Axele karmice interceptate

Exista cazuri cand in temele natale nu se regasesc modele karmice. Acest lucru nu inseamna ca tema apartine unei persoane foarte evaluate, ci numai faptul ca, in aceste cazuri, evidentierea karmei se face conform altor principii.

Cand axa karmica este interceptata, aceasta implica dificultati in stapanirea energiilor respective.

Axele interceptate

Datorita inclinatiei Pamantului pe axa sa si faptului ca el nu este o sfera perfecta, se produce o distorsiune in marimea caselor, pe masura ce ne indepartam de ecuator. Interceptia se produce dincolo de 45° latitudine Nord sau Sud.

Doar persoanele nascute la ecuator au casele de 30° fiecare. Prin utilizarea sistemului de case egale, se anuleaza importanta locului de nastere. Este util sa se verifice existenta axelor interceptate.

Cand exista o axa de semne interceptate in tema natala, aceasta semnifica faptul ca functiile reprezentate de aceasta axa intampina dificultati in a-si gasi un canal de expresie.

Axa interceptata se exprima negativ, adaugand dificultati de depasit la nivel karmic. Aceasta axa corespunde energiilor utilizate negativ in vietile anterioare, pentru ca individul a neglijat sa evolueze spiritual prin calitatile reprezentate de semnele interceptate si in raport cu sectoarele de viata indicate prin axa caselor. El a refuzat unele responsabilitati, iar energiile sau functiile respective sunt mentinute mai mult sau mai putin blocate si ele cer eforturi mari pentru a fi acum reutilizate. Individul va trebui sa ia cunostinta de calitatile incluse in semnele interceptate, pentru a le dezvolta intr-un sens pozitiv, altruist si spiritual. Neglijentele evidentiate de semnele interceptate pot apartine mai multor existente. Circumstantele ocazionate de semnele interceptate sunt greu de controlat. Liberul arbitru este relativ neputincios in semnele interceptate. Ele descriu sacrificii temporare care permit fiintei evolutia sa.

O axa interceptata releva anumite functii care au condus la interiorizarea acestora in viata prezenta, ele fiind mai greu accesibile.

Este intotdeauna posibil sa regasim functiile si calitatile acestor semne si planete interceptate, dar numai dupa unele eforturi de stapanire. Ca rezultat, aceste functii si calitati vor fi utilizate mai ine datorita unei stapaniri superioare.

O planeta interceptata este in continuare puternica, dar mai greu de stapanit. Ea se simte inchisa pana cand individul invata sa stapaneasca fortele si calitatile continute de catre aceasta. In general, cea mai buna iesire pentru o planeta interceptata este casa al carei guvernator este ea. (ex: daca Mercur este interceptat, se vor observa casele situate in Gemeni si Fecioara, caci printr-o activitate bine gandita in domeniul simbolizat de acestea, individul il poate domina pe Mercur).

O alta iesire posibila este planeta mediatoare, care il va ajuta pe individ sa inteleaga si sa stapaneasca planetele interceptate.

O iesire periodica este, de asemenea, posibila cand axa AS – DS a unei revolutii solare se suprapune peste axa interceptata. In acest caz, individul are ocazia de a lua cunostinta de ceea ce i se cere in legatura cu axa interceptata si el va avea facilitate in a invata sa o stapaneasca in cursul anului solar.

O alta posibilitate pentru contracararea efectului unei axe interceptate sau al planetelor interceptate consta in colaborarea cu o alta persoana a carei axa (AS – DS sau MC – FC) din tema sa natala se suprapune peste semnele interceptate ale individului.

O ultima posibilitate, mai putin evidenta, totusi, consta in a pleca din locul de nastere. In acest caz (cand persoana in cauza traieste departe de locul sau natal), harta natala se recalculeaza pentru locul in care el traieste acum. Aceasta tehnica se numeste relocalizarea unei teme. Cu ajutorul acestei tehnici, axele interceptate dispar. Evident ca aceasta schimbare a locului de viata nu se face intamplator, ci mai degraba destinul il impinge pe individ sa o faca.

O axa de semne interceptate presupune si case legate. Din punct de vedere karmic, cele doua case leaga casa XII de casa I, adica prima casa legata (XII) arata intotdeauna o karma de rezolvat, un sector de viata unde trebuie actionat si stapanit continutul ei pentru a utiliza apoi in mod corect a doua casa legata. Buna functionare a celei de-a doua case legate depinde de ceea ce individul va indeplini in prima casa legata, lucru ce corespunde unui lucru asumat in mod incorect intr-o viata precedenta. Odata inteles mesajul primei case legate si utilizat in mod corect in sectorul de viata corespunzator, individul va putea beneficia din plin de posibilitatile incluse in a doua casa legata.

Casele legate descriu potentialul de dezvoltat care permite expresia obiectiva si creatoare a semnelor interceptate.

Atat timp cat lucrul evolutiv nu este realizat, se produce, in general, un blocaj in sectoarele de viata care corespund caselor continand semnele interceptate. Acest fenomen devine pregnant in cazul existentei in tema a unor planete individuale interceptate (in special Soarele, Luna sau guvernatorul AS).

Copyright: Armand Constantinescu, Dan Ciuperca

Author: admin