Karma si planetele in case – Venus

Venus

Planeta iubirii nu reprezinta, in general, decat o karma minora, in functie si de aspectele pe care le primeste de la celelalte planete.

In casa I: individul nu a stiut sa isi dezvolte planul sentimental intr-o viata anterioara, caci astepta prea mult de la celalalt, dorind sa il seduca prin senzualitate, asa cum era obisnuit din alte vieti. Lectia consta in a intelege ca adevarata frumusete si adevarata iubire sunt in adansul sau.

In casa II: in general, este pozitia unei karme pozitive, rezultand dintr-o viata anterioara in care acest individ a iubit mult pe cineva. Acum, el recolteaza avantajele materiale si/ sau ale iubirii. Daca Venus primeste aspecte stresante, el a iubit doar senzual si din interes material. Rezulta, in aceasta existenta, deceptii sentimentale. Lectia sa consta in a invata sa isi ofere iubirea fara a accepta nimic in schimb.

In casa III: in general, indica o karma pozitiva de calitati intelectuale si de echilibru intre mental si sentimental. Nicio lectie deosebita pentru aceasta pozitie, cu exceptia constantei in sentimente.

In casa IV: aduce o karma pozitiva, creand un camin familial calduros, plin de dragoste, datorat precedentelor existente in care individul a actionat spre binele celuilalt. In general, regaseste persoane pe care le-a iubit in alte vieti (suflete-surori).

In casa V: individul a avut tendinta de a iubi prea egocentric in viata precedenta. Acum el continua, uneori, sa prefere sa traiasca legaturi trecatoare, in loc sa isi exprime iubirea fata de parintii si copiii sai. Adesea, sotul, tatal sau un copil vor fi un frate sau un sot din viata anterioara, pentru a-l ajuta sa experimenteze alte legaturi afective cu un suflet de care el este foarte legat. Lectia consta in a-si imparti iubirea intre diferite persoane cu care el are legaturi diferite.

In casa VI: individul are tendinta de a refuza compromisurile necesare oricarei relatii. El nu se implica niciodata si nu ofera iubirea, decat daca a primit-o inainte. Acest comportament provine din existentele precedente, cand individul a trait inchis in sine, fara a-si dezvolta natura afectiva. In general, se intelege mai bine cu animalele decat cu oamenii. Lectia consta in a-l invata sa ofere. Adesea, exista posiilitatea intalnirii unei mari iubiri care il ajuta sa depaseasca aceasta problema.

In casa VII: aceasta pozitie arata o karma pozitiva in domeniul casatoriei. Ea indica un echilibru ce trebuie aflat pe baza de compromis si de alegere cu sotul/ sotia.

In casa VIII: karma individului releva o latura pasionala prea dezvoltata de cateva vieti, care conduce la confundarea sexualitatii cu iubirea. Rezulta, in general, rupturi afective. Lectia consta in gasirea echilibrului intre iubirea sentimentala si sex.

In casa IX: karma minora, cu exceptia cazului in care Venus primeste numeroase aspecte stresante ce ar fi marca unei tendinte neoneste, in trecut, pentru o cauza financiara sau sentimentala. Lectia consta, simplu, in a gasi un echilibru in raporturile cu ceilalti.

In casa X: aceasta pozitie releva o karma pozitiva de reusita personala, datorata unei existente precedente in care individul a dat mult din iubirea sa altuia si a dezvoltat calitati artistice (cele doua lucruri nu s-au intamplat in aceeasi viata). Singura lectie este de a invata sa se detaseze de orice forma de reusita sociala.

In casa XI: indica, in general, un individ care, in aceasta viata, va reusi sa se impace cu un dusman din alta viata. Karma favorabila prietenilor.

In casa XII: aceasta pozitie se refera la viata precedenta in care el a fost femeie. Daca Venus primeste aspect stresante (cuadraturi, inconjunctii sau opozitii), aceasta este indicatia unei incercari afective traite in viata precedenta si care a lasat urme in inconstient. Lectia consta in a intelege de unde vin aceste cicatrici si de a depasi latura pesimista in relatiile sentimentale.

Copyright: Armand Constantinescu, Dan Ciuperca

Author: admin