Cum se creeaza karma pozitiva?

Punctul de manuire sau de eliberare:

  • Se calculeaza dupa formula Soare+Luna-AS.
  • Este un indice care releva posibilitatea de a stapani karma, creand in acelasi timp un potential pozitiv pentru viitor.
  • Pozitia sa in semn si in casa se interpreteaza simbolic, indicand un anumit mod de a actiona, sugerat de zodie, intr-un sector particular (casa).
  • De asemenea, simbolul sabian al gradului acestui puncta arata ce anume este necesar pentru transmutarea karmei si pentru pregatirea unor zile mai bune.

Punctul de noroc:

  • Pars Fortunae releva maniera de a actiona pentru a crea karma pozitiva. La nivel karmic de interpretare, PF releva posibila karma pozitiva pe care individul poate sa o recolteze daca utilizeaza corect Luna sa. Intr-adevar, Luna face referire la trecut, aratand ca exista unele obiceiuri din trecut care trebuie rectificate. Daca individul va cauta sa construiasca pozitia prin Luna sa, in loc sa se serveaza de aceasta doar ca de un depozit de amintiri ale vietilor trecute pe care individul respectiv se sprijina inca si azi, PF al sau se va exprima pozitiv si ca crea o karma pozitiva.
  • Karma pozitiva se traduce simbolic printr-o recompensa pentru serviciul adus lui insusi, dar si altcuiva. Luna va trebui utilizata pentru a schimba obiceiurile trecute ale individului, care va trebui sa creeze o noua calitate de expresie a emotiilor sale, pentru o crestere spirituala.
  • PF este ca un punct de armonie intre trecut si prezent si care determina viitorul.
  • Daca se va lucra asupra planetei guvernatoare a PF in asa fel incat aceasta sa se exprime pozitiv, se vor trage, de asemenea, beneficia pentru evolutia ulterioara.

Punctul de iluminare:

  • Punctul holistic este opus PF si simbolizeaza un loc de fericire personala, de atingere a adevarului, de revelatie a unitatii, a constiintei universale, iluminarea permitand viziunea globala a universului.
  • Prin punctul de iluminare individul va putea atinge cu degetul intelepciunea si intelegerea ultima a unitatii oricarui lucru si a oricarei fiinte. Este mai mult decat constiinta, este supraconstiinta permisa.
  • De asemenea, simbolul sabian al gradelor celor doua puncte, al PF si al punctului de iluminare, poate revela mesaje interesante. In general, este mai usor de constientizat punctul de iluminare cand el se gaseste in conjunctie cu o planeta individuala (Soare sau Mercur, in principal) sau cand el este situat pe una din axele cardinale ale temei (AS – DS, MC – FC).

Nodurile lunare si declinatia planetara:

  • Semnul NS releva, adesea, o slabiciune fizica, dupa cum urmeaza:

NS in Berbec: dureri de cap, de dinti, de ochi, etc

NS in Taur: dureri de gat, de vertebre cervicale, etc

NS in Gemeni: probleme respiratorii sau nervoase, etc

NS in Rac: dureri de stomac, sensibilitate, etc

NS in Leu: slabiciune cardiaca, dureri de spate, etc

NS in Fecioara: probleme intestinale, nervoase, etc

NS in Balanta: probleme renale si circulatorii, etc

NS in Scorpion: probleme genitale, nas, etc

NS in Sagetator: boli de ficat si probleme musculare

NS in Capricorn: probleme osoase, articulare, ale pielii, ale unghiilor, ale parului, etc.

NS in Varsator: probleme cardiovasculare si nervoase

NS in Pesti: dureri de picioare si probleme cu sistemul limfatic

Luna si planetele in declinatie sud sunt legate de NS, in timp ce Soarele si planetele in declinatie nord sunt conectate cu NN.

Luna in declinatie nord (in primele sase semne ale zodiacului, cu cateva grade orb pentru fiecare extremitate) faciliteaza evolutia individului, accesul la adevar, caci aceasta se afla sub autoritatea Soarelui (in mod simbolic), ceea ce reduce riscurile iluziilor.

Planetele in declinatie sud corespund mai mult unei karme de rezolvat in viata actuala, in timp ce planetele in declinatie nord reprezinta mai curand talente sau capacitate mostenite printr-o activitate pozitiva in precedentele existente.

Planeta guvernatoare a semnului NS aduce in casa pe care ea o ocupa conditii karmice de atasament fata de unele obiceiuri ramase in comportament din alte vieti, de care persoana respectiva trebuie sa se elibereze putin cate putin, stapanindu-le.

Planeta guvernatoare a semnului NN aduce in casa pe care ea o ocupa o forma de expresie sau o experienta care il va ajuta pe individ sa inteleaga si sa asimileze noua crestere promisa prin NN.

Planetele neaspectate:

Faptul ca o planeta nu este aspectata nu arata in mod obligatoriu ca este mai slaba, ci doar ca ea se conduce unidirectional, actiunea sa nefiind contracarata sau influentata de catre alte planete. Ea este mai extremista, mai intensa si mai greu de stapanit.

“Principiul unei planete fara aspect se aprinde si se stinge, ca un intrerupator, fara jumatati de masura, iar nativul oscileaza continuu intre cele doua extreme. De aici rezulta expresia <totul sau nimic>, care o defineste destul de bine”. Dr. Geoffrey Dean

O planeta neaspectata are o latura uraniana, in sensul ca reprezinta o functie care se exprima original, extremist, neconventional si independent. Planeta neaspectata actioneaza pentru ea insasi, extravaganta, singuratatea sau replierea interioara. Uneori, individul nu utilizeaza pe deplin potentialul acestei planete sau o face prea anarhic pentru a putea profita de acesta. El va trebui sa faca eforturi constiente pentru a stapani si lucra cu functia acestei planete neaspectate.

Soare neaspectat: individul se poate simti solitar, iar independenta sau egocentrismul sa pot fi mai accentuate. El este introverti cu perioade in care are nevoie sa explodeze. Uneori nu isi foloseste talentele creatoare de care dispune. In cazul unei femei, indica un refuz al legaturilor cu barbatii in unele perioade ale existentei sale. Individul se poate simti deconectat fata de natura sa interioara. In compensatie, el poate evolua solitar, fara ca nimeni sa ii poata impiedica procesul.

Luna neaspectata: foarte delicat de condus, ceea ce face dificila exprimarea emotiilor. Acest individ nu se simte in siguranta; el este vulnerabil. Uneori, aceasta conduce la o lipsa de maturitate a celui in cauza. Pentru un barbat, vor exista perioade in existenta sa cand va evita femeile. Starea sa este schimbatoare si deseori se simte stingherit.

Mercur neaspectat: individul dispune de facultati de concentrare foarte bune intr-un anumit domeniu (dupa semnul si casa sa). In schimb, el nu poseda o viziune globala asupra sa si a situatiilor pe care le traieste. Meditatia si yoga sunt foarte recomandate. La nivel de comunicare, se simte izolat si nu isi utilizeaza pe deplin capacitatile mentale.

Venus neaspectat: individul nu poseda calitatile de sociabilitate, de perspectiva, de alegere caracteristice acestei planete. El poate sa se arate incapatanat, impulsiv in relatiile sale; nu cauta satisfacerea dorintelor sale decat in mod brutal. Nu stie sa isi evalueze sentimentele. Adesea se lanseaza intr-un mod de viata in care nu are nevoie sa isi manifeste sentimentele, facand dintr-o cariera scopul sau unic (politica, de exemplu). In general, are tendinta de a-si disimula adevaratele sale sentimente.

Marte neaspectat: individul beneficiaza de o facilitate pentru a actiona intr-un domeniu particular. La prima vedere, Marte neaspectat pare mai curand pozitiv, caci el favorizeaza initiativa, directia, decizia, puterea, etc. Dar individul este egocentric si, atunci cand latura negativa se manifesta, el devine mai agresiv si mai violent decat daca ar avea un Marte aspectat. Uneori, el isi refuza orice dorinta, stapanindu-si si canalizandu-si energia sa deosebita. Alteori, el are nevoie sa se defuleze intr-un mod necontrolat. El poate deveni un aventurier tipic, gata sa isi asume orice risc.

Jupiter neaspectat: in unele perioade, individul respectiv este mai putin excesiv decat tipul jupiterian. Isi dezvolta propriile credinte si idealuri in mod original, aduce idei noi in religie, invatamant sau lege; calatoreste mai mult in interiorul sau, decat in exterior. Evolueaza greu in domeniul indicat de casa in care se afla Jupiter neaspectat.

Saturn neaspectat: individul beneficiaza de facilitati importante de concentrare si nu sufera din pricina laturii sale solitare. In schimb, cu greu sporta o disciplina impusa sau o organizatie oarecare. Saturn neaspectat aduce o lectie dura in casa pe care o ocupa, in care se regasesc valori de singuratate, de rabdare, de disciplina si de perseverenta. Individul nu are timing bun (nu este la locul potrivit si la momentul potrivit).

Uranus, Neptun si Pluton neaspectate: fiind planete colective, nu se poate da o interpretare generala. In functie de fiecare caz particular, vom judeca daca o situatie colectiva poate marca puternic un individ anume. “Cand aceste planete sunt neaspectate, ele sunt prea puternice pentru ca un om sa le poata stapani in mod eficient. Deci, ele actioneaza fie inconstient, cu accese de conduita imprevizibile si bizare, fie deloc, fiind total absente pe plan caracterial, ele neproiectandu-se decat asupra evenimentelor si oamenilor” Bill Tierney.

Copyright: Armand Constantinescu, Dan Ciuperca

Author: admin