Karma si planetele in case – Marte

Marte

In casa I: individul are o karma de violenta datorata unei vieti anterioare in care s-a aratat agresiv fata de altii. In viata actuala, el risca sa suporte violenta altuia. Lectia consta in a invata controlul de sine si a-si canaliza energiile puternice si agresive provenind de la Marte catre ceva constructiv.

In casa II: individul are o karma sexuala, caci el a facut pe altcineva sa sufere pentru a-si satisfice dorintele in acest domeniu; a dat dovada de violenta si sadism. In viata actuala, el pierde persoane care il iubesc sau se indragosteste de persoane inaccesibile lui. Lectia consta in a intelege ca nu sexualitatea este finalitatea iubirii.

In casa III: karma este relativ minora in aceasta pozitie, individul dezvoltand un mental puternic intr-o serie de existente anterioare. In viata actuala, el trebuie sa invete sa isi domine mentalul printr-o cercetare spirituala (meditatie). Uneori, in alta viata, au existat certuri cu cei apropiati.

In casa IV: intr-o viata precedenta, individul si-a creat o karma familiala, aratandu-se violent cu sotia si copiii sai. In viata actuala, el are parte de parinti duri si, uneori, de violenta. Lectia consta in a intelege ca orice conflict este lipsit de sens si va trebui sa isi canalizeze altfel energia.

In casa V: individul si-a creat o karma asemanatoare celei din casa IV, caci el s-a aratat violent impotriva tatalui si/ sau copiilor sai in trecut. Acum, el regaseste aceleasi suflete in familia sa si conflictele reincep, pana cand el va intelege inutilitatea lor; daca nu va intelege acest lucru, vor exista repercusiuni asupra relatiilor sale afective. Lectia consta in stapanirea de sine.

In casa VI: aceasta pozitie nu reprezinta dificultati deosebite, caci ea permite stapanirea energiei martiene si canalizarea sa in activitati mentale. Marte poate semnifica energii utilizate in serviciul celorlalti.

In casa VII: in precedentele sale vieti, individul si-a creat o karma relationala de agresivitate si de violenta. Acum, el atrage un partener care va recrea acest conflict in casatorie. Lectia este de a intelege ca iubirea poate sa se inalte deasupra conflictelor de interese si ca ea iarta totul.

In casa VIII: in viata sa precedenta, individul si-a creat o karma sexuala din pricina unei relatii pasionale si sadice. Din cauza unei suferinte pe care, altadata, i-a produs-o altuia, el se reintalneste cu aventuri de dragoste in care actul sexual este refuzat, pentru a invata faptul ca el trebuie sa iubeasca sentimental si mental, stapanindu-si sexualitatea. Daca el este capabil sa iubeasca fara raporturi sexuale, atunci inseamna ca a inteles lectia.

In casa IX: aceasta pozitie este relativ neutra karmic. Individul este gata sa se bata pentru o cauza dreapta; aspectele lui Marte vor indica tipul de cauza pentru care el s-a batut altadata. Singura lectie este de a fi atent la excesele de idealism in orice.

In casa X: karma acestui individ este legata de cariera sa, care a contat enorm pentru el intr-o alta existenta, in care a adus, din acest motiv, prejudicii colegilor sai. Astazi, el esueaza uneori din pricina colegilor sai rivali. Lectia consta in a-si imblanzi agresivitatea de care el face dovada in cariera sa; in caz contrar, cariera sa va suferi.

In casa XI: aceasta pozitie releva cea mai complicata karma relationala, caci individul reintalneste sufletele cu care el este in conflict de mai multe vieti, fara sa fi gasit solutia corecta. Lectia consta in a face dovada indulgentei si iertarii.

In casa XII: individul a fost barbat in ultima sa viata. Aspectele lui Marte dau indicatii asupra karmei generale a vietii anterioare care, uneori, s-a derulat in timpul unei perioade tulburi a omenirii (persoanele nascute in anii 1850-1860, cu Marte in casa XII, au trait adesea in timpul celor doua razboaie mondiale).

Copyright: Armand Constantinescu, Dan Ciuperca

Author: admin