Karma si planetele in case – Mercur

Mercur

In casa I: individul a avut tendinta de a afisa o superioritate intelectuala, batandu-si joc de cei care nu aveau cunostintele sale. In aceasta viata, el se gaseste uneori in pozitie de inferioritate fata de persoanele mai inteligente, mai savante, care il ridiculizeaza. Lectia consta in a intelege ca nimeni nu este atotstiutor si ca tot ceea ce cunoaste nu reprezinta nimic pe langa ceea ce ar trebui sa invete.

In casa II: individul a inteles rau natura afectiva in trecut. Prea intelectual sau prea imatur, el a cauzat dificultati partenerilor sai. Acum, el risca sa experimenteze dificultati sentimentale. Lectia consta in a aprofunda cunoasterea sentimentelor sale si de a sti sa le experimenteze din plin.

In casa III: individul dispune de o karma pozitiva la nivel mental, rezultata din vietile anterioare, cand a lucrat sa isi imbogateasca cunostintele in diferite domenii. In viata sa actuala, invata si comunica usor cunostintele sale. Trebuie sa fie atent sa nu se disperseze si sa puna in practica tot ce stie.

In casa IV: individul a mostenit o karma foarte particulara, care ii ocazioneaza, in general, probleme cu organele sexuale, rezultat al unei vieti in care a ranit o persoana in acest loc, intr-un fel sau altul. Lectia este evidenta.

In casa V: karma minora. Individul a avut, in trecut, prea mult tendinta sa foloseasca mentalul in detrimentul emotionalului, iar acum el nu stie sa exprime ceea ce resimte. Lectia consta in a invata sa isi exprime iubirea pe care o resimte si, in general, el va progresa in acest sens cu ajutorul iubirii fata de un copil.

In casa VI: karma minora. Individul a acumulat calitati mentale pentru sarcini de serviciu, dar pe care el le considera plictisitoare si inadecvate calitatilor sale. Lectia consta in cultivarea umilintei si a serviciului fata de altul.

In casa VII: individul si-a creat in vietile anterioare o karma relationala de imaturitate fata de partenerii sai, pe care i-a facut sa sufere din cauza atitudinii sale infantile in casatorie. In aceasta viata, el risca sa continue in aceeasi maniera si sa intalneasca un partener instabil cu care casatoria nu va dura. Lectia conta in evolutie si in castig de maturitate in domeniul uniunii.

In casa VIII: in general, acest individ si-a creat o karma sexuala in viata sa precedenta din pricina utilizarii partenerilor sai cu singurul scop de satisfacere a propriilor sale pofte. In viata sa actuala, el nu are acelasi sex ca in viata precedenta, ceea ce poate antrena unele confuzii si frustrari. Lectia sa consta in a intelege ca doar exprimandu-si iubirea-sentiment va disparea frustrarea.

In casa IX: aceasta pozitie reprezinta marca unui individ care a dat dovada de un mare simt al dreptatii si onestitatii in timpul mai multor vieti, dar a cazut in ultima si a comis o grava eroare. Lectia consta, simplu, in regasirea caii drepte a onestitatii, dreptatii si onoarei in viata sa actuala.

In casa X: karma acestei pozitii este relativ minora si legata de profesie. Individul este, in general, nesatisfacut de profesia sa, dar el are tendinta sa se supraestimeze; trebuie sa invete sa fie rabdator si foarte atent in munca sa. Progresul se face foarte lent si in salturi, din pricina instabilitatii si a neatentiei ce provin din existentele sale anterioare.

In casa XI: karma minora. Individul regaseste persoane din trecutul sau cu care a avut rivalitati. El isi va rezolva dificultatile din alte vieti prin dezvoltarea unei atitudini comunicative. Uneori, rivalul de altadata este un frate in viata actuala.

In casa XII: nu exista nicio karma deosebita in aceasta pozitie care sa faca referire la precedenta existenta, insa poate exista eventualitatea ca individul sa fi murit tanar (copil sau adolescent).

Aspectele lui Mercur releva elemente din ultima incarnare si poate duce la anumite temeri sau fobii pastrate in inconstient.

Copyright: Armand Constantinescu, Dan Ciuperca

Author: admin