Karma si planetele in semne – Marte

Venus

Pozitia lui Marte in semne releva lectii care privesc planul energetic al corpului fizic si maniera de utilizare a acestei energii de putere, decizie si actiune. Conexiunea intre planul energetic si eul superior este facilitata cand Marte este in conjunctie, sextil sau trigon cu Soarele sau cu octava sa superioara, Pluton, sau cand el se situeaza in semnul lui Pluton, Scorpion.

In Berbec: arata ca individul dispune de o formidabila energie pe care el o poate utiliza in orice domeniu, dar trebuie sa invete sa o controleze (posibil sa fi fost un mare sportiv in trecut).

In Taur: arata ca individul are tendinta de a nu-si refuza nimic si de a-si satisface placerile. El trebuie sa tina cont de nevoile si de placerile altuia (in special in domeniul sexualitatii). El a dezvoltat o tendinta “maso” intr-o viata precedenta, tendinta care trebuie reechilibrata astazi, tinand seama de partenera sa.

In Gemeni: arata ca individul a dezvoltat, in alte vieti, facultati intelectuale in care a investit multa energie; unele calitati se resimt si astazi. Lectia acestei pozitii este de a-si stapani facultatile mentale si de a le canaliza intr-o directie precisa (uneori, exista risc de imprastiere).

In Rac: arata ca individul are o karma de agresivitate, care s-a exprimat fata de femei sau persoane din familia sa, intr-o viata precedenta. Acum, el risca sa aiba parinti duri, agresivi, chiar violenti, iar mai tarziu, un camin in care vor exista conflicte. El trebuie sa invete sa isi stapaneasca emotiile, pentru a evita conflictele in familie sau in camin.

In Leu: arata ca individul a dezvoltat mult orgoliu si aroganta in precedentele sale vieti. El nu suporta nici cea mai mica critica sau idei opuse alor sale. Pentru ca dispune de o mare energie, el poate fi violent. Lectia sa este toleranta: sa accepte faptul ca unii nu sunt de acord cu el si sa invete sa isi canalizeze energia sa in creativitate.

In Fecioara: arata ca individul a cheltuit uneori multa energie in serviciul altuia, in trecut. Se intereseaza prea mult de detalii si se disperseaza in multiple activitati cotidiene neimportante. Dispune de capacitate analitica.

In Balanta: arata ca individul are o karma relationala, care semnifica, in general, ca el a respins pe cineva, poate chiar l-a aruncat in afara societatii. In aceasta viata, el va avea perioade de singuratate sau se va simti respins ori va da peste parteneri ce il vor respinge sau il vor lasa sa cada, intalnind persoane agresive. Lectia consta in acceptarea datoriei sale karmice, cautand sa isi amelioreze relatiile.

In Scorpion: arata ca individul a creat legaturi pasionale si sexuale puternice in vietile anterioare. Acum el trebuie sa isi stabilizeze sexualitatea prin detasare, sublimand-o; altfel, el risca incercari (pierderea unei fiinte dragi sau a separarii afective) greu de suportat.

In Sagetator: arata ca individul dispune de o puternica energie pe care trebuie sa o canalizeze, evitand excesele sexuale sau de alta natura (de studiat aspectele). In general, el poseda calitati pentru sport. Tendinta catre aventura si catre asumarea unor riscuri necalculate.

In Capricorn: arata ca individul a invatat sa isi stapaneasca si sa isi canalizeze energiile martiene in precedentele sale vieti (a practicat yoga in Orient). Acum, el poate utiliza aceasta energie pentru a-si atinge un scop social sau de orice alta factura, dar care cere multe eforturi si perseverenta. Este foarte rezistent.

In Varsator: arata ca individul a dezvoltat calitati tehnice si un mental puternic, de persoana decizionala. Uneori, el are tendinta de a-si trai sexualitatea in mod neconventional.

In Pesti: arata ca individul si-a creat o karma rezultata din neglijarea planurilor practic si material; el a preferat sa se ocupe de scopuri, in general, iluzorii (religie, politica), producand, astfel, neplaceri celor apropiati. In aceasta viata, el trebuie sa se concentreze asupra unor scopuri materiale si practice, oferind ajutor si protectie celorlalti (copiilor, de exemplu) si asumandu-si responsabilitati.

Copyright: Armand Constantinescu, Dan Ciuperca

Author: admin