In astrologia relationala se studiaza cel putin doua teme in acelasi timp, prin comparatie. Ea determina posibilitatea de intelegere intre cei doi indivizi implicati in relatie la trei nivele: fizic, emotional si mental.
Astrologia relationala este formata din:
- Predispozitiile relationale, care evalueaza aptitudinile relationale ale individului pe baza datelor obtinute in urma studiului
- Sinastria, care este compararea a doua harti ale cerului pentru definirea gradului de intelegere intre cei doi indivizi, indiferent daca este vorba de o relatie sentimentala, amicala, familiala sau profesionala.
- Tema compusa, care se realizeaza printr-o harta a cerului rezultata dintr-un amestec al hartilor celor doi indivizi.
Din studiul astrologiei relationale se va putea intelege ca nicio relatie nu este fructul hazardului si ca ea vorbeste de trecutul indepartat al individului, de evolutia si devenirea sa.
Astrologia relationala este, inainte de toate, o marturisire pentru iubire, aceasta forta care a creat universul nostru, care il face sa traiasca, care il sustine. Numai iubirea este cu adevarat importanta, caci ea este motivatia majora a evolutiei noastre si a insasi planetei Terra, indiferent daca o constientizam sau nu.
Acum doua mii de ani, o Fiinta de Lumina si Iubire a spus: ”Iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti!”. Aceasta fraza simpla este in intregime in actualitate in societatea noastra in plina transformare, in care multi oameni mor din lipsa de iubire.
Daca astrologia il poate ajuta pe individ intr-un fel oarecare, pe fiecare, sa isi reformuleze atitudinea sa de exprimare a iubirii, atunci astrologul a adus un serviciu aproapelui sau. Acest serviciu reprezinta un act de iubire si el constituie scopul astrologiei relationale.
Copyright: Armand Constantinescu, Dan Ciuperca