Tranzitele nodurilor lunare

Tranzitele lunare sunt importante si este suficient de verificat pentru cativa ani pentru a intelege ca ele functioneaza pentru fiecare perioada capitala a vietii. De fiecare data cand individul isi intalneste destinul, nodurile lunare vin sa ii arate calea.

Atunci cand nodurile lunare in tranzit se suprapun cu axa AS – DS a temei natale (revolutia solara), persoana respectiva are o intalnire cu destinul sau in aceasta perioada, in timpul anului respectiv, si ea va trai actualizarea unei parti mai mult sau mai putin importante a karmei sale, impotriva careia respectiva persoana nu poate face nimic, caci in acest caz liberul arbitru este minimalizat. De asemenea, se petrece si in cazul unor tranzite reunificate ale nodurilor lunare, care au tendinta sa reduca liberul arbitru al individului, caci el trebuie sa se confrunte cu o incercare, o experienta purtatoare de evolutie. El traieste un fel de test de crestere spirituala, caci doar de el depinde maniera de a reactiona cel mai pozitiv posibil pentru a intelege si asimila ceea ce traieste.

In perioada unui tranzit major al nodurilor lunare, individul va avea ocazia sa constientizeze cauza incarnarii sale, scopul vietii sale si karma pe care o are de rezolvat. Este momentul in care el nu poate sa se mai insele, caci este pus, din oficiu, pe calea sa de forta sau de vointa. Intr-un anumit sens, este mai curand pozitiv, dar intr-un altul, daca este indepartat de la calea sa, el risca sa suporte unele dificultati.

Atunci cand un nod lunar tranziteaza o planeta natala, celalalt nod tranziteaza punctul sau opus sau punctul sau de reactiune (gradul opus planetei respective). Karma este tocmai o problema de actiune si reactiune. O planeta incorect utilizata poate reactiona negativ in casa opusa celei proprii, aceasta reprezentand, de asemenea, karma.

In general, tranzitele NS aduc mai curand experiente problematice, in timp ce tranzitele NN produc evenimente mai curand favorabile.

NN peste Soare: aceasta perioada ajuta la precizarea scopurilor si la exprimarea individualitatii. Ea permite, uneori, o reusita sociala sau provoaca o intalnire importanta.

NS peste Soare: determina abandonarea unui comportament sau unei activitati corespunzatoare evolutiei individuale. Uneori, ruptura, boala, accident, imagine de sine negativa.

NN peste Luna: ajuta la dezvoltarea calitatilor feminine. Pentru un barbat, aduce intalniri sentimentale.

NS peste Luna: dificultati emotionale, dar fara repercusiuni prin evenimente. Probleme familiale.

NN peste Mercur: permite cunoasterea facultatilor mentale proprii si maniera de a obtine, prin acestea, cele mai bune rezultate. Tot ceea ce este in legatura cu comunicarea devine capital si orice problema in acest domeniu poate fi clarificata in aceasta perioada. Uneori, reorientare pentru cei ce lucreaza in domeniul comunicarii.

NS peste Mercur: aduce probleme in comunicare, dificultati in a se face inteles. Pe de alta parte, este favorabil introspectiei, reformularilor si stapanirii de sine. Slabiciune nervoasa.

NN peste Venus: favorabil sentimental si financiar. Permite intalniri karmice foarte atractive. Orientare catre un hobby sau cariera artistica. Echilibrul necesar.

NS peste Venus: poate aduce probleme financiare sau sentimentale. Cere o exprimare diferita a sentimentelor. Adesea, permite o reintalnire karmica sentimentala, mai mult sau mai putin favorabila, in functie de aspectele lui Venus.

NN peste Marte: determina la actiune, afirmare, seductie si la realizarea dorintelor. Energie puternica de care nu se dispune intotdeauna cel mai bine (risc de accidente). Cere o stapanire de sine.

NS peste Marte: creeaza multa impulsivitate si conflicte cu altii, dar si riscuri de accidente. Uneori, reintalniri karmice problematice.

NN peste Jupiter: poate actualiza o karma pozitiva (sansa, reusita financiara, casatorie, etc). O noua orientare filozofica, mai pozitiva, a vietii.

NS peste Jupiter: declanseaza uneori o karma pozitiva sau o calatorie intr-o tara in care individul a trait intr-o viata trecuta. Adesea, dificultati financiare. Cere o reformulare a filozofiei de viata.

NN sau NS peste Saturn: aduc perioade de test, lectii majore ale temei natale, care se realizeaza mai mult sau mai putin usor. Individul va trebui sa faca dovada simtului responsabilitatii, al datoriei, al rabdarii si al organizarii.

Tranzitele peste Uranus, Neptun si Pluton sunt mai curand colective si legate de evolutia unei generatii.

Reintoarcerile nodurilor lunare peste pozitiile natale se realizeaza la fiecare 18,6 ani. Ele genereaza o perioada de reformulari si constientizarea asupra scopului vietii si a mijloacelor de atins. Aceasta perioada (18-19 ani, 37 ani, 55-56 ani, 74 ani) este adesea dificil de trait daca individul nu stie ce se cere de la el pentru a intelege unele lectii karmice legate de casele ce contin nodurile lunare.

Cand NS tranziteaza pozitia NN natal (si invers), va fi o perioada de turnura a vietii, cand dualitatea axei caselor in care se situeaza nodurile lunare se face simtita cu o mai mare accentuare. Ii este ceruta stapanirea NS natal, luand cunostinta de ceea ce acesta contine, pentru a putea, apoi, sa se orienteze spre NN (la 9 ani, la 28 ani, la 46-47 ani, la 65 ani, la 83-84 ani).

Tranzitele nodurilor lunare traversand casele natale sunt, de asemenea, interesante, mai ales cand ele se suprapun peste axele AS – DS sau MC – FC, ceea ce marcheaza perioade de schimbare si de reorientare si/ sau realizare in raport cu pozitia NN natal in casa.

Copyright: Armand Constantinescu, Dan Ciuperca

Author: admin