Karma si planetele in case – Soare

Soare

In casa I: in general, cand Soarele se afla in aceeasi casa cu AS, aceasta arata ca individul a refuzat calitatile semnului respectiv in trecut. Acum, el repeta aceasta lectie prin dublarea semnului. Karma consta in a fi supus unori incercari prin care personalitatea sa va trebui transformata, pentru a renunta la vechile sale modele comportamentale de care s-a atasat in vietile anterioare. El a cautat sa ii manipuleze pe ceilalti, exercitand presiuni si jenandu-le evolutia. Lectia sa consta in a intelege ca el formeaza un intreg cu omenirea si ca trebuie sa gaseasca un echilibru intre toate fatetele personalitatii sale, altfel risca sa nu evolueze prea mult in aceasta viata.

In casa II: individul va trai experiente afective dificile (adesea frustrante), caci s-a aratat capricios si infidel in alta viata, ignorand sentimentele celuilalt. Lectia este cea a detasarii, caci trebuie sa faca dovada iubirii fata de fiinta iubita, fara sa astepte nimic in schimb.

In casa III: karma acestui individ releva conceptii mentale inguste, care erau folosite pentru a-si bate joc de cei care gandeau diferit de el. Acum, el risca sa traiasca contralovitura prin conflicte sau incercari care il vor impinge sa isi regandeasca ideile si conceptiile mentale.

In casa IV: individul are o karma de nesiguranta in legatura cu viata anterioara, in care a creat conditii nesigure pentru ceilalti. Acum, el traverseaza perioade in viata sa in care se afla in pozitii de insecuritate (pierderea parintilor, a caminului, etc). Lectia consta in a intelege ca va trebui sa isi dezvolte increderea in sine si sa dobandeasca o stare de siguranta cautand adevarul in sine si neasteptand ca altul sa-i aduca aceasta siguranta.

In casa V: individul are o datorie karmica fata de un copil sau de un tata (din alta existenta) pe care fie ca l-a abandonat, fie ca l-a neglijat, neocupandu-se decat de reusita sa. Rezultatul, in aceasta viata, consta in dificultatea de a avea copii sau in faptul ca va fi indepartat de un copil sau de un parinte, pentru un motiv oarecare. Lectia consta in a da mai putina importanta iubirilor sale si satisfacerii egoului sau si de a da mai mult copiilor si tatalui sau.

In casa VI: individul si-a creat o karma prin faptul ca a cerut prea mult subalternilor sai, in timp ce el doar profita de viata. Se intalneste astazi cu sarcini ingrate la serviciu, care trebuie indeplinite exemplar. Lectia consta in a-si dezvolta notiunile de serviciu, de practica si in a da atentie detaliata vietii cotidiene.

In casa VII: individul si-a creat karma relationala fata de unul sau mai mult parteneri, in trecut, comportandu-se rece, dur si insensibil. Acum, el risca sa intalneasca un partener care se va comporta la fel. Lectia consta in a gasi echilibrul intre faptul de a se acorda prea multa importanta sotului/ sotiei sau de a dori sa il manipuleze pe baza unor idei, in general, eronate. Lectia consta in buna intelegere si cooperarea intre cei doi soti.

In casa VIII: individul si-a creat o karma relationala in viata sa precedenta, facandu-i pe cei din jurul sau sa indure o perioada foarte neagra si plina de incercari. In viata sa actuala el trece, la randul sau, printr-o criza de moarte si renastere a personalitatii sale, foarte greu de suportat, din care va iesi regenerat. Lectia consta in a trai, intr-o anumita perioada a existentei sale, experienta larvei ce devine future, schimbandu-si personalitatea, comportamentul si maniera de a gandi.

In casa IX: karma negativa este, in general, minora, chiar inexistenta (mai putin in cazul in care Soarele primeste aspect stresante, ceea ce semnifica o proasta utilizare a unor cunostinte in trecut), caci este marca unui individ care a petrecut multe vieti invatand, incercand sa evolueze, interesandu-se de ezoterism si calatorind. Un Soare pozitiv in casa IX nu presupune o lectie de viata deosebita. Dimpotriva, in cazul unor aspect stresante ale Soarelui, lectia consta in a-si utiliza bine cunostintele acumulate spre binele altuia, de a nu depasi anumite limite, de a nu face orice pentru simpla placere de a calatori sau a descoperi ceva nou.

In casa X: individul si-a creat o karma acceptand posturi de inalta responsabilitate in vietile trecute si dezvoltand o puternica autoritate care n-a fost intotdeauna manifestata pentru binele altuia. Acum, el mosteneste adesea parinti duri si autoritari (stiinta rasturnata) si lectia consta in a invata sa se arate asa cum este si sa citeasca adevarul. El nu trebuie niciodata sa isi compromita onestitatea pentru reusita sociala. Cu cat aspectele Soarelui sunt mai stresante, cu atat lectia sa devine mai importanta.

In casa XI: individul are o karma particulara greu de inteles pentru un astrolog traditional care considera casa XI un sector favorabil. Este posibil sa intalneasca un dusman din vietile sale anterioare si, fara sa o stie, sa si-l faca prieten. Multe intalniri sunt noi sanse de intelegere si reconciliere. De asemenea, este probabil ca relatia cu tatal sau, intr-o alta viata, sa fi fost foarte delicata. Aspectele Soarelui informeaza asupra relatiilor anterioare pe care le are cu persoanele reprezentate prin Soare. Lectia consta in a-si iubi aproapele ca pe sine insusi.

In casa XII: aceasta pozitie este particulara, caci casa XII releva precedenta viata. Prezenta Soarelui aici arata ca individul a fost barbat in viata anterioara. Daca Soarele se situeaza in primele 5° ale semnului, aceasta inseamna ca viata i-a fost scurta (mai putin de 21 de ani). Rezulta acum o teama de moarte.

Planetele in aspect cu Soarele informeaza asupra circumstantelor din viata anterioara: mai usoare, cu sextile si trigoane, mai delicate, cu conjunctii si opozitii. Karma individului vine din refularea, in vietile anterioare, a tuturor mesajelor provenite din inconstient; el nu isi asculta inconstientul, ceea ce l-a dus la actiuni eronate, aducand prejudicii altuia. Acum el trece prin perioade care il imping sa caute adevarul, sa se deschida catre constientul sau, catre intuitia sa si sa realizeze o cercetare interioara.

Copyright: Armand Constantinescu, Dan Ciuperca

Author: admin