Karma si planetele in case – Jupiter

Jupiter reprezinta karma pozitiva. Daca este bine plasat (in domiciliu, exaltare, trigonocratie si primind sextile sau trigoane) este simbolul tipic al unei karme positive importante, care va functiona in anumite momente ale vietii individului respectiv.

Studiul lui Jupiter si al casei XI poate sa aduca indicatii asupra ghidului spiritual. Se pot deduce care sunt principalele sale cunostinte, orientarea sau specialitatea sa (uneori, si tara sa de origine) si ce va avea de lucrat pentru evolutia sa.

In casa I: aceasta pozitie aduce un anumit optimism si impresia de a fi protejat. Karma pozitiva permite individului sa aiba incredere in destinul sau. Un Jupiter care primeste aspect stresante diminueaza karma pozitiva, impingand la vanitate si la supraestimare.

In casa II: aceasta pozitie aduce satisfactii materiale si sentimentale. Un Jupiter care primeste aspecte stresante diminueaza karma pozitiva si impinge la excese in alimentatie si senzualitate.

In casa III: faciliteaza reusita in domeniul comunicarii. El cere o deschidere de spirit. Un Jupiter primind aspecte stresante subliniaza o ingustime de spirit intr-o alta viata si determina obtinerea unor favoruri pe cai ilegale.

In casa IV: pozitie tipica pentru o karma pozitiva importanta care se poate manifesta la diferite nivele (familie, camin, bani, reusita, creativitate, etc). Jupiter cu aspect stresante aduce dificultati in gasirea unei locuinte care ii convine.

In casa V: aceasta pozitie favorizeaza iubirile, creativitatea si raporturile cu copiii. Indica cel putin un copil cu care va avea o puternica legatura. Acest copil poate deveni celebru. Un Jupiter primind aspecte stresante aduce o exagerare a importantei acordate legaturilor sentimentale si dificultatile ce decurg de aici.

In casa VI: aceasta pozitie nu este foarte favorabila si ea se refera la existenta in care individul nu era sincer fata de ceilalti. Atat timp cat nu a inteles aceasta lectie, el nu obtine latura pozitiva a acestei pozitii, care se traduce printr-o viata profesionala fara dificultati, mai ales daca el se hotaraste sa isi deschida spiritul fata de colegii sai.

In casa VII: aceasta pozitie aduce satisfactii in uniune. Cand Jupiter primeste aspecte stresante, individul are tendinta de a cere prea mult de la partenerul sau si uniunea este mai delicata. Lectia consta in a-l accepta pe altul asa cum este el si de a gasi un echilibru in casatorie.

In casa VIII: aduce, uneori, un profit important si nesteptat rezultat dintr-o karma pozitiva. Un Jupiter cu aspecte stresante arata excese sexuale si cere sa se inteleaga ca nu cantitatea, ci calitatea conteaza in iubire.

In casa IX: arata, in general, un caracter onest si just, ceea ce aduce o reala protectie acestui individ care poseda calitati pentru a intra in contact cu ghidul sau spiritual. Un Jupiter cu aspect stresante arata ca este necesar inca un efort de realizat pentru a exprima o perfecta onestitate in orice situatie. In acest sens, individul va trece prin multe incercari.

In casa X: aceasta pozitie este marca unui individ care a creat intr-o viata anterioara valori pozitive si folositoare evolutiei omenirii, ceea ce ii aduce astazi o posibilitate de reusita profesionala. Acest lucru devine mai putin posibil daca Jupiter primeste aspect stresante.

In casa XI: aceasta pozitie arata eforturile depuse in vietile anterioare pentru rezolvarea conflictelor relationale, pentru ca dusmanii sa devina prieteni. Rezulta, astazi, avantaje si spirit prietenesc deloc neglijabile.

In casa XII: aceasta pozitie se refera la viata precedenta, in decursul careia individul a beneficiat de o karma pozitiva importanta acumulata in precedentele sale existente. In viata actuala, el are o viziune foarte pozitiva asupra vietii. Jupiter care primeste aspect stresante subliniaza o ingustime de spirit in existenta precedenta.

Copyright: Armand Constantinescu, Dan Ciuperca

Author: admin