Alte elemente de astrologie karmica

Pluton

Al doilea astru al karmei arata, prin aspectele sale, ceea ce trebuie transformat in aceasta viata; altfel spus, expresia unei facultati trebuie modificata in timpul acestei vieti, intr-o anumita perioada, care se declanseaza prin tranzitele lui Pluton cu el insusi sau cu problemele respective.

Pluton este un astru interior si exterior in acelasi timp. Uneori, el actioneaza in exterior de o maniera intense, fara nicio masura, si, alteori, el se exteriorizeaza pana la a tortura fiinta la limitele sale de autodistrugere.

Utilizat pozitiv, Pluton poate rasturna muntii. Dar negativ, el poate antrena individul spre un infern si spre distrugere.

Ca si pasarea Phoenix, Pluton renaste intotdeauna din cenusa sa. Orice situatie dramatica il stimuleaza si poate sa il ajute sa se depaseasca. Individul care traieste tranzitele lui Pluton si sufera va trebui sa se deschida schimbarii in toate domeniile. Va trebui sa accepte reformularea personalitatii sale. Va trebui sa nu se teama sa stearga trecutul, dupa ce l-a analizat si l-a inteles, pentru a construi din nou. Va trebui sa se transforme la toate nivelele, sa se reorienteze, sa traiasca de o maniera diferita, sa accepte schimbarile si sa se detaseze de tot. Mai ales, sa nu fie posesiv si orgolios si sa se detaseze de tot; altminteri, el risca sa piarda totul (material si afectiv), sa fie in intregime deposedat, chiar daca situatia sa pare a fi foarte stabila.

Casa XII

Denumita in mod eronat “casa karmei”, ea contine o parte din karma, dar nu karma in totalitate.

Regresiile in vietile anterioare tind sa demonstreze faptul ca aceasta casa XII defineste destul de bine viata imediat anterioara, dar ea subliniaza, de asemenea, domeniul de preocupari ce trebuie sublimat in plan spiritual.

Casa XII reprezinta sectorul de solitudine si de resurse individuale. Este cel al gradinii noastre secrete, al imaginarului, al lumii noastre interioare. Este o casa de repliere in sine, de meditatie, o casa de incercari si de boli, dar si de inspiratie si de iluminare. Ea simbolizeaza inchisorile, dar si ashramurile. Energia este intoarsa inspre interiorul fiintei.

In sens ezoteric, ea releva esenta precedentei vieti; guvernatorul casei XII si al planetelor continute in aceasta casa arata energiile utilizate, mai ales in viata anterioara.

In general, Saturn, Pluton, Lilith sau NS in casa XII aduc o karma grea din viata precedenta. Dimpotriva, pentru Soare, Venus sau Jupiter. Daca nu sunt planete in casa XII, se va lua in considerare pozitia guvernatorului acestei case.

O leagatura intre casa I si casa XII arata ca exista o legatura intre viata actuala si precedenta. Exista o continuitate in lucrul care este cerut. Daca individul a refuzat altadata sa actioneze, astazi va fi obligat sa o faca. AS releva personalitatea sa, iar casa XII pe dusmanii sai, ceea ce arata ca el ar fi putut fi propriul sau dusman. In general, viata actuala urmareaste indeaproape viata precedenta.

O legatura intre casele XI si XII arata ca individul va fi confruntat cu karma sa prin prietenii sai, prin relatiile sale, prin sperantele, proiectele si visele sale.

Daca exista un semn intrceptat in casa XII (ex: Pestii in casa XII si AS in Taur, deci Berbecul este interceptat), in general, energiile acestui semn, cu planetele pe care el le contine, sunt foarte vechi. Dupa ce a utilizat in mod constient energiile reprezentate prin semnul de pe cuspida casei XII, ca si cele ale guvernatorului sau si ale planetelor continute in acest semn, individul va trebui sa stapaneasca energiile semnului interceptat.

In general, stapanirea casei XII prin utilizarea constienta a potentialului ei, se face doar la varsta adulta. Unele persoane nu il utilizeaza niciodata si sunt marcate prin tot felul de incercari al caror sens le scapa. Solutia consta in intelegerea casei XII.

Planetele in aceasta casa pot actiona ca niste canale direct legate de lumea astrala, care aduc o sursa de inspiratie beneficiarilor lor.

Interpretarea pozitiva a planetelor in casa XII:

Soarele in XII: iluminare interioara, revelatie, incredere in resursele proprii, capacitate de a revitaliza, caldura interioara, inspiratie, intuitie.

Luna in XII: independenta emotionala, imaginatie puternica, intuitie, mare sensibilitate, romantism.

Mercur in XII: facilitate pentru a invata sa se cunoasca, calitati pentru scris utilizate ca mijloc de evolutie, calitati psihologice, imaginatie, telepatie.

Venus in XII: capacitate de compasiune, pace interioara, intelegere, daruri muzicale, devotament, iubire universala.

Marte in XII: motivatie puternica, capacitate de a lupta pentru ideile sale, curaj pentru a se reformula.

Jupiter in XII: credinta in viitor, viata interioara bogata, comportament intotdeauna pozitiv, capacitate de a trage o concluzie din incercarile sale.

Saturn in XII: puternica disciplina interioara, simt al responsabilitatii, mare perseverenta in lucrul de evolutie, capacitate de a se descurca singur.

Uranus in XII: mare independenta psihologica, calitati de intuitie, de originalitate, de inventie, de deschidere a spiritului, de deschidere spre schimbare, calitati psihologice.

Neptun in XII: credinta puternica, calitati de vizualizare, mare inspiratie, calitati pentru imagine, compasiune, daruire de sine, calitati muzicale, sacrificiu, calitati psihice.

Pluton in XII: calitati de psiholog, de detectiv, hotarare puternica, capacitate de regenerare, mare putere de transformare.

Chiron in XII: calitati de vindecator si capacitate de a realiza cercetare spirituala.

In cazul unei case XII vide, guvernatorul acesteia poate sa fie un indicator, insa intr-o mai mica masura si, in general, de o maniera mai putin profunda.

Copyright: Armand Constantinescu, Dan Ciuperca

Author: admin