Karma si planetele in semne – Venus

Venus

Pozitiile in semne ale planetei Venus releva lectii ce afecteaza sfera sentimentala si expresia emotiilor. Scopul este ca Venus sa se poata conecta la forma sa cea mai inalta a iubirii, reprezentata in tema prin Neptun, care este octava sa superioara (iubirea cristica). Daca, in tema, Venus este in conjunctie stransa (sub 3° orb) cu Soarele sau in semisextil (30°) sau in octil (45°), intotdeauna cu un orb de cel mult 3° fata de Soare, aceasta favorizeaza conexiunea intre planul sentimental si eul superior (la fel ca o conjunctie, sextil sau trigon intre Venus si Neptun sau Venus in Pesti).

In Berbec: arata ca individul este un aventurier al iubirii si simte o nevoie intensa de a seduce si de a iubi. In trecut, el a dezvoltat prea mult o iubire egoista si acum el trebuie sa invete sa isi controleze sentimentele, caci altfel apare riscul de a fi prada iluziilor. Trebuie sa se stapaneasca la nivel emotional, daca vrea sa intalneasca o iubire durabila.

In Taur: arata ca, in trecut, individul a reusit oarecum sa isi echilibreze natura sa sentimentala, chiar daca el ramane prea senzual, ceea ce ii cere eforturi pentru a-si stapani aceasta latura. Are, in general, abilitati financiare. De el depinde utilizarea acestora intr-un sens altruist.

In Gemeni: arata ca individul amesteca usor planul intelectual cu sentimentele si este atras de persoanele cu care poate face un important schimb mental. In general, el se implica in doua relatii intime in acelasi timp (dualitatea semnului), pana cand intelege ca adevarata iubire nu se poate exprima deplin decat cu o singura persoana odata.

In Rac: arata ca individul are tendinta sa intalneasca iubirea din alte vieti (in special persoane din familia sa actuala). El acorda multa importanta caminului si familiei sale si, in sanul lor, isi exprima mai usor sentimentele. Trebuie sa invete sa isi stapaneasca emotiile, caci are tendinta de a fi prea romantic si visator in iubire, lucru care, uneori, ii aduce deziluzii.

In Leu: arata ca individul poarta in el un mare idealism si un oarecare egocentrism mostenite din alte existente. El trebuie sa invete sa isi vada partenerul asa cum este, cu defectele sale, si sa lase la o parte latura sa idealista; daca nu, el va intampina mari deceptii sentimentale.

In Fecioara: arata ca individul a intalnit dificultati in exprimarea sentimentelor in vietile sale anterioare. Desi senzual, el are tendinta de a-si bloca sentimentele si de a se arata prea dur, prea critic cu partenerul sau. Trebuie sa invete sa aiba incredere in cei pe care ii iubeste si sa exprime ceea ce simte. Prea maniac, prea perfectionist, prea intolerant, el risca sa isi indeparteze partenerul, daca acesta nu corespunde perfect imaginii pe care el si-a format-o.

In Balanta: arata ca, intr-o viata anterioara, individul s-a devotat celuilalt, poate chiar pana la sacrificiul de sine, aceasta pozitie corespunzand karmei pozitive a planetei Venus. In aceasta viata, el este norocos sentimental si nu e niciodata singur. Aceasta pozitie este favorabila casatoriei (a se vedea aspectele). Uneori, regaseste ca partener pe cineva pentru care s-a sacrificat in alta viata si traiesc impreuna o frumoasa poveste de dragoste.

In Scorpion: arata ca individul a incercat mari pasiuni fata de aceia pentru care era gata sa faca totul (chiar sa astepte ani de zile pentru a ajunge la uniune). In general, el acorda prea multa importanta expresiei sexuale a iubirii, in detrimentul laturii sentimentale a iubirii. In aceasta viata, el urmareste acelasi tip de comportament, ceea ce ii va aduce numeroase deceptii in iubire, caci el trebuie sa inteleaga ca sentimentul si sexualitatea sunt doua expresii diferite ale iubirii. Cat timp va trai doar latura pasionala si sexuala a iubirii, el nu va afla adevarata dragoste. Cand va fi in stare sa traiasca o iubire pur sentimentala pentru o persoana, punand in plan secund pasiunea sa sexuala, el isi va atinge scopul desemnat prin aceasta pozitie a planetei Venus.

In Sagetator: arata ca, in locul iubirii adevarate, individul prefera visul si calatoriile, deoarece intr-o viata anterioara el a fost un aventurier. Acum, el intalneste adesea o persoana pe care o va iubi profund, dar de care este separat prin distanta. Aceasta incercare il face sa inteleaga importanta iubirii, in detrimentul spiritului de aventura.

In Capricorn: arata ca individul pastreaza urme psihice ale suferintelor sentimentale si ale insecuritatii din trecut. El are dificultati in a se smulge din trecut si trebuie sa invete sa aiba incredere in cei pe care ii iubeste. Trebuie sa invete sa isi exprime mai bine sentimentele fata de altul.

In Varsator: arata ca, in trecut, individul a deceptionat o persoana care il iubea. Acum, el incearca dificultati in exprimarea sentimentelor pe care le simte fata de persoana iubita. Desi karma este minora, aceasta pozitie (ca si Venus in Leu) este indicele unei vieti amoroase bogate (in ansamblu, pozitiva) in trecut, ceea ce ii aduce numeroase regasiri karmice cu suflete-surori.

In Pesti: arata ca, in unele cazuri, individul a dat iubirii o expresie religioasa. In general, acest individ a dezvoltat o natura prea romantica si prea visatoare, care l-a condus in trecut la numeroase iluzii. Adesea, el poseda calitati de compasiune, de vindecare si de muzica (karma pozitiva in serviciul altuia in precedentele sale vieti). El trebuie sa isi eleveze sentimentele intr-un sens mai mult spiritual, decat emotional.

Copyright: Armand Constantinescu, Dan Ciuperca

Author: admin