Astrologia previzionala

Prezicerea viitorului era telul originar al astrologilor din antichitate, in epoca noastra, insa, odata cu progresele astrologiei psihologice, predictia a pierdut din importanta.

Harta cerului la nasterea unui individ reprezinta karma sa, adica schema vietilor anterioare. El s-a incarnat cu anumite scheme, anumite probleme de reglat si unele calitati care ii parvin din vietile anterioare.

Cand astrologul incearca sa prevada viitorul, el studiaza harta natala, incercand sa citeasca viitorul in functie de trecut. Asta inseamna ca astrologul gandeste ca, datorita lantului karmic, individul va reproduce aceleasi scheme din vietile anterioare.

Cand previziunea astrologului se dovedeste exacta, aceasta inseamna ca individul a reprodus identic o schema dintr-o viata anterioara. Previziunea astrologica este intotdeauna exacta pentru indivizii care traiesc ca niste automate si care se incapataneaza sa reproduca mereu aceleasi scheme in toate sferele vietii lor.

Daca individul lucreaza asupra sa si evolueaza spiritual, el poate, putin cate putin, sa depaseasca harta sa natala (adica sa isi stearga sau sa isi arda din karma). Astfel, chiar daca nu va fi un maestru spiritual, unele aspecte ale temei sale natale nu vor mai functiona si astrologul nu ii va mai putea prevedea evolutia cu asa multa usurinta.

Daca astrologul va studia tema natala a unui maestru spiritual, va observa ca harta sa nu mai corespunde decat in mica masura (din punct de vedere al astrologiei previzionale). In orice caz, ea va trebui interpretata la un nivel superior energetic. Este firesc: maestrul si-a depasit tema! Liberul sau arbitru este pe masura efortului sa spiritual.

Astrologul poate prevedea fluctuatii de stare, momente de optimism sau pesimism, de emotie sau de efort. El poate sa anunte schimbari de circumstante, sa anticipeze perioade de restrictie sau de sansa, de stabilitate sau de miscare.

Este util de precizat ca pulsiunile vitale sau curentele existentei individului nu se traduc invariabil prin fapte concrete, care sunt evenimentele; ele se pot traduce si prin stari de suflet sau de constiinta, prin fapte exclusive psihologice. De aceea, pronosticul va trebui intotdeauna plasat in planul interior si formulat intr-un vocabular pe care fiinta il resimte si il traieste, adica al faptului psihic.

Pentru a determina aceasta localizare a faptelor umane, astrologia previzionala face apel la mai multe metode de investigatie: tranzitele, ciclurile planetare, directiile, etc.

Copyright: Armand Constantinescu, Dan Ciuperca

Author: admin