Karma si planetele in semne – Mercur

Mercur

Fiecare pozitia lui Mercur denota o lectie karmica de invatat, pentru ca mentalul individului sa fie total conectat. Eul superior este simbolizat de Uranus, octava superioara a lui Mercur.

Daca Mercur este in conjunctie stransa (sub 3° orb) cu Soarele sau se situeaza intr-o pozitie de semisextil cu Soarele, aceasta favorizeaza posibilitatea conectarii intre mental si Eul superior (la fel ca si o conjunctie, sextil sau trigon intre Mercur si Uranus  sau Mercur in Varsator).

In Berbec: arata ca individul dispune de o mare energie mentala, dar aceasta nu este stapanita si lectia karmica consta in a invata sa se concentreze pentru a-si stapani gandurile si ideile, pentru a-si utiliza correct energia mentala, luptand impotriva impulsivitatii, care se resimte in actul comunicarii.

In Taur: arata ca individul si-a exprimat talentele creative altadata, dar acum el trebuie sa invete sa se intereseze de ceilalti, caci are tendinta sa gandeasca prea mult la propriile sale nevoi inaintea celorlalti; aceasta este principala sa lectie. Trebuie sa isi dezvolte calitati practice in serviciul apropiatilor sai. Daca nu actioneaza astfel, el risca unele probleme ale gatului ca un semn al blocarii acestei chakre.

In Gemeni: arata ca individul a dezvoltat bune calitati mentale in trecut (aspectele indica daca utilizarea lor a fost egoista sau altruista); poseda, in general, daruri pentru comunicare, dar are tendinta de a se dispera si de a fi prea sigur pe el. Lectia karmica consta in a invata sa nu raneasca pe altul cu discursul sau.

In Rac: arata ca individul, in trecut, a utilizat emotionalul prea mult, in detrimentul planului mental. El poate continua sa o faca si in aceasta viata. Acest lucru poate fi favorabil in cadrul familiei, pentru a comunica cu copiii, dar in afara familiei poate constitui o lipsa de maturitate in comunicare. Lectia consta in a invata sa isi separe emotiile de ganduri.

In Leu: arata ca individul a dezvoltat o oarecare putere mentala si i-a ramas ceva din aroganta si orgoliul cunostintelor sale. El trebuie sa invete sa ii vada pe ceilalti asa cum sunt, fara sa se simta superior lor, lectia sa karmica fiind aceea ca trebuie sa inteleaga pe fiecare cu modul sau de gandire si functionare si ca trebuie sa accepte ideea ca nu are intotdeauna dreptate. In general, aceasta pozitie indica unele incercari prin care trece in efortul de a comunica cu copiii.

In Fecioara: arata ca individul a lucrat, in mod cert, intr-un domeniu tehnic, in precedentele sale existente. El si-a dezvoltat un spirit critic cam exagerat. Are tendinta de a-i indeparta pe cei care nu sunt suficient de puri si de perfecti (in religie, de pilda). Acum, el trebuie sa isi dezvolte toleranta si umilinta, acceptandu-i pe ceilalti, cu defectele lor. El poseda capacitate de analiza, de metoda si simt practic.

In Balanta: arata ca individul a devoltat, uneori, un mental prea puternic, in detrimentul emotiilor si al exprimarii lor (de verificat pozitiile Lunii si ale planetei Venus pentru a confirma sau nu acest lucru). In general, el a dezvoltat, in trecut, un gust artistic si estetic pronuntat si, uneori, calitati de sfatuitor. Lectia sa consta in a invata sa isi exteriorizeze mai bine afectele.

In Scorpion: arata ca individul a dezvoltat in trecut o foarte mare curiozitate sexuala, ceea ce l-a condus la excese (excesul se poate manifesta si acum). In prezent, el trebuie sa invete sa isi canalizeze creativ aceasta energie in plan mental. Are, in general, calitati de deductie si de analiza si, de asemenea, un anumit fler financiar, care il va ajuta, daca va alege o cariera in afaceri.

In Sagetator: arata ca individul nu si-a folosit intotdeauna in mod corect cunostintele de care dispunea in precedentele sale vieti. Avea prea mult tendinta de a se crede atotstiutor si isi cam batea joc de cei considerati nestiutori. Acum, el trebuie sa isi dezvolte simplitatea si toleranta si sa inteleaga ca nimeni nu este omniscient, caci cunoasterea este o cercetare infinita.

In Capricorn: arata ca individul s-a fixat intr-o atitudine exagerat pesimista fata de viata (a avut esecuri care l-au marcat). El are teama de ziua de maine, de responsabilitati, iar principala sa lectie consta in a lucra asupra unei viziuni pozitive a existentei, pentru a nu utiliza decat latura favorabila a acestei pozitii (concentrare, comunicare reflexiva, yoga, etc).

In Varsator: arata ca individul si-a dezvoltat bine planul mental in precedentele sale vieti, ceea ce ii aduce astazi calitati intelectuale (comunicare, scris, astrologie, mental extrem de rapid in analiza, viziune globala, intuitie). Aceasta este una dintre cele mai bune pozitii ale lui Mercur; singura lectie ar fi evitarea surmenajului prin domesticirea mentalului sau. Uneori, comunicare verticala cu ghidul sau spiritual.

In Pesti: arata ca individul a trait experiente prea materialiste, dar mai mult visatoare, decat reale, cufundandu-si mentalul intr-o mare de emotii si imagini, in care nu se mai regasea. Acum, el trebuie sa faca mari eforturi pentru concentrare; pot aparea tulburari de memorie, pierderi diverse, erori si greseli din neatentie – asemanator Racului, insa ceva mai accentuate. Acest individ trebuie sa isi utilizeze creativ imaginatia si sensibilitatea, concretizand si stapanindu-si fluxul ideilor si al gandurilor, scaldate de emotii.

Copyright: Armand Constantinescu, Dan Ciuperca

Author: admin