Karma si planetele in semne – Soarele

Soarele

In Berbec: arata ca individul are o mare cantitate de energie. El a castigat aceasta energie fiindca a infaptuit acte de curaj in favoarea altuia in precedentele sale vieti. Astazi, el trebuie sa isi asume aceasta energie puternica si sa o stapaneasca, ceea ce nu ii este intotdeauna clar; trebuie sa invete sa o canalizeze. El a deprins sa traiasca in conditii dificile in vietile anterioare; adesea, a dezvoltat o mare forta interioara si, uneori, un anume egoism, chiar un egocentrism.

In Taur: arata ca individul a invatat mult despre iubire. Astazi, el trebuie sa fie capabil sa isi exprime aceasta iubire fara un atasament posesiv. El a putut dezvolta calitati practice. In viata actuala, el trebuie sa inlocuiasca atasamentul posesiv sentimental prin atasamentul sau pentru valori ca acelea ale banului sau ale bunurilor imobiliare. Latura lunara a Taurului trebuie sa se asocieze cu Soarele si, astfel, aceasta persoana va putea avea incredere in sine si in destinul sau, in loc sa astepte de la altul securitatea pe care ea o cauta.

In Gemeni: arata ca individul si-a dezvoltat calitatile mentale in precedentele existente pentru a oferi altuia din cunostintele sale. Astazi, este in cautarea cunostintelor anterioare, iar calitatile sale intelectuale il imping sa se intereseze de o multime de subiecte. Va trebui sa isi stapaneasca mentalul pentru a excela in actul comunicarii, dezvoltand o mare maturitate, altfel, va esua. Uneori, urmeaza un studiu inceput in alta viata.

In Rac: arata ca individul si-a dezvoltat instinctele sale protectoare pentru familie sau pentru comunitatea de care era responsabil. In aceasta viata este, in general, foarte matern, dar trebuie sa invete sa dea fara a astepta recunostinta din partea celor de care se ocupa. Defectul major al individului aflat sub acest semn consta in faptul ca el doreste, in mod posesiv, sa ii pastreze aproape pe cei pe care i-a hranit. El trebuie, insa, sa realizeze exact opusul. Asteapta prea mult de la altul si are o nevoie prea mare de securitate. Trebuie sa isi dezvolte credinta in destinul sau si sa accepte sa isi mareasca “familia” la nivelul intregii omeniri, pentru a-si putea urma sarcina la nivel superior.

In Leu: arata ca individul a dezvoltat in precedentele sale existente un puternic ego care l-a condus in posturi importante, avand o mare influenta asupra celorlalti. Orgoliul si egocentrismul i-au insotit adesea vietile sale stralucite de artist sau de om politic. In aceasta viata, va trebui sa se regaseasca intr-un post in care va putea sa preia din nou conducerea unui grup, dar manifestand mai multa iubire, generozitate, altruism pentru cei fata de care va fi mai mult sau mai putin responsabil.

In Fecioara: arata ca individul a dat dovada de egoism in viata sa anterioara. Astazi, el va trebui sa dezvolte calitati de serviciu, de disciplina, de metoda si de analiza in folosul altuia pentru a-si manifesa principala virtute pe care trebuie sa o traiasca: umilinta. Uneori, intr-o alta existenta, el a refuzat sa isi vada propria viata asa cum era ea si a inteleaga legile evolutiei. Acum ii sunt date calitati de critica si de analiza, care trebuie sa il ajute sa inteleaga si sa asimileze tot ceea ce el experimenteaza in cursul acestei existente. Dezvoltandu-si calitatile mentale, va fi in stare sa verifice, el insusi, felul in care functioneaza viata. In general, el va putea sa eleveze social, dar cu greutate, deoarece are datoria de a-i servi pe ceilalti si va fi obligat sa indeplineasca sarcini ingrate in beneficiul lor.

In Balanta: arata ca individul a trait cel putin o existenta in care a facut imense eforturi pentru a reusi intr-o casatorie, aducandu-i enorm partenerului sau. In aceasta viata, el are adesea calitati relationale si este, in general, un bun sfatuitor in orice domeniu relational. Are nevoie de echilibru si isi imagineaza ca se va face pentru el ceea ce si el a facut pentru altul. Este idealist in iubire si isi imagineaza ca ar putea intalni sufletul frate, care va fi perfecta sa jumatate, ceea ce este, evident, imposibil. Lectia sa consta in acceptarea compromisurilor si a concesiilor necesare in orice cuplu, pentru a gasi un echilibru in doi. El va trebui sa dezvolte toleranta si respectul deosebirilor intre oameni.

In Scorpion: arata ca individul a obtinut o putere oarecare asupra altuia in precedentele sale existente. Uneori, el a abuzat de o anumita putere (politica, sexuala, magnetice, etc). a avut tendinte distructive si autodistructive. Astazi, el trebuie sa exprime aceasta facultate de transformare care dormiteaza in el pentru a putea arata altuia ca el se poate schimba total, in cursul unei vieti, si ca poate trece de la latura materialista la expresia spirituala a vietii. Poate cadea in cele mai adanci mlastini, pentru ca, mai apoi, sa se catere pe varfurile spirituale cele mai evaluate, in decursul aceleiasi existente, devenind astfel un simbol viu. Provocarea este greu de acceptat, dar foarte stimulanta pentru el.

In Sagetator: arata ca individul a dezvoltat calitati de onestitate, de idealism si de spiritualitate in precedentele sale existente. El nu a avut niciodata limite, putand fi un aventurier. In aceasta viata, el trebuie sa devina un model de onestitate si de franchete, controlandu-si, insa, gandurile si vorbele, caci el raneste (uneori, fara voie). Trebuie sa invete sa reflecteze la ceea ce va spune, in loc sa exprime spontan un anume adevar, care nu este bine de spus intotdeauna. Cand va intelege ca nu trebuie sa ii bombardeze pe ceilalti cu ideile si gandurile sale, isi va fi atins telul.

In Capricorn: arata ca individul a lucrat mult pentru satisfacerea ambitiilor proprii in trecut, numai ca reusita obtinuta nu se realiza decat in plan material, ceea ce ii facea delicata deschiderea spirituala. El trebuie sa isi utilizeze calitatile practice si materiale in serviciul altuia, si nu doar pentru a-si satisfice ambitia proprie. Trebuie sa construiasca pentru omenire, construindu-se pe sine insusi, caramida cu caramida, si astfel, lent, dar sigur, va atinge cele mai inalte culmi, datorita fundatiei foarte solide.

In Varsator: arata ca individul a trait toate perioadele istorice in care valorile de libertate, de egalitate si de fraternitate erau avansate. Viziunea sa despre iubire este universala, dar el este prea avansat pentru epoca sa. A trait existenta in care a dat totul pentru un ideal de fraternitate, dar uitand de cei apropiati lui, care il iubeau. Astazi, el urmeaza frecvent aceeasi cale, nestiind sa isi exprime iubirea sentimentala in cuplu, netraind decat pentru iubirea fraternala pentru omenire. Lectia sa consta in a invata sa dea in primul rand celor apropiati (incepand cu partenerul/ a) si sa inteleaga ca un grup incepe cu doua persoane.

In Pesti: arata ca individul a trait unele experiente dificile in care prefera sa abandoneze sau sa fuga de responsabilitatile sale, in loc sa infrunte provocarile propuse. A dezvoltat tendinte melancolice si autodistructive, din cauza modului in care a trait, si acum trebuie sa invete sa se debaraseze de acestea. In loc sa astepte ca altii sa ii rezolve problemele, va trebui sa isi dezvolte credinta in sine si in destinul sau, sa invete sa gandeasca pozitiv si sa isi manifeste compasiunea naturala slujindu-i pe ceilalti. Odata pornit pe drumul cel bun, este capabil sa atinga cel mai inalt nivel spiritual posibil si sa se sacrifice pentru ceilalti.

Indicatiile de mai sus sunt sumare, dar practice. Unele defecte ale semnului, mostenite din vietile anterioare, se prelungesc si in aceasta viata. Daca sunt constatate la o persoana de 20-30 ani, poate chiar 40 ani, este relativ normal, dar, pentru o persoana de peste 50 de ani, ele exprima intotdeauna faptul ca ea nu a incercat sa evolueze si sa lucreze asupra problemelor sale de baza.

Copyright: Armand Constantinescu, Dan Ciuperca

Author: admin