Cele trei nivele de evolutie ale semnelor zodiacale

Fiecare semn al zodiacului poate fi exprimat de catre individ la trei nivele si fiecare dintre aceste nivele corespunde unui guvernator. Exista guvernatori traditionali ai semnelor, care sunt deja cunoscuti, si guvernatori ezoterici care il influenteaza pe individul care urmeaza o evolutie spirituala.

Berbec/ As in Berbec: individul se afla sub influenta lui Marte, guvernatorul sau traditional. Acesta constituie nivelul mediu de expresie, care se poate utiliza negativ (agresivitate) sau pozitiv (energie, decizie). Persoana este instinctiva si egocentrica.

Daca aceasta persoana incepe o cercetare spirituala, ea se plaseaza treptat sub influenta guvernatorului ezoteric al Berbecului, adica Mercur. Astfel, ea isi controleaza instinctele si energia prin capacitate mentala, lucru care ii permite sa serveasca omenirea pentru o comunicare si o intelegere la nivel elevat.

Daca ea continua aceasta evolutie, se plaseaza sub influenta guvernatorului ierarhic al Berbecului, Uranus. In acest fel, ea devine foarte intuitiva si foarte creativa pentru binele omenirii, intr-un sens altruist, exteriorizand energiile Varsatorului. Devine pioniera, defrisand noi cai si aratand calea catre eliberare, utilizand uneori unele tehnici ezoterice ca astrologia sau magia alba.

Taur/ AS in Taur: individul este sub influenta lui Venus, guvernatorul sau traditional, a carui energie o poate folosi atat pozitiv, cat si negativ. Aceasta persoana este materialista, posesiva si orientata spre satisfacerea dorintelor sale proprii.

Daca persoana incepe o cercetare spirituala, ea se va plasa sub influenta lui Vulcan, care este, in acelasi timp, guvernatorul ezoteric si ierarhic al Taurului. Vulcan ii permite sa scoata la iveala toate problemele sale, pentru a-si identifica slabiciunile si pentru a le distruge sau a le transmuta.

La un nivel mai inalt, Vulcan permite utilizarea energiei sexuale ca pe o sursa creativa si transformatoare, altfel spus, individul poate realiza alchimia sa interioara printr-o totala stapanire a dorintelor sale.

Gemeni/ AS in Gemeni: individul este sub influenta lui Mercur, guvernatorul traditional, pe care il poate folosi atat pozitiv, cat si negativ. Energia mercuriana este intelectuala, dar adesea dispersata si instabila.

Daca persoana incepe cercetarea spirituala, se va plasa sub influenta lui Venus, guvernatorul ezoteric al zodiei, care ii va permite sa isi echilibreze facultatile mentale si sa isi stapaneasca emotiile, pentru a transmite si altora mesajul spiritual. Aceasta ii va permite, de asemenea, un mai bun contact intre suflet si personalitate.

Daca individul isi continua evolutia, se va plasa sub influenta guvernatorului ierarhic Gaia/ Terra, care il va ajuta sa isi stapaneasca experientele vietii sale si sa dezvolte o mare energie pentru a gasi mijloace practice in serviciul comunitatii.

Rac/ AS in Rac: individul este sub influenta Lunii, guvernatorul traditional, a carei energie poate fi folosita ori pozitiv, ori negativ.

Daca individul incepe cercetarea spirituala, el se va plasa sub influenta lui Neptun, guvernatorul ezoteric si ierarhic al Racului, lucru care ii aduce posibilitatea sa isi dezvolte calitati parapsihice, permitandu-i sa ia cunostinta de slabiciunile sale si sa lucreze asupra lor pentru a le transmuta, servind totodata omenirea prin exteriorizarea calitatilor de intuitive sau de vindecare si de compasiune.

Leu/ AS in Leu: individul este sub influenta Soarelui, guvernatorul sau traditional. Persoana este plina de vitalitate, egocentrica, ambitioasa, chiar orgolioasa.

Daca persoana incepe o cercetare spirituala, ea se va plasa sub influenta lui Neptun, guvernatorul ezoteric, care ii permite sa utilizeze o latura creatoare mai inspirata si orientata cu compasiune catre ceilalti.

Daca isi continua evolutia, se plaseaza sub influenta lui Uranus, guvernatorul sau ierarhic, care ii permite sa echilibreze polaritatea Leu – Varsator si sa lucreze altruist la crearea noilor valori ale erei Varsatorului.

Fecioara/ AS in Fecioara: individul este sub influenta lui Mercur, guvernatorul sau traditional. Persoana este analitica, rationala si poate fi, uneori, egoista.

Daca individul incepe o cercetare spirituala, ea se va plasa sub influenta lui Vulcan, guvernatorul ezoteric, care ii va permite sa procedeze astfel incat slabiciunile sale sa fie puse in lumina pentru a le transforma, realizand scopul sufletului.

Daca isi continua evolutia, individul se va plasa sub influenta lui Jupiter, guvernatorul ierarhic, permitandu-i sa inteleaga si sa asimileze legile universului si ale intelepciunii, deschizandu-si spiritul spre noi dimensiuni si raspandind iubirea sa pentru omenire.

Balanta/ AS in Balanta: individul este sub influenta lui Venus, guvernatorul sau traditional. El este fermecator, atras spre arta, dar avand o problema in a da daca nu i se da, la randul sau.

Daca persoana incepe o cercetare spirituala, ea se va plasa sub influenta lui Uranus, guvernatorul ezoteric, care ii va permite sa dea iubirea fara a astepta nimic la schimb, cu detasare, dezvoltand o mare intuitie a nevoilor altora, cu scopul de a le satisface (altruism).

Continuandu-si evolutia, va intra sub influenta lui Saturn, care ii permite sa isi puna in practica ideile noi si intuitiile pentru a-i ajuta pe ceilalti si pentru a-si impartasi si exprima iubirea sa impersonala.

Scorpion/ AS in Scorpion: individul este sub influenta lui Pluton. Este pasional, puternic si, adesea, materialist.

Daca incepe o cercetare spirituala, el se va plasa sub influenta lui Marte, guvernatorul ezoteric, care ii va permite sa lupte contra dorintelor pasionale si egosite. Marte ii da posibilitatea sa transmute si sa depaseasca crizele.

Sagetator/ AS in Sagetator: individul este sub influenta lui Jupiter, guvernatorul sau traditional. Nativul este optimist, indraznet, dar adesea prea materialist.

Daca incepe cercetarea spirituala, el se va plasa sub influenta Gaiei, guvernatorul ezoteric, care ii va permite sa puna in practica un invatamant spiritual in viata sa cotidiana, dezvoltand credinta si increderea in sine. Gaia il ajuta sa inteleaga unele lectii ale existentei sale.

Daca isi continua evolutia, el va intra sub influenta lui Marte, guvernatorul ierarhic, care ii permite sa atinga scopuri elevate intr-un sens spiritual si confera, de asemenea, o viziune mai larga a universului.

Capricorn/ AS in Capricorn: individul este sub influenta lui Saturn, guvernatorul traditional. Nativul este pesimist, organizat, ambitios si egoist.

Daca incepe o cercetare spirituala, el se va plasa sub influenta lui Saturn inca o data, caci acesta este si guvernatorul sau ezoteric, dar la un nivel superior, unde lectiile karmice sunt intelese si unde persoana isi incepe evolutia, devenind mai altruista.

Daca isi continua evolutia, ea se plaseaza sub influenta lui Venus, guvernatorul ierarhic, care ii permite dezvoltarea unui mental capabil sa inteleaga legile universului, iubind impersonal pe celalalt, avand in acelasi timp un control de sine perfect.

Varsator/ AS in Varsator: individul se afla sub influenta lui Uranus, guvernatorul traditional. Persoana cauta libertatea fara responsabilitatile care decurg din aceasta.

Daca persoana incepe o cercetare spirituala, ea se va plasa sub influenta lui Jupiter, care este guvernatorul ezoteric, permitandu-i o expansiune de constiinta si ajutandu-l sa inteleaga cunostintele ezoterice. Ea intelege care sunt schimbarile de realizat pentru a se adapta noii societati a Varsatorului gratie unei prestigioase intuitii.

Daca isi continua evolutia, ea se plaseaza sub influenta lui Vulcan (Uranus), care ii va permite sa practice aceasta alchimie interioara de transmutare a modelului de gandire negativa. Ea este capabila sa ajute pe altul pentru a se transforma in vederea adaptarii sale la viitoarea era a Varsatorului.

Pesti/ AS in Pesti: individul este sub influenta lui Neptun, guvernatorul traditional. Aceasta persoana este blanda, visatoare, imaginativa si influentabila.

Daca persoana intreprinde o cercetare spirituala, ea se plaseaza sub influenta lui Pluton, care este totodata guvernatorul ezoteric si ierarhic, care ii va permite sa isi inalte constiinta la un nivel ridicat prin transformarea personalitatii. Isi transforma sentimentele de mila fata de sine in compasiune, iar sensibilitatea in gandire pozitiva. Poate dezvolta o creativitate fantastica si calitati parapsihice pentru a-i ajuta pe altii pe calea evolutiei spirituale.

Cunoscand bine persoanele ale caror teme sunt interpretate, cu ajutorul precizarilor de mai sus, se poate determina daca persoana respectiva este un om obisnuit (utilizeaza numai guvernatorul traditional al semnului sau), o persoana relativ evoluata (aspirant sau discipol), care utilizeaza guvernatorul ezoteric, ori chiar foarte evoluata (discipol sau initiat), care utilizeaza guvernatorul ierarhic.

Copyright: Armand Constantinescu, Dan Ciuperca

Author: admin