Karma si planetele in semne – Jupiter

Jupiter

Dintre planetele colective, Jupiter si Saturn sunt cele mai semnificative.

La nivel ezoteric, Jupiter reprezinta ghidul spiritual care vegheaza asupra noastra si care ne ajuta sa evoluam, fie ca suntem constienti sau nu.

Atunci cand exista o conjunctie, sextil sau trigon intre Soare si Jupiter, individul este apt, in mod special, de a intra in contact cu ghidul sau spiritual (chiar prin telepatie). Dimpotriva, in cazul existentei unei cuadraturi sau opozitii intre Soare si Jupiter, acest lucru pare a fi imposibil (de altfel, in mod frecvent, aceste persoane refuza chiar ideea ca el ar putea avea un ghid spiritual).

Dintr-o anumita perspectiva, Jupiter reprezinta karma pozitiva intr-o tema natala (in parte, bineinteles) si pentru acest motiv anticii il numeau “marele benefic”, caci sansa nu este altceva decat karma pozitiva.

Tranzitele lui Jupiter pot releva importanta karmei pozitive (la fel si aspectele si pozitiile sale in tema).

In Berbec: arata ca individul dispune de un optimism asociat unei energii puternice, lucru care ii permite sa isi atinga scopurile. Este rezultatul unei karme bune de expresie de sine si de afirmare, care l-a ajutat sa joace un rol de ghid pozitiv in trecut.

In Taur: arata ca individul dispune de o karma pozitiva de reusita materiala (daca Jupiter este sustinut de sextile si trigoane; in caz contrar, el se va manifesta prin cheltuieli excesive, antrenand probleme financiare). Uneori, aspectele stresante subliniaza faptul ca individul a suferit de foame intr-o existenta precedenta, aceasta traducandu-se acum prin exces de alimentatie (gurmand).

In Gemeni: arata ca individul s-a incarnat in diferite tari in ultimele sale existente si a acumulat cunostinte de tot felul. Acum el are dorinta de a calatori, nu are astampar si are tendinta de a se dispersa in tot soiul de preocupari intelectuale. Totusi, el exagereaza importanta schimbarilor intelectuale in detrimentul exprimarii sentimentelor sale.

In Rac: arata ca individul a mostenit o karma pozitiva gratie unui excelent comportament cu familia sa anterioara (sau in raport cu comunitatea). Uneori, importanta acordata familiei (sau unui parinte) este exagerata, chiar idealista.

In Leu:  arata ca individul acorda uneori prea mare importanta iubirii si copiilor (uneori ca o reactie la lipsa dintr-o alta viata sau in raport cu un copil din trecut pe care il regaseste in aceasta existenta). Karma pozitiva. In general, el este foarte spontan in iubirile sale, ceea ce ii poate aduce deceptii (daca Jupiter primeste aspecte stresante, apare karma negativa de atasament posesiv). Foarte adesea, el va avea un copil ce poate ajunge celebru.

In Fecioara: arata ca individul a lucrat intr-un mediu medical in trecut, dar lipsindu-i deschiderea spirituala pentru unele tehnici sau cunostinte. In aceasta viata, el se intereseaza in continuare de medicina sau, uneori, dezvolta calitati intelectuale (ca si Jupiter in Gemeni), dar el trebuie sa faca eforturi considerabile de concentrare.

In Balanta: arata ca individul a manifestat in trecut altruism, toleranta si o buna intelegere cu partenerul, ceea ce ii va conferi o karma pozitiva materializata printr-o uniune favorabila (aceasta se va diminua in cazul aspectelor stresante cu Jupiter).

In Scorpion: arata ca individul dispune de un puternic magnetism sexual, pe care trebuie sa si-l stapaneasca (ceea ce nu a fost intotdeauna realizat in alta existenta). El poseda un fler financiar (karma pozitiva) care poate sa il ajute in orice profesie ce are legatura cu domeniul acesta.

In Sagetator: arata ca individul a dezvoltat o mare onestitate in trecutul sau. In cazul existentei unor aspecte stresante cu Jupiter, el nu se stapaneste si vorbeste fara sa gandeasca, jignindu-si adesea semenii printr-o sinceritate nediplomatica. Trebuie sa invete sa reflecteze inainte de a vorbi si sa inteleaga legile gandirii si ale comunicarii. El a putut sa isi imprastie cunostintele fara folos in trecut. In general, este foarte optimist si pozitiv.

In Capricorn: arata ca individul a avut adesea probleme cu un copil in trecut (refuzul responsabilitatilor), iar acum el are de reglat problemele cu cei care i-au fost copii. Trebuie sa joace un rol de parinte exemplar, lucru uneori dificil din pricina lipsei de maturitate (in ciuda aerului sau dur si sigur de sine). El trebuie sa invete sa isi precizeze foarte exact scopurile si sa faca o cercetare spirituala.

In Varsator: arata ca individul a dezvoltat scopuri prea materialiste in vietile trecute, iar aceasta pozitie trebuie sa ii arate o viziune mai globala si mai altruista asupra lumii si asupra oamenilor. Trebuie sa se deschida unei dimensiuni spirituale a vietii pentru a intelege rolul bunavointei si al fraternitatii.

In Pesti: arata ca individul a mostenit o karma pozitiva. In trecut a fost medic (sau preot, vindecator, ezoterist, etc), facand dovada unei mari compasiuni. Acum el beneficiaza de o protectie importanta si singura lectie consta in canalizarea senzitivitatii, imaginatiei si calitatilor de vindecator.

Copyright: Armand Constantinescu, Dan Ciuperca

Author: admin