie arsa, iar individul trebuie intotdeauna sa fie gata pentru schimbari.

In casa II: lectia se refera la sectorul financiar (datorii), la posesiuni si sistemul de valori si, eventual, la pierderea persoanelor iubite. Va trebui sa cultive detasarea.

In casa III: lectia se refera la sectorul comunicarii si la facultatile intelectuale. Uneori, instabilitate mentala. Individul are interes sa dezvolte o mare profunzime a gandirii.

In casa IV: lectia se refera la sfera familiala si la propriul camin (uneori, doliu). Instabilitate emotionala. Vor trebui stapanite sensibilitatea si instinctele.

In casa V: lectia karmica afecteaza relatiile de dragoste si posibilitatea (restransa) de a avea copii. Daca Saturn in casa IV poate indica legaturi karmice cu mama, Satunr in casa V poate indica acelasi lucru cu tatal. Individul va trebui sa isi echilibreze distributia energiei sentimentale intre parinti, copii si partenerul sau.

In casa VI: lectia karmica indica sfera lucrurlui, a vietii cotidiene sau a sanatatii. Individul nu va obtine cee ace doreste decat daca face dovada de seriozitate, perseverenta, atentie, eforturi si simt al responsabilitatii.

In casa VII: lectia priveste uniunea. Foarte probabil, va exista o rupture marcanta. Este o karma buna de ars impreuna cu o persoana cunoscuta anterior (partener). Individul va trebui sa dea sis a imparta, fara a astepta recunostinta.

In casa VIII: lectia indica sexualitatea si posesiunile. Adesea, restrictii in cee ace priveste expresia sexualitatii, datorii financiare si moartea persoanelor iubite. Individul trebuie sa isi stapaneasca sexualitatea, fara, insa, a deveni abstinent.

In casa IX: lectia priveste sfera filozofica si spirituala si/ sau calatoriile. Individul este, cu siguranta, prea materialist si va trebui sa se deschida conceptiilor spiritual si ezoterice. Daca nu va evolua, se vor produce esecuri materiale.

In casa X: lectia se refera la cariera. Individul nu trebuie sa refuse sa se lanseze intr-o cariera amitioasa, pe care va trebui sa o conduca bine. Adesea, el o refuza din lene. O femeie, in camin, va trebui sa preia responsabilitatile.

In casa XI: lectia priveste prietenii si relatiile. Individul va intalni, desigur, persoane autoritare (prieteni sau parinti) ce ii sunt dusmani din alte existente. Va trebui sa invete notiunea de iertare si sa dea iubire fara a o cantari.

In casa XII: in aceasta pozitie, o karma grea este mostenita de precedenta viata (boala, singuratate, etc). cicatricile individului il impiedica sa comunice usor. Unele ramasite de comportament antisocial sau de fobii (din alte vieti) pot sa ii blocheze personalitatea. Cunoasterea vietii precedente l-ar putea ajuta mult (mai ales daca casele XII si I sunt legate).

Copyright: Armand Constantinescu, Dan Ciuperca

Author: admin